At være mor og studerende

Jeg har i de sidste dage været fraværende fra bloggen. Jeg er nemlig ved at skrive synopsis, da jeg skal til mundtlig eksamen om et par uger. Normalt priser jeg mig lykkelig for, at være mor og studerende. Jeg har ikke særlig mange timer og jeg har derfor mulighed for at give Vigga korte dage i børnehaven, samt bruge mere tid med hende i hverdagen. Det er også en stor fordel når hun er syg. Jeg elsker at være mor og studerende.

Jeg må dog indrømme, at jeg i denne uge ikke helt har kunne se fordelen. Jeg har fundet ud af, at jeg nok egentlig ikke har lige så meget tid og overskud til mit studie som mine medstuderende og derfor kan jeg bare ikke ligge den vilde energi i min opgave. Jeg må indrømme, at jeg heller ikke prioriterer det for uanset hvad, så er jeg bare mor først og studerende bagefter. Det betyder ikke, at mit studie ikke er vigtigt for mig – det betyder blot at Vigga er Ea og langt vigtigere.

Jeg trak emne i mandags og de første dage kom jeg dårligt i gang. Der var konstant forstyrrelser. Vigga blev fx ringet hjem fra børnehave, da de synes hun virkede lidt klattet, men hun var heldigvis frisk. Tirsdag bankede politiet pludselig på døren og skulle bruge vidne til en razzia (ja helt seriøst). Jeg gik med og troede det ville tage 5 minutter – 3 timer senere måtte jeg så forlade dem fordi jeg skulle til møde i Viggas børnehave (skal jeg nok fortælle mere om senere). Men ja… Ugen har brudt på konstante afbrydelser, så jeg kom først ordentlig i gang i går. Jeg er ikke typen som går op i karakter – altså andres – men mine egne må gerne være i top. Jeg kom igennem HF med et tilfredsstillende resultat, men jeg har indset at jeg må droppe karaktersnobberiet. Jeg har bare ikke det samme overskud som tidligere. Jeg fik 7 til min førsteårs prøve og det gik mig virkelig på. Som i virkelig. Tænkte at jeg skulle gøre det bedre denne gang, men efter jeg har indset at det bare et noget andet at være mor samtidig med studerende, så vil jeg denne gang være godt tilfreds med et 7-tal.

at være mor og studerende

Nu vil jeg endnu engang begrave mig i min synopsis – vi ses på den anden side.

Share:

8 Comments

 1. november 7, 2014 / 8:58 pm

  What vidne til en politi-razzia i 3 timer!! Hold da op! Det er jeg spændt på at høre mere om.

  Jeg kan godt forstå dit dilemma. Ikke fordi jeg selv har et barn – eller for den sags skyld er studerende – det sidste har jeg dog prøvet 😉 Alligevel forstår jeg det godt. Tænker det er lidt som om, man gerne vil være to steder på én gang og det kan man jo ikke… Held og lykke med opgaven!

  God weekend til jer!

  • Louise // RegnbuebarnetVigga.dk
   november 11, 2014 / 8:29 pm

   Ja det var lidt underligt. Tror ikke helt jeg vidste, hvad jeg sagde ja til 😀

   Præcis. Det med at have behov for, at være to steder på én gang oplever man rigtig ofte som forælder. Det gør jeg i hvert fald 🙂

 2. november 7, 2014 / 9:01 pm

  Så længe jeg har bestået og følt jeg har lært noget af det – gider jeg ikke stresse for meget over karaktererne.. Har “altid” haft gode karakterer, men det er sq ikke værdt det mere! Lillepigen tager tid – og sådan skal det jo også være! (og i sidste ende er det jo ikke karakterer der giver arbejde)

  • Louise // RegnbuebarnetVigga.dk
   november 11, 2014 / 8:32 pm

   Det er nok også sådan det burde være. Jeg ved heller ikke, hvorfor det er så vigtigt for mig. Hvis andre får 7, så synes jeg er det er godt gået. Får jeg selv 7, så er det for slapt. Men sådan har man nogle gange højere forventninger til sig selv.

   Mit dilemma er, at jeg ikke er helt sikker på jeg vil være pædagog. Jeg vil muligvis gerne læse videre og derfor må mine karakter godt være sådan nogenlunde 😀

 3. november 7, 2014 / 9:07 pm

  Jeg læser også pædagog, og skal snart igang med 3. praktik efter barsel. Der er mega mange fordele ved at læse og være studerende. Anbefaler det gladeligt! Eneste minus er, hvis man kommer i gruppe med nogen uden børn. De forstår ikke helt det med sygedage osv… Hvis du skal have sparring me IIS må du endelig smide en mail. Fik 12 😉

  • Louise // RegnbuebarnetVigga.dk
   november 11, 2014 / 8:36 pm

   Tusind tak for at tilbyde din hjælp. Jeg nåede dog ikke lige at tage imod den. Jeg har også den fordel, at jeg er gift med en pædagog – så det er skønt at have en at sparre lidt med.

   Jeg synes i 99% af tiden også at det er fantastisk at være mor og studerende. Men lige denne gang kom jeg lidt i klemme. Jeg har stort set ikke været sammen med Vigga de sidste 4 dage og jeg har savnet hende. Nu er det heldigvis overstået og vi må holde en fridag sammen en af dagene.

   Jeg har også prøvet at være i grupper, hvor ingen havde børn. Vi havde også lidt uoverensstemmelser omkring mødetider. Jeg gider ikke mødes klokken 10 eller 11 – haha. Vil mødes tidligt, så jeg kan komme tidligere hjem til mit barn. Dog er jeg stort set altid i gruppe med to andre fra mit studie som også har små børn 😀

 4. november 8, 2014 / 11:10 am

  Der er både fordele og ulemper ved det med at være studerende mor. Vi læste jo HF sammen og den var altså nemmere at komme igennem. Jeg læser jura nu og har valgt at rykke på deltid, da jeg simpelthen ikke har tid og mulighed for at lægge nok energi i det.
  Så synes bestemt du skal være tilfreds med 7 og nyde din familie oveni 🙂

 5. november 8, 2014 / 12:21 pm

  God arbejdslyst! Jeg har aldrig gået så meget op i karaktere selv, jeg kan ikke rigtig komme op at ringe over det, men mon ikke det kommer til at gå godt 😀 Jeg krydser fingre.

  – Anne

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.