Så kom dagen jeg frygtede

Forleden dag da Vigga kom hjem fra børnehave sagde hun de frygtede ord til mig. De ord jeg håbede jeg aldrig skulle høre fra hende og aldrig behøvede tale med hende om. Det er egentlig også lidt sjovt, men den ramte lige lidt alligevel. Hun sagde til mig: “Mor du er en dreng”. Mig: “En dreng? Hvorfor er jeg det?”. Vigga: “Fordi piger ser ikke sådan ud”. Shit! Piger ser ikke sådan ud?! Hele hendes liv har jeg gjort alt hvad jeg kan for ikke at fremstå for drenget og det er faktisk lykkes mig rent fint – syntes jeg da selv. For det andet har jeg virkelig forsøgt ikke at præge hende i forhold til traditionelle kønsroller. Både hvad tøj angår, men også i forhold til legetøj, aktiviteter mm. Hun kan alt selvom hun er en pige. Al den omtanke og så kommer barnet hjem til mig og siger jeg er en dreng.

Min første tanke var om der mon var en af de andre børn i børnehaven, som havde sagt det til hende. Altså noget a la “din mor ligner en dreng” eller hvad ved jeg. Men det tror jeg egentlig ikke. Jeg tror helt selv hun er kommet frem til det på en eller anden måde. Det var lidt som om der gik et lys op for hende og så kom ordrerne ud af hendes mund.

Måske vil nogle tænke jeg er lidt fjollet og det er jeg sikkert også. Men det har været rigtig vigtigt for mig, at Vigga ikke skulle gå rundt og tænke at drenge er sådan og piger er sådan. Derudover har det også været vigtigt for mig ikke at se for drenget ud efter jeg blev mor og dette er tilsyneladende heller ikke lykkes. Da Ea og jeg gik i gang med at få børn ændrede jeg mig temmelig meget. Ikke personlighedsmæssigt, men mit udseende. Jeg fik en lidt mindre drenget frisure, tog alle mine piercinger ud, ændrede min tøjstil drastisk osv. Jeg skulle jo være nogens mor. Og alligevel så synes hun sgu jeg ligner en dreng. Møgunge 😉

Share:

11 Comments

 1. marts 4, 2015 / 7:50 pm

  Hahaha, skønt! To kategorier er måske nemmere når man er en lille trold. Hun skal tidsnok lære at verden ikke er så sort/hvid 🙂

  • Louise // RegnbuebarnetVigga.dk
   marts 12, 2015 / 10:30 am

   Det er det helt sikkert 😀

 2. marts 4, 2015 / 8:08 pm

  Jeg syntes nå ikke du ser særlig drenget ud, ihvertfald ikke på billeder du lægger ud;o
  Men det er altid sjovt at høre hvordan de små hjerner arbejder!

  • Louise // RegnbuebarnetVigga.dk
   marts 12, 2015 / 10:31 am

   Det synes jeg faktisk heller ikke selv. Ikke længere i hvert fald 😀

   Og ja det er fantastisk, hvad de kan finde på. Der kommer virkelig mange guldkorn for tiden.

 3. marts 4, 2015 / 8:17 pm

  Åhhhh, er vild med dette indlæg. Det bringer et smil frem. Hun er så skøn hende Vigga 🙂

  • Louise // RegnbuebarnetVigga.dk
   marts 12, 2015 / 10:31 am

   Hun er i hvert fald ikke helt humor forladt 😀

 4. marts 5, 2015 / 4:48 am

  Og hun vil blive ved med at overraske dig – Det er sådan noget børn gør 🙂

  • Louise // RegnbuebarnetVigga.dk
   marts 12, 2015 / 10:32 am

   Det er jo det 😀

 5. marts 6, 2015 / 11:21 am

  Åhh det er svært med de tanker små hjerner gør… Bare husk at der ikke findes noget mere kvindeligt i verden end at være mor, så må man selv om hvor feminent man ønsker at udtrykke sig!

  • Louise // RegnbuebarnetVigga.dk
   marts 12, 2015 / 10:32 am

   Du har så evigt ret. Jeg tror heller aldrig jeg har været så stolt at at være kvinde, som efter jeg blev mor. Det er den største gave man kan tænke sig.

 6. marts 7, 2015 / 3:57 pm

  Herhjemme er min lille vildbasse ramt af at prinsesser kun har kjole på – Så jeg kan i hvert fald ikke være en prinsesse, nå!!!

  Heldigvis elsker hun stadig Dusty og McQueen meget højt – Så hun er ikke helt tøsefiseret endnu ;0)

  Det er sjovt hvad der sker med dem i børnehaveårene, man kan rigtig mærke at de tænker meget over tingene (selv om konklusionerne til tider godt kan være ret interessante)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.