Om at købe “drenge”tøj til piger og “pige”tøj til drenge

Når jeg shopper til Vigga så går jeg ikke kun i pigeafdelingen men også i drengeafdelingen. Jeg føler mig ikke begrænset af at tøjet har fået et bestemt label – og dog… For kort tid siden skrev jeg et indlæg om UV-dragter til børn. Jeg skrev at Hummels dragter til drenge var virkelig fine og en læser skrev dertil om, hvorfor jeg ikke bare købte en drengemodel til hende. Det var faktisk lidt svært at svare på for jeg ved det ikke helt præcist. Det bliver vidst bare lidt for meget.

Jeg har købt en del “drenge”shorts til hende i H&M. Der er virkelig langt i mellem fine pigeshorts og derudover er de ualmindeligt korte. Så korte at jeg synes det er på kanten til usmageligt. Drengeshorts kombineret med en lidt tøset body ser nu meget smart ud, i mine øjne. Vigga har en del tøj fra, hvad jeg vil kalde unisex mærker. Mærker som Bobo Choses og Mini Rodini er for mig at se sjældent rettet imod et køn men blot til børn.

Hvis vi havde en dreng er jeg ret sikker på, at jeg ville have det på samme måde. Jeg har fx altid tænkt at Marmar CPHs leopard leggins ville være så lækre på en dreng med en fed t-shirt og en sej cap. Røde og lilla farver, gule sandaler osv. kunne jeg også sagtens finde på at iføre en dreng.

Jeg har det sådan selv ret svært med farven lyserød og Vigga har stort set intet tøj i den farve. Til gengæld er jeg ret vild med farven lilla og det har hun altså haft rigtig meget af. Ligegyldigt, hvor lilla Vigga har været bliver hun dog alligevel ALTID omtalt som en han, af fremmede. Jeg har, helt seriøst, aldrig oplevet af nogen troede hun var en pige. Det er som sådan ikke noget som går os på, men jeg undrer mig gang på gang over det, da vi synes det er meget tydeligt hun er en pige. Jeg ved ikke, hvilket billede folk har af små piger, men det er tilsyneladende ikke sådan som Vigga ser ud. Måske hvis jeg iførte hende lyserødt Hello Kitty, sølv sko og en tiara 😉

Hvordan har i det selv med tøjet?

Her er nogle af de “drengede” køb, som vi har gjort os.

Viggas kommende vinterjakke fra Mini A Ture

Shorts fra H&M

Cowboyshorts fra H&M – har dog pillet selerne af

Sej Panda Cap fra H&M

Rolling Stones T-shirt fra H&M

Share:

5 Comments

 1. juni 22, 2013 / 6:54 pm

  Jeg synes Vigga har den fedeste tøjstil (eller hendes forældre). Jeg er ikke vild med lyserød og fordi Aya altid har haft langt hår, har det været alt for pussenusset med lyserød, og der gik også lang tid før hun kom i kjole. Nu er hun kommet i en alder (allerede!) hvor hun eeeelsker lyserød og Hello Kitty, hvilket også nu kan ses i garderoben. Så udnyt at I kan undgå det indtil videre 😉

  Aya blev også kaldt en dreng flere gange, og tror også det var tøjets “skyld”. Nu er det Alvin der bliver kaldt for en hende… ihhh…

  • juni 23, 2013 / 10:54 am

   Først, tusind tak og jeg kan kun sige i lige måde 😀

   Vigga har også sjælendt kjole på. Tror faktisk kun at hun har en enkelt, fra Krutter, i øjeblikket. Kjoler er ikke det mest legevenlige når vi er meget ude og lege.
   Jeg tænker også at den der lyserøde periode nok skal komme og at det ikke gør så meget at vi sparer lidt på det nu 😉 Jeg så forresten godt at Aya havde fået en Hello Kitty Kasket 😛

 2. juni 22, 2013 / 8:06 pm

  Sikke nogle fine ting du har fået købt til Vigga. Ligesom dig er jeg heller ikke den store fan af lyserød, så hvis vi fik en pige, ville garderoben ikke kun bestå af lyserød. Man kan jo få så mange andre fine farver 🙂

  • juni 23, 2013 / 10:58 am

   Man kan nemlig få rigtig mange fine farver. Jeg synes det er ærgerligt at børn bliver så begrænset i deres måde at tænke på når det kommer til drengeting og pigeting. Jeg vil gerne have at Vigga går i de ting og leger med det som hun selv har lyst til 🙂

 3. juni 24, 2013 / 6:03 pm

  Jeg er (som mange andre) ikke særlig fan af lyserødt selv – men nå er lillepigen blitt 4 år og MEGET bestemt, så det er dessverre svært at undgå. Nyd det mens i kan;)

  Drengetøj har vi dog en del af ligevel, sandaler, tshirts og trøjer spesielt. Og strømpebukser og strømper. Vi har en lille spiderman fan;) Vi har også en del unisex tøj, og heldigvis må jeg få lidt at sige selv, så det ikke kun går i lyserødt! Nå ser tendensen dog ud til at hælde mer væk fra lyserødt og over i lilla (yey!)

  I HM syntes jeg at det er svært at finde neutralt pigetøj, alt har endten en mus eller kat eller glimmer på – og det er altså ikke alltid det jeg vil have. Heldigvis for drengeafdelingen og deres basic trøjer og tshirts (og megafede tryk!) sier jeg bare!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *