Gode råd fra en ny bilist

  1. Det er faktisk tilladt at spærre for al gående trafik, på vej ud af en sidegade. Derfor behøver man ikke give chaufføren hverken dræberblikket eller fuckfingeren!
  2. Når en bilist skal svinge til højre og stopper ved fodgængerfeltet er det som regel fordi der er en fodgænger på vej over. Det er ikke fordi man lige tager sig en pause, så i behøver ikke dytte.
  3. Når en bilist ikke kører frem ved grønt lys, men i stedet går i stå, så går det ikke hurtigere når man dytter – det går faktisk langsommere.
  4. Er bilisten tæt ved en fodgængerovergang er det ikke nødvendigt, at stoppe op hvis forgængeren er på vej over den første strækning og dermed kan stille sig i helle i midten. Det kan derfor ikke forventes bilisten stopper når man pludseligt kommer cyklende over første strækning. Derfor behøver man ikke forsøge kaste sin cykel ud foran bilisten i provokation! Just saying.
  5. Hornet er forresten kun til at afværge fare og ikke til for at provokere og stresse andre bilister.
  6. Når en bilist kører helt hen til kantstenen og spærrer af for cykler, så er det ikke meningen af cyklisten skal kører venstre om og placere sig oppe foran bilen. Det er faktisk ikke en provokation, men noget man gør for cyklistens sikkerhed.

Nogle af tingene lyder måske som ret simpel viden eller ligefrem vanvittige – og det er de virkelig også. Omend har jeg oplevet det hele + meget mere. Folk i trafikken er jo komplet SINDSSYGE og er man ikke årvågen i denne by så dør man fandme. Jeg er virkelig glad for, at jeg har taget kørekort her i København og på den måde vendt mig til denne vanvittige færdselsattitude fra starten. Måske det også er sådan i andre byer?! Det ved jeg faktisk ikke. Men det er i hvert fald rigtig slemt her. I starten hvor vi fik bil og jeg lige skulle lære den ordenligt at kende, samt skifte fra diesel til benzin bil, der fik jeg virkelig nogle huk i trafikken. Og når man først bliver stresset så går alting altså kun langsommere, det kan jeg godt afsløre. Jeg er heldigvis blevet langt mere rutineret nu, men jeg oplever stadigvæk rigtig vanvittige ting. Jeg kunne skrive side op og side ned omkring cyklisterne i denne by og om, hvor lidt de har deres liv kært. Fucking hell, altså.

 

Share:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.