At melde Vigga ud af fritidshjemmet

Lige nu overvejer vi kraftigt at melde Vigga ud af fritidshjemmet. Hun har ikke været særlig interesseret i at være der de sidste måneder og hun siger hun keder sig derovre. Pædagogerne er super søde og meget nærværende overfor børnene, men der sker altså ikke en dyt. De har nogle få aktiviteter og dem skal børnene selv være opmærksom på at melde sig til. Det er altså et meget stort ansvar for en 6-årig. Når det så er sagt, så er de forfærdeligt dårlige til, at annoncere for de aktiviteter der nu er. Vigga har været skuffet flere gange og følt sig ekskluderet fra aktiviteter hun gerne ville være en del af.

I går modtog vi en invitationen, én uge før, til noget show de afholder. De afholdte det også sidste år, hvor alle 0. klasserne lavede noget sammen og det var super hyggeligt. Da jeg adspørger Vigga omkring det har hun overhovedet ikke hørt noget om det – og bliver virkelig skuffet, da det havde været sjovt at deltage sidste år. Dette er selvfølgelig blot et scenarie ud af flere. Og jeg kan ærlig talt godt forstå at det bliver kedeligt i længden at spille de samme spil og lave de samme perleplader.

Jeg er i forældrerådet i fritten og har forsøgt at bringe emnet på bane, men der var ikke meget at hente. De har en meget fasttømmeret idé om, at børnene er så store at de skal kunne tage ansvar for sig selv. Jeg synes dog at man differentiere imellem 6-årige og 9-årige. Kald man bare pyllermor. Ligeledes har jeg skrevet til lederen, uden at modtage svar, hvor jeg er kommet med nogle eventuelle løsningsforslag til at gøre aktiviteterne tydelige for børnene, da det ikke er nok at give mundtlig besked til blot nogle af børnene.

Vigga er i frit 1,5 time mandag-torsdag og 1 time om fredagen. Vi er hjemme, men er på arbejde da vi har dagplejen. Vi har derfor ikke rigtig mulighed for at hente hende, men jeg tænker hun er ved at være stor nok til at gå de 400 meter hjem der nu er. Hun skal ikke engang over en vej.

Min bekymring ligger en lille smule i om hun føler hun kommer til at gå glip af noget med sine venner. Hun er ekstremt social og venskaber fylder meget hos hende lige nu. Hun siger selv at hun hellere vil hjem, da hun jo leger med sine venner i frikvarteret. Jeg synes også det er vigtigt at lytte til hende og hendes behov. Derfor tror jeg vi tager en lille prøveperiode, hvor hun får lov til at gå hjem efter skole. Hvis det fungerer godt og hun er tilfreds med situationen, så gør vi det permenent. Vi vil være mere opmærksomme på, at få lavet nogle legeaftaler med veninderne fra klassen – så hun netop ikke føler hun mangler det sociale efter skole. Jeg tror sgu at det kan blive rigtig godt… Nu prøver vi det da lige af.

 

At melde Vigga ud af fritidshjemmet

Share:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *