Klar, parat, praktik-start

Lige om lidt skal jeg starte i min første praktik – GISP!

Jeg har virkelig forsøgt at glemme det og har haft det lidt stramt med det. Systemet på min skole (og alle andre UCC skoler) er blevet lavet fuldstændig om og den smule medbestemmelse, som man havde i forhold til sin egen uddannelse er forsvundet. Det eneste jeg kunne vælge var område. Normalt har man også kunne vælge sted. Det var selvfølgelig ikke sikkert, at man kom det pågældende sted hen men det var muligt at vælge flere prioriteter.
Denne gang skulle vi også skrive prioritet ved vores valg. Mine prioriteter var således:
1. prioritet: Børn 6-18 år
2. prioritet: Børn 0-6 år
3. prioritet: Mennesker som sociale problemer
4. prioritet: Mennesker med nedsat funktionsevne
Jeg ved egentlig ikke, hvorfor jeg valgte børn 0-6 år som 2. prioritet. Måske fordi jeg ikke føler mig helt rustet og klar til at skulle ud og arbejde med de to sidste grupper, omend det kunne være rigtig spændende. 
Min første prioritet valgte jeg fordi, at jeg ingen erfaring har med den børnegruppe. Jeg er ret sikker på, at jeg ikke vil arbejde i vuggestue og børnehave og derfor kunne jeg godt tænke mig at prøve at arbejde med lidt ældre børn. Det gik dog ikke helt som planlagt….
Jeg har fået en praktikplads i en udflytter børnehave og jeg var mildest talt temmelig utilfreds. Nok mest fordi jeg blev irriteret over, at jeg ikke selv kunne bestemme noget. Jeg kom mig dog hurtigt over det og besluttede, at jeg skulle omfavne muligheden. Det er en fantastisk mulighed for at lære ting jeg ikke ville kunne andre steder. 
I dag var jeg så til samtale med min kommende vejleder og jeg fik et rigtig godt indtryk af ham. Han var super flink og jeg tror (læs. håber virkelig) at det bliver nogle fantastiske måneder. Jeg glæder mig i hvert fald til at komme i gang. 
Det største minus er at jeg får fire rigtig lange dage med 8 timers arbejde. Til gengæld har jeg en ugentlig fridag. Det synes jeg er super skønt for så har jeg mulighed for, at være med til at de sjove og hyggelige ting som Ea og pigerne laver. 
Share:

7 Comments

 1. april 3, 2013 / 8:41 pm

  Jeg er sikker på at det bliver spændende, når du først kommer i gang.. Og mht til lange dage, så er 8 timer hver dag ganske normalt. Det har jeg hver dag, og min mand har 9,5 timer hver dag. Sådan er arbejdslivet desværre.. Jeg glæder mig allerede til næste barsel 😉
  Glæder min til at høre fra din..,

  • april 4, 2013 / 10:54 am

   Det er selvfølgelig en normal arbejdsdag for rigtig mange – det er jeg klar over 😀 Men for mig som studerende er det bare en rigtig, rigtig lang dag og jeg kommer til at savne Vigga uendeligt meget 🙂

   Det er godt nok nogle lange timer i har hjemme hos jer og jeg kan godt forstå du glæder dig til næste barsel 🙂

 2. april 4, 2013 / 8:17 am

  Det lyder da som en ulogisk måde at forlede pladserne på?! På mit seminarium (som også er under UCC) har vi hver gang måttet ønske seks steder, og så er der blevet kastet terninger om pladserne. Bestemt heller ikke den bedste løsning, for man er langt fra sikker på at få sine ønsker opfyldt, og det et ikke fedt at stå tilbage og skulle vælge mellem “resterne”.. Men i det mindste er man nogenlunde sikker på at få sin ønskede målgruppe

  • april 4, 2013 / 11:00 am

   Jamen det er helt, helt nyt. Før havde hver seminarium, hver deres praktikpladser, som de kunne uddele til de studerende. Nu er det, i København, en stor central placering. Udfra din geografiske placering gætter jeg på, at du går på Frøbel og jeg ved faktisk ikke om Frederiksberg er med i det. Men det troede jeg egentlig at de var. Min svigermor er nemlig leder i institution på frederiksberg og de er begyndt også at få elever fra København UCC skoler 🙂

 3. april 4, 2013 / 9:08 am

  På VIA ( århus) har vi en liste med alle de institutioner vi kan vælge mellem, så vælger man 4 i prioriteret rækkefølge og så prøve de at koordinere det så man får en af sine ønsker.

  • april 4, 2013 / 11:01 am

   Sådan var der også på min skole indtil for nyligt. Det her er virkelig langt ude og jeg er altså lidt gal over det!

 4. Anonymous
  april 4, 2013 / 6:33 pm

  Kan godt forstå du er lidt loren på den måde pladserne bliver fordelt på… Kan osse frygte at det går ud over nogle studerendes motivation hvis de ender inden for et helt andet felt end deres interesseområde.
  Jeg arbejder inde for udsatteområdet (dog ikke i pædagogisk eller rådgivende funktion) og jeg synes det er et fedt område! Vi har før haft praktikanter der ikke havde ønsket hverkenn os eller feltet men endte med at brænde for det : )
  Held og lykke med din praktik
  Kh. Sofie

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.