Sommertid er lig istid. Jeg er egentlig ikke sukkerforskrækket, men jeg synes heller ikke at det er noget man skal spise hver dag. Og jeg synes slet ikke, at det er noget Vigga skal spise hver dag. Jeg kan dog godt forstå at is bliver efterspurgt, i stor stil, når temperaturen siger 25 grader.
En god måde at supplere, de mere sukker eller flødeholdige, is på er at lave dem selv. Hjemmelavede is er noget som har haft stor success herhjemme de forgående år. Jeg har både prøvet at lave dem med yoghurt, hjemmelavet smoothie og frugtstykker med saftevand. Det er nok egentlig kun fantasien som sætter grænser.
Når jeg skal lave mad, til særligt Vigga, så er det ret vigtigt for mig at tingene ikke afgiver kemi. Og skal man være helt sikker og bæredygtig, så tænker jeg da at man skal kaste sig ud i nogle lavet af rustfrit stål. De koster selvfølgelig også det mere, men jeg er sikker på de kan holde for i mange, mange år hvis man passer godt på dem.
Sidste år købte jeg selv dem fra Rice, men første gang jeg brugte dem knækkede en af pindende. Jeg havde endda lige skyllet med lidt varmt vand, så isen bedre gav slip.
Sådan en hændelse kan gøre mig svært irriteret. Det skal je være helt ærlig om, og derfor kylede jeg dem ud.
Jeg har i stedet lige investeret i de fine stålforme fra Pulito. Viggas madkasse er fra samme mærke og den er vi ovenud tilfredse med, så det er jeg sikre på vi også bliver for isformene.
1. Isforme fra Pulito // 2. Isforme fra Nicholas Vahe // 3. Isforme fra Rice // 4. Isforme fra Onyx