Frokost

Vigga er kørt lidt tør i det der rugbrød. Egentlig kan jeg godt forstå det – jeg synes heller ikke selv, at det er SÅ spændende. Jeg forsøger virkelig, at variere pålægget, men det bliver jo på en eller anden måde alligevel det samme.

I dag havde jeg så lidt kartofler tilbage fra aftensmaden i går og et par æg fra frokosten. Jeg besluttede derfor, at lave en tyrkisk kartoffelsalat til hende. Det kunne jo være, at det gled lidt bedre ned. Som jeg tidligere har nævnt, så er min far fra Tyrkiet. Jeg elskede denne kartoffelsalat, som barn…

Opskrift:

500 gram kartofler
3-4 æg
1 løg
1 tsk paprika
Saft fra en halv citron
½ dl olivenolie (eller solsikkeolie)
Salt
Peber
Evt. persille

Skræl kartoflerne og kog dem. Kog æggene hårdkogte (ca. 10 min). Skær derefter æg og tomat ud i grove stykker og læg det i en skål. Hak løget fint og kom det op i skålen. Bland olie og citron og hæld derefter ud over kartofler, æg og løg. Krydr der med paprika og evt. hakket persille. Smages til med salt og peber.

Jeg vil sige at det er en ret, hvor det er meget op til ens egne smagsløg. Man skal selvfølge skære og krydre, som man selv synes passende.

Share:

2 Comments

  1. november 22, 2012 / 1:17 pm

    Mmm, hvor ser det bare lækkert ud! Man kan godt forstå hvis de små går kold i rugbrød. Jeg er i hvert fald heller ikke den store fan af det 😉

    • november 22, 2012 / 5:36 pm

      Ja, det er ikke det mest spændende at få serveret hver dag. Jeg forsøger også, at give hende rester fra aftensmaden, så ofte det kan lade sig gøre. Men så bliver jeg også lidt nervøs, at hun ikke skulle gide rugbrødet mere 😉