Skolestart og trivsel

Vigga startede i 0. klasse i sommers. Det vil sige at hendes første skoleår lakker mod enden. Vigga endte med at starte på vores lokale skole, som vi ikke ønskede for hende. Jeg har skrevet lidt om der her. Heldigvis er alle vores bekymringer omkring skolevalg og skolestart blevet gjort til skamme. Vigga stor-trives i sin skole. Hun elsker at gå i skole. Hun er et barn som elsker faste rammer og opgaver. Derfor passer hun vidst meget godt ind i den danske folkeskole. Vi havde skrevet hende op til den Grønne friskole, men jeg tror ikke hun ville trives i deres tænk-ud-af-boksen værdier, så på den måde var det jo meget fint at hun endte i folkeskolen.

Som skrevet havde vi en masse bekymringer i forbindelse med skolestart. Hun gik i en forfærdelig børnehave, hvor hun aldrig kom til at trives – og jeg får stadig ondt i maven når jeg tænker på det. Derfor var det ekstra vigtigt for os, at hun kom på en god skole, en god frit og i en god klasse. Men den slags kan man jo aldrig forudse.

Heldigvis er alt gået så godt. Hun fandt sig hurtigt en bedsteveninde på fritten, som hun også er kommet i klasse med. Det er generelt søde børn som går i hendes klasse og alle pædagoger på både frit og skole og fantastisk dygtige og søde.
Det har virkelig været et step op fra børnehaven.

For et par uger siden var vi til skolehjem samtale og det gik SÅ godt. Jeg synes jo Vigga er fantastisk og jeg er virkelig stolt af hende. Stolt af hvor stort det lille menneske er. Men da jeg kom ud fra klasselokalet efter samtalen var jeg ekstra stolt. Hun fik stor ros socialt. Hun var en rigtig god ven og var meget omsorgsfuld og venlig over for alle. Hun var god til at inddrage andre i de lege hun er med til og vil altid gerne inkludere dem som ingen har at lege med.

Hun er meget videnbegærlig og er god til at række hånden op og spørge ind til de emner de har i klassen. Hun er ikke så fantasifuld og gider ikke fjolle-lege (der ligner hun mig på en prik og hverken hun eller jeg har et snært af fantasi).
Hun er rigtig godt med fagligt (hun har knækket læsekoden, men læser selvfølgelig på begynderniveu) og er faktisk så godt med, at de var i tvivl om hun kedede sig lidt og skulle have noget ekstra. Vi oplever dog ikke at hun keder sig, men synes at timerne er spændende, så det aftalte vi at hun ikke skulle.

Men altså. Hold kæft jeg er stolt af hende. Hun er bare sej til at gå i skole. Al det hårde arbejde med at opdrage sådan en lille fis har givet pote og hun er sgu blevet til et fantastisk menneske. Jeg er især stolt at hendes sociale skills. Det er noget som har været vigtigt for mig altid; at hun er omsorgsfuld og opmærksom på andre, at hun er en god ven. Vi har virkelig talt meget om det og det er klart det sted hvor jeg er “strengest”. Jeg kan se igennem fingerne med meget, men i vores familie behandlinger vi hinanden og andre ordentligt 😉 En sætning jeg har sagt meget. Jeg tror virkelig på, at man kommer langt med gode sociale egenskaber.

Så ja. Vi er to meget stolte mødre herhjemme. Nu venter en nyt eventyr; nemlig 1. klasse.

 

Share:

1 Comment

  1. Camilla
    juni 11, 2018 / 1:18 pm

    Hvilken skole går hun på?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.