Disneyland Paris

I påskeferien tog vi på en magisk rejse til Disneyland Paris.
Jeg havde været der en gang tidligere, da jeg var 15 år, med min efterskole. Jeg kan afsløre at man ikke føler magien, så frygtelig meget som 15-årig.

Ea og jeg har havde talt om, at tage til Disneyland Paris med Vigga i et par år. Det var dog vigtigt for os, at hun nåede en alder hvor hun kunne prøve en masse forlystelser, samt klare de mange timers gåen rundt i parken. I vinters følte vi hun var klar og det viste sig, at det var hun bestemt også – det var det perfekte tidspunkt.

Disneyland Paris har kørt et tilbud i anledning af deres 25 års fødselsdag, et rigtig godt tilbud, og derfor slog vi til. Vi ville rigtig gerne bo på et af Disneylands egne hoteller. Mest for at få mest ud af oplevelsen, at være tæt på parken, men også fordi at man får adgang til parken halvanden time før resten af offentligheden; Magic Hours.

Vi havde 5 overnatninger på Disney hotel New york. Et ganske udemærket hotel, som kun ligger 5 minutters gang fra parken. Er 5 overnatninger for meget? Svaret er nej! Parken er KÆMPE stor; vi nåede ikke engang det hele. Man bruger ligeledes en god del af dagen på at stå i kø til forlystelserne. Jeg havde ikke indtrykket at, at parken var overfyldt de dage vi opholdt os der – men vi stod i kø fra 20-80 min. Heldigvis var 80 min sjældent. Desuden har Disneyland Paris en app, hvor man kan holde øje med køerne og så er det bare om, at komme hurtigt derhen når man ser køen er kort.

Jeg vidste at Vigga ville være vild med forlystelserne. Det har hun næsten alle dage været og hun kan klare en del vildskab. Ja, mere end Ea og jeg. En ting jeg ikke havde regnet med ville fange hendes interesse var figurerne i parken. Vi købte dog en autografbog, ja figurerne skriver autografer, alligevel.
Vi fandt hurtigt ud af, at Vigga synes det var det fedeste at gå på autograf jagt og møde alle de kendte Disney figurer. Dem kan der også være ufattelig lang kø til – særligt prinsesserne – dem figurerne tilfældigt i parken og dermed slippe for den lange kø. Vi mødte både musene fra Askepot og Stitch, på denne må, og det var langt sjovere.

En anden god måde, at møde figurerne på, uden at stå i kø er at reservere bord på en restaurant med character dining. Vi spiste en aften på Mickeys café og det var et KÆMPE hit. Det kostede det hvide ud af øjnene, men Vigga mødte en masse figurer og var lykkelig. Så det var det hele værd.

Maden i Disneyland er ikke sådan noget at råbe hurra for og kan hurtigt blive en dyr fornøjelse. Vi orkede ikke for meget junk og heller ikke at spise for 1400 kr hver aften. I Disney Villige lå en Star Bucks hvor man kunne få salater og sundere sandwiches og vi endte med at spise der ret ofte.

Vi havde en virkelig skøn tur og vi nød det alle sammen. Jeg oplevede parken som et meget særligt sted, som ikke kan sammenlignes med andre forlystelsesparker. Parken stod knivskarpt og var ufattelig ren og pæn. Og så var der selvfølgelig magien. Vi har jo alle været fortryllet af Disney univers som barn og den kan barndomsmagi fylder stadig når man sætter sine fødder i parken.
Min absolute favorit serie fra Disney var Nøddepatruljen. Vi mødte desværre ikke Chip og Chap, men Vigga var meget ivrig for at finde dem, for min skyld. Hun er sgu fantastisk.

Den særligste oplevelse for mig var deres illuminations show. Et show som foregik ved slottet med fyrværkeri. Jeg havde vitterligt ingen forventninger til dette show, men det var så smukt og magisk. Ingen ord kan retfærdigøre det. Jeg har lagt nogle videoer ind på min instagram, men det kan altså bare ikke gengives. Så hvis i tager til Disneyland, så skal i ikke lade jer gå glip af dette.

Det var virkelig en dejlig og eventyrlig familieferie og jeg tror bestemt vi vender tilbage en dag….

Disneyland har kørt et tilbud i anledning af deres 25 års fødselsdag, et rigtig godt tilbud, og derfor slog vi til.

Disneyland Paris

Disneyland Paris

Disneyland Paris

Disneyland Paris

Share:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.