Sangkuffert

Jeg har lavet en sangkuffert til Vigga. For de af jer som ikke ved, hvad det er…. En sangkuffert er en lille kuffert, hvori man putter små ting som symboliserer forskellige sange. Fx. en elefant kan symboliserer sangen “en elefant kom marcherende”. Hvis man bliver ved med, at øve med barnet – altså lader dem trække en ting op af kufferten og synger pågældende sang, så lærer de rigtig hurtigt hvilken ting der symboliserer , hvilken sang. Jeg synes det er en lidt skægt og min erfaring er, at børnene hurtigt får deres yndlings ting/sang. Så jeg glæder mig til, at Vigga lærer kufferten lidt bedre at kende 🙂

De ting og sange jeg har valgt, til Vigga kuffert:

En ko = “Jens Petersens ko den har horn”
En undulat = “Jeg er en lille undulat”
Et tog = “Se det lille tog”
En elefant = “Mon du bemærket har”
Kattekillinger = “Se den lille kattekilling”
En skuffe = “Vi trækker skuffen ud”
En Bjørn = “Bjørnen sover”
En indianer = “10 indianer børn”

Jeg har forsøgt forholdsvis, at vælge sange med fagter. Den lille kattekilling skiller sig lidt ud, men den skulle altså med 😉 Jeg ville også gerne have en edderkop og en sommerfugl i kassen. Det har jeg dog ikke kunne opstøve – endnu 🙂

sangkuffert
sangkuffert
sangkuffert
Share:

7 Comments

 1. november 12, 2012 / 5:19 pm

  God idé! Dejligt og hyggeligt for Vigga. Også perfekt, når den priviligerede pasning starter 🙂 Lige sagen for sådan nogle små charme-bøffer 😉

  • november 12, 2012 / 9:51 pm

   Jeg tror også, at de kan få meget gavn og sjov ud af dem 😀

 2. november 12, 2012 / 6:40 pm

  Aj hvor er det en god ide!!!
  Den tror jeg at jeg tager til mig!

  • november 12, 2012 / 9:53 pm

   Tak! Eller det er jo selvfølgelig ikke min idé. De bruger den i rigtig mange vuggestuer, men jeg synes også at det kunne være sjovt at have en herhjemme 😀

   Det synes jeg du skulle gøre. Det er bare med, at komme i gang 😀

 3. november 14, 2012 / 9:02 pm

  Fed fed idé! Kender den selv fra de vuggestuer, jeg har arbejdet i, og de er helt geniale! Rigtig god idé også at have en i hjemmet 🙂 Et lille forslag til kufferten kunne også være en lille handske, der kan symbolisere Tommelfinger-sangen?

  Jeg prøvede i øvrigt lige at kommentere på dit nyeste blogindlæg, men der kunne jeg slet ikke komme frem til kommentarfeltet.. Ved ikke, om det bare er min computer, der driller, eller om det måske skyldes billedernes bredde eller noget.. Ville bare lige gøre opmærksom på det, hvis nu andre havde samme problem 🙂
  Men det jeg ville sige til det andet indlæg var egentlig bare, at det ser SÅ hyggeligt ud med Vigga og hendes kusine! Jeg har selv en kusine, der er tre år yngre end mig, og vi har bare haft SÅ meget glæde af hinanden gennem hele vores opvækst.. Og jeg kan slet ikke huske, at det nogensinde har været et problem med aldersforskellen, selvom jeg sikkert har syntes, at det var irriterende som lille 😛

  • november 14, 2012 / 9:54 pm

   Tak skal du have. Jeg synes også selv, at det er en ret god idé 😀 Aj. Det med handsken havde jeg ikke tænkt på. Super god idé. Måske jeg bare kan ligge en af Viggas små babyvanter i?

   Jeg har lige tjekket kommentarfeltet på det andet indlæg. Jeg tror måske bare din computer lige drillede. Jeg kunne nemlig godt se det og jeg har modtaget to kommentarer. Så det virker forhåbentlig, som det skal. Men tusind tak fordi du gør mig opmærksom på det. Det ville være ret ærgerligt, hvis man ikke kunne få kommentarer 🙂

   Skønt at høre du har haft det godt med din kusine – trods aldersforskel. Min kone går meget op i, at hun gerne vil have de får et godt forhold. Hun har selv savnet at have en jævnaldrende kusine (hendes kusiner er næsten 20 år ældre end hende), så hun synes bare at det er fantastisk at der “kun” er 14 måneder i mellem dem.

  • november 15, 2012 / 10:29 pm

   Ja, det er netop en god idé med sådan en babyvante (fingervante), for det skal jo trods alt bare være små ting, der er nemme at få fat i og se forskel på 🙂

   Jeg sidder ved en anden computer nu, hvor det er samme problem med kommentarfeltet. Måske det er noget med browsere? Jeg har i hvert fald brugt Internet Explorer begge gange.. Har desværre ikke andet installeret her, så jeg har ikke mulighed for at afprøve teorien 😛 Men det kan også være, at det kun er mig, der har problemet, og så er der ingen grund til at gå det hele igennem 😛

   På min fars side af familien har jeg haft præcis samme oplevelse i forhold til fætre/kusiner – der er de nemlig alle sammen 17+ år ældre end mig, så dem har jeg aldrig rigtigt været tæt med. Så der har det bare været super fedt at have både min jævnaldrende kusine og to jævnaldrende fætre også på min mors side – de har nærmest været som søskende for mig!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.