Mallorca part 1

Vi er hjemme igen og så er det, selvfølgelig, tid til en update her på bloggen. I mit sidste indlæg nævnte jeg, at jeg havde taget vores Ipad med og ville forsøge at få blogget dernede. Det fik jeg ikke gjort og det er der en ganske god grund til….

Vi skulle være i lufthavnen lørdag klokken 06.30, da vi skulle hente en airshell og vi kan generelt godt lide at være i lidt god tid. Vi skulle flyve klokken 08.50. Da vi har fået afhentet airshellen og har checket ind på check-selv maskinen står vi og basker med kufferter, klapvogn og airshell for at sætte baggagemærkater på. Pludselig udbryder Ea: “Hvor er rygsækken?!!!”. Vi kunne temmelig hurtigt konstatere at den var pist væk. Ea havde sat den fra sig, da hun skulle sætte mærkat på en kuffert og så er der simpelthen nogen som har snuppet den, selvom den stod lige ved siden af hendes ben.

Vi blev helt vildt forvirrede og irriterede, men holdt hovedet koldt for Viggas skyld. Vi måtte lige hurtigt gennemgå sammen, hvad der lå i tasken og det var heldigvis ikke noget vi ikke kunne leve uden på ferien (troede vi på det tidspunkt). Dog var dyr rygsæk, ipad 4, Ray Ban solbriller, Modström cardigan, 2 par briller (mine og Eas ekstra), Eas medicin (hun har colitis), noget af Viggas tøj, BECO bæresele og nogle småting gået tabt. Tyvene havde godt nok været heldige for der har ligget for en små 20.000 kroner i den rygsæk!

Heldigvis var vi jo kommet i god tid, så vi måtte styrte ned til politiet og anmelde tyveriet. Vi var så de 5. den morgen som skulle anmelde tyveri og alle tyverierne var forgået i præcis det samme område, hvor vi stod. Politiet og en venlig dame fra SAS informerede os om, at der vidst have været en del problemer med en gruppe østeuropæer som havde opholdt sig i lufthavnen om natten.

Ea var så ked af det og vred på sig selv og jeg forsøgte virkelig at berolige hende. Vi havde jo heldigvis ikke mistet vigtige ting som penge, dankort, pas, nøgler osv. Vi er forsikret og de stjålne ting bliver forhåbentlig dækket. Jeg synes bestemt heller ikke at det var hende som havde gjort noget forkert – man burde jo kunne sætte en taske ned i to sekunder uden af den blev stjålet. Vi var nødt til ligesom at acceptere oplevelsen, komme videre og bare nyde at vi skulle på ferie. Men jeg må indrømme at det var en ret ubehagelig følelse, det at andre rendte rundt med vores ting.

Nå men vi nåede akkurat at købe noget at drikke til Vigga og få skiftet hendes ble før vi skulle ombord på flyet. Hun var en stjerne hele vejen og der var bare ingenting med hende. Hun hverken græd var sur eller lignede. Vi læste lidt bøger, spiste mad og så sov hun ellers resten af vejen. I Palma lufthavn blev vi igen ramt af lidt kaos da vi (og en masse andre) manglede noget af vores baggage og de informerede om at der ikke kom mere fra København. Det gjorde der heldigvis til sidst men vi ventede længe og der var var en frygteligt menneske mylder. Vigga sad dog bare pænt sammen med Ea og spiste kiks, rosiner  og legede med ælling. Derefter ventede en times buskørsel, hvor hun blev lidt rastløs, men hun klarede det simpelthen så flot. Jeg var så stolt af hende.

Senere på aften ringende min mor til os. Politiet havde kontaktet hende og de havde fundet resterne af vores ting. Hun nævner blandt andet at de har fundet bæreselen og mine kontaktlinser. Der sortnede det lidt for mig…. Mine kontaktlinser!!! Dem havde vi fuldstændig glemt og alle som bruger linser eller briller kan nok sætte sig ind i, hvor stor en katastrofe det var for mig. Jeg bruger 2,50 på hvert øje plus bygningsfejl på 0.75 på det ene og uden linser – ja så ser jeg altså bare ikke særlig godt. Jeg kom vidst til at blive lidt sur på Ea over, at hun havde glemt de lå deri (fordi hun havde sagt: jeg ved helt specifikt, hvad der lå i tasken og der blev min linser altså ikke nævnt) for jeg kunne i princippet været nået hjem efter nogle nye, hvis jeg havde været rigtig hurtig. Det var lidt tarveligt af mig, men min frustration var ret stor.

Min mor kon forresten forbi med de af vores ting, som hun havde afhentet hos politiet i søndags. Vi har fået bæresele og et tomt Ray Ban etui, mine linser og nogle panodil junior igen. Taske, Ipad, briller og alt det andet er væk. Jeg undrer mig lidt over at de har snuppet hendes bleer, tøj osv men ikke bæreselen. Men heldigvis for det. Er lykkelig over at vi har fået den tilbage.

Tilbage til min kontaktlinse katastrofe. Jeg besluttede mig for at sove med mine kontaktlinser til søndag. Kunne ikke rigtig overskue tanken om at skulle forsøge at finde en løsning, dagen efter, halvblind. Vi får så af vide af en guide at deres forretninger er lukket søndag så jeg er nok nødt til at vente til mandag. Great. Vi tager så ind til et marked i den gamle bydel og helt, helt tilfældigt får Ea pludselig øje på en lille, bitte optiker, som har åbent. Jeg går derind og hun snakker ikke et ord dansk (rettelse: her skulle selvfølgelig stå engelsk, haha). Hun giver mig en blok og jeg skal så skrive min styrke. Jeg kan dog ikke helt huske den og min mor har endnu ikke hentet mine linser og kan derfor ikke hjælpe mig. Jeg er ikke synderligt optimistisk for jeg kan jo ikke forklare ting som bygningsfejl osv. når jeg ikke kan kommunikere med damen derinde. Jeg skriver 1,75 og 2,25 på papiret og så giver hun mig en af hver pakke. De går åbenbart ikke så meget op i størrelse dernede. Prisen var uhørt og jeg måtte slippe 500 kroner for de to pakker.

Om aftenen, da min mor havde hentet vores ting i lufthavnen, ringede hun og fortalte at jeg bruger 2,50 på begge øjne uden bygningsfejl. Så jeg havde skudt temmelig forkert. Prøvede dog 2,25 på begge øjne og det var helt acceptabelt. Jeg havde ikke super syn, men jeg kunne se helt fint og det var til at holde ud. Ingen hovedpiner eller lignede og det var virkelig en kæmpe lettelse! Så kunne ferien ligesom begynde.

Forsættelse følger….

 

 

 

Share:

4 Comments

 1. august 18, 2013 / 7:50 pm

  øv med øv på! Kontaktlinser er det værste at miste! Dejligt det ikke fik lov til at ødelægge hele jeres ferie.. SÅ irriterende at få stjålet sine ting.
  Glæder mig til at se flere billeder 🙂

 2. august 18, 2013 / 7:54 pm

  Hold da op, sikke en start på jeres ferie! Hvor er det bare lavt og flabet, at nogen kan få sig selv til at stjæle folks tasker, når de står lige ved siden af, og man oven i købet er på vej på ferie – øv! 🙁
  Håber at resten af ferien har været bedre!

 3. august 18, 2013 / 8:39 pm

  Sikke en start! Jeg bruger selv briller og kontktlinser, har dog ikke bygningsfejl og samme styrke, men jeg er altså også ret handicappet uden briller/linser, å kan godt forstå din frustration! Men godt at i fandt en løsning. Er spændt på at læse og se mere fra ferien 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *