At sove ude

Vi har været definitionen på pyller-forældre. Vi har holdt godt fast i Vigga og ikke stolet på, at andre kunne passe ligeså godt på hende som os selv. Jeg tror først vi begyndte, at give lidt slip da hun var omkring 2 år – men siden da er vi nået langt. Det mener jeg i hvert fald selv.

At vi har holdt godt fast i Vigga og passet hende hjemme indtil hun var 2,5 år har selvfølgelig også medført, at Vigga har holdt godt fast i os. Derfor har interessen for, at være alene med bedsteforældre og andre aldrig været stor. Særligt det med at sove ude har været fuldstændig out of the question. Det har egentlig også passet mig fint for jeg har ikke haft behov for, at hun skulle sove ude. Men pludselig en aften, sidste år, hvor vi skulle hjem fra Viggas moster og kusine, spurgte Vigga om hun ikke måtte blive og sove. Helt ud af det blå. Det gik over al forventning. Der var lidt savn ud på natten, men det var vidst også det. Hun havde en god oplevelse, men var ikke interesseret i at gentage det i et stykke tid. Pludselig kom det lidt igen og nu har hun faktisk sovet ude fire gange, hvor det er gået rigtig godt. Det lyder sikkert af lidt for nogle, men i forhold til hvor tæt vi alle tre har holdt hinanden – så synes jeg det er virkelig flot.

I går blev Viggas mormor 50 år og Ea og jeg havde inviteret hende ud og spise. Det var med 3-retters menu + det løse og vi havde vurderet, at det var bedst Vigga ikke kom med. Viggas tålmodighed er tæt på ikke eksisterende og 2,5 time på restaurant ville være for meget af det gode. Så vi havde arrangeret, at hun kunne komme hjem til hendes moster og kusine for at hygge. Hun savner os uden tvivl når vi ikke er der, men hun accepterer det og jeg er ret overbevist om at hun også hygger sig. Selvom det kan være svært, så er det også er sundt at komme lidt væk fra sin mor og mama engang i mellem. Jeg ved at mange forældre også nyder at have børnefri og det gør jeg da også. Men jeg synes faktisk det er lettere bare, at have hende hjemme. De uger i sommerferien, hvor vi er sammen alle tre 24/7 er de bedste uger vi har sammen på året. Det er som om, at vores forventninger til hinanden kommer hundred procent in sync og vi har derfor meget få konflikter i ferierne.

Vi er dog rigtig lettede og glade over, at have fået et barn der er meget socialt og nyder andres selskab – selvom vi måske startede ud med at være nogle lidt for pylrede mødre….

Share:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.