Priviligeret pasning

Min barsel slutter, d. 1. feb, og jeg skal starte i skole igen. Jeg har ikke på noget tidspunkt haft lyst til, at skulle aflevere Vigga i institution. Dette lyder måske besynderligt eftersom Ea er pædagog (i vuggestue endda) og jeg pædagogstuderende. Men der er bare mange børn og få voksne i en vuggestue. Vi føler ikke at, Vigga vil få den tid og den omsorg som vi ønsker og som vi SELV kan give hende.
Derudover har Vigga allerede, uden vuggestue, være syg ca. 10000 gange. Vi gik derfor lidt i tænkeboks og efter en del overvejelser frem og tilbage – så besluttede vi, at Ea skulle sige sit job op og gå hjemme med Vigga. Her i Københavns kommune er der en ordning, hvor en forælder kan gå hjemme med eget barn + et ekstra og få løn for det. Det er ikke meget, men vi er taknemmelige da det giver os mulighed for, at Vigga kan blive hjemme med sin mama.
Vi skulle jo også finde et andet barn og dette blev overraskende let. Vores nabo har nemlig en sød og dejlig datter på alder med Vigga og hun ville rigtig gerne have, at Ea skulle passe hende. Så det er bare fantastisk og vi er helt høje over, at det kunne lade sig gøre.

Vi mener ikke at små børn har et følelsesmæssigt behov for, at gå i vuggestue. Vi tror mere, at det er et samfundsmæssigt behov. De lærer uden tvivl rigtig meget, af at indgå i et stort fællesskab. Men jeg synes ikke, at de behøver lære at tilsidesætte, så meget (som nogen børn kommer til), i så tidlig en alder.
Det er påkrævet, at Ea skal tage ungerne med i legestue én gang om ugen. Der er rigtig mange børn, så de kommer trods alt til at prøve at være sammen med mange. Men Ea er jo med og har stadig kun ansvaret og opmærksomhed på de to.

Det bliver super spændende og jeg tror det bliver en fantastisk oplevelse for os alle sammen. Men, hvem ved – måske kan jeg om to år skrive et indlæg om, hvorfor man IKKE skal gå hjemme med sit barn 😉

Vigga og mama <3

Share:

15 Comments

 1. oktober 24, 2012 / 6:09 pm

  Jeg synes det er SÅ fedt i gør det. Havde jeg boet i KBH, havde i ingen problemer haft med at finde et 3. barn 😉

  • oktober 25, 2012 / 9:18 am

   Michelle – du sød 🙂 Ved, at Ea ville ELSKE at passe Viktor!

 2. oktober 24, 2012 / 6:21 pm

  Hvor er det en fed beslutning. Og når i i forvejen har en smuk datter der er syg hele tiden, som du selv skriver, ja så er det da ikke fedt at få hende ud til jeg ved ikke hvor mange andre unger.

  Og enig, jeg har aldrig været i hverken dagpleje, vuggestue, børnehave eller SFO. Og jeg har sørme ikke manglet noget. Det er sikkert ;o). Og de fleste mener at jeg fungere helt normalt ude i den store verden *fnis*

  I er seeeeeeeeje ;o)

  • oktober 25, 2012 / 9:21 am

   Ja, vi er altså lidt seeeeeje 😉

   Jeg har heller ikke selv gået i institution og har det på samme måde som dig 🙂

 3. Anonymous
  oktober 24, 2012 / 6:26 pm

  Det lyder som en vidundelrig beslutning – og jeg er helt på linje med jer: her i hytten vil vi heller ikke lægge unger til de forhold, der er i de kommunale institutioner (grov generalisering, I know… Vi bor osse i Kbh). Med den første kunne vi strække vores økonomi til at gå hjemme med ham til han var 1½ – og derefter fandt vi en privat vugger med god normering og få børn – der kun havde åbent fra 8 – 15. Men det gik – og jeg er stadig så glad for den prioritering. Den lille har osse gået der – og de har begge gået i børnehave samme sted. Og nej – vi var ikke lige 14 dage i Thailand de år ; ) Men vi så hulens meget til vores børn – osse inden kl. 16.30. Og dét var fanme godt!

  • oktober 25, 2012 / 9:28 am

   Jeg synes ikke, at man kan være for grov når det kommer til vores børns velbefindende. Det ser altså ikke for godt ud derude.
   Dejligt, at i kunne finde rum til det. Vi ville, oprindeligt, også have haft Vigga i flerbørnsdagpleje, men jeg kunne simpelthen ikke nå at hente hende da de lukker tidligt. Mine timer ligger fra 8-12 eller 12-16. Så heldigvis for, at dette kunne lade sig gøre 🙂

 4. oktober 24, 2012 / 7:55 pm

  Hvor er det bare en skøn beslutning! Man skal virkelig gøre det der føles rigtig for ens barn. Oliver skal i dagpleje, da jeg simpelthen ikke ville have det godt med at sende ham i vuggestue med mange flere børn pr. pædagog 🙂 Og har hørt flere og flere der arbejder i vuggestue, som aldrig ville have deres egne børn i vuggestue. Meget tankevækkende!

  • oktober 25, 2012 / 9:32 am

   Du har helt ret! Man skal nemlig gøre lige, hvad det føles rigtigt! 😀

 5. oktober 24, 2012 / 8:44 pm

  Uhhha, jeg er også pædagog og tror jeg vil have det lige sådan når vores kommende barn skal ud og passes. Det er da en god mulighed i har, tror ikke man har den mulighed i vores kommune. Og jeg er ikke helt sikker på hvis man var kommunal dagpleje i vores kommune må passe sit eget barn, så jeg har faktisk syslet med tanken om at starte en privat dagpleje. Men der er heldigvis længe til. Har først termin d. 12 april.

 6. oktober 24, 2012 / 9:18 pm

  Nægter at tro det er en beslutning i fortryder…
  Godt at ha den gode mulighed at gi sit barn…
  Held og lykke fremover til jer alle tre…
  Hilsen Mette

  • oktober 25, 2012 / 9:33 am

   Det tror jeg, nu, heller ikke selv. Jeg tror det bliver fantastisk!

   … Og tusind tak skal du have 🙂

 7. oktober 25, 2012 / 6:52 am

  Sidder her og læser og tænker hvorfor er det lige at vi ikke bor ved siden af jer 😀 shit hvor gad jeg godt at det var løsningen for vores lille laura. Sofia (vores store pige) kom i vuggestue da hun var 10 måneder, jeg startede også studie, og de 2 første måneder passede mormor hende, men hun startede så i vuggestue som 10 måneder, og ja hun havde vildt glæde af samvær med andre børn (min mødregruppe fungerede ikke så godt med hende, så vi sås på det tidspunkt ikke mere, og der var ikke så mange børn hjemme mere heller), men hun var også konstant syg, dårlig mave og øreproblemer (sidstævnte var nok ikke VS skyldm men hun var meget snottet og det satte sig på ørenr hver gang).
  Jeg gad så godt at jeg kunne gøre jer kunsten efter, desværre tror jeg ikke at det er en mulighed her hvor vi bor (altså det med at passe selv + et barn og få løn). Men vi har tilgengæld skrevet hende op i den børnehave sofia gik i, de har nemlig fået vuggegruppe også, og når det nu skal være, så er det det sted jeg helst vil have mit barn passet 😀 de elsker udelivet og er fantastiske. Får vi ikke pladsen når jeg skal tilbage på job har vi heldgivis 2 sæt bedsteforældre der er gået på pension som jeg er sikker på gerne vil træde til… og måske skulle vi i virkeligheden høre om de ville være dagplejebedsteforældre for en periode 😀

 8. oktober 25, 2012 / 6:39 pm

  Hvor er Vigga priviligeret! Jeg arbejder selv i en vuggestue – en af de bedre med en langt mere passende normering end så mange andre steder – og ved, at det ikke altid er de bedste forhold for børnene. Alligevel vil jeg selvfølgelig også tale for mit fag, for der er virkelig mange pædagoger, som gør et rigtig godt stykke arbejde. Det skulle vist også være virkelig svært at finde plads her i KBH og så er det da en fantastisk mulighed for alle, at Vigga kan gå hjemme lidt længere med sin mama 🙂 Hende Vigga ser desuden så sød og charmerende ud – simpelhen ikke til at stå for. Hun ligner i øvrigt sin mor ganske meget – det er da også ret sød 🙂

 9. november 6, 2012 / 2:06 pm

  Lyder super spændende! Ser frem til at høre om jeres erfaringer med det. Er barnepige i 1550 Kbh, og overvejer selv det samme, men nu må vi se 🙂

 10. november 9, 2012 / 2:20 pm

  hvor er et en fin historie man sådan kan klare det hele for hinanden. jeg selv var så glad for at være hjemmegående at da vores egne børn blev for store blev jeg privat dagplejer – vel at mærke kun med max 3 børn

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.