Kusiner (Ea blogger)

Vigga har en kusine – en ganske sød en af slagsen. Hendes navn er Vilja og om få dage fylder hun 3 år. Hvis man spørger mig er Vilja verdens sejeste pige og så tænker i hvorfor mon hun er det – men den historie må i få en anden dag. I stedet vil jeg fortælle jer om Vilja og Vigga.
Da Vigga blev født var Vilja ca. 14 mdr og der gik, en del flere, måneder før Vilja fik øjenene op for Vigga. Faktisk gik der en hel del mange måneder. Da de begge begyndte at få øjnene op for hinanden, tror jeg mest at Vilja synes det var lidt irriterende med den der baby der hele tiden prøvede, at tage det legetøj hun legede med. Vigga synes tilgengæld det var lidt af en fest med sin kusine der både kunne gå og løbe.. Jo mere Vigga og Vilja så hinanden og jo ældre de er blevet, fornemmer man at det at være kusiner er noget ganske særligt. Vilja spørger og snakker meget om Vigga og glæder sig til at hun skal se hende. Vigga peger på billeder af Vilja og vi snakker om både hendes moster og Vilja..
Når kusinerne så ses, leger de med det samme, lige ved siden af hinanden. Vilja kalder ofte på Vigga og fortæller hvad hun skal gøre og være med til. Begge piger er meget bestemte og viljestærke så de tager sig også en kamp eller to, og der er det altså den stærkeste der vinder eller den der bruger feje tricks, såsom at hive i hår *host host* vi nævner ingen navne. Det er meget nemt at få øje på hvor stor glæde de har af hinanden og hvor meget de lærer hinanden.
Det gør mig varm om hjertet når jeg ser hvad Vilja og Vigga har sammen og jeg glædes i høj grad over at de har hinanden.
Jeg tror på at søskende er en stor gave for børn, men jeg er overhovedet ikke i tvivl om at det er kusiner og fætre bestemt også.
Har jeres barn et særligt forhold til sin fætter eller kusine?
– Ea


Share:

8 Comments

 1. oktober 11, 2013 / 7:12 pm

  Min store dreng på knap 5 år har et helt særligt forhold til sin kusine. Der er 2,5 mdr imellem dem og de har bare elsket hinanden fra første øjekast. De savner hinanden når de ikke er sammen og der skal helst ikke gå for længe mellem de ses. Problemet er nu bare at der ikke rigtig er plads til de mindre søskende i fætter/kusine symbiosen 🙂 Det går især hårdt ud over min nevø på 3 år, som bare gerne vil være med! Men jeg synes det er skønt de har det så godt sammen, og prøver at give dem alene tid – og så ellers opfordrer til at man leger med de små når de alle er sammen 🙂

  • oktober 26, 2013 / 8:12 pm

   Åh hvor lyder det også bare hyggeligt.. Kan godt se det er lidt problematisk med mindre søskende.. Men synes tit det er sådan med de små, at de til tider godt kan komme til at være lidt besværlige for de store.. God ide at de både får tid alene og i så også opfordrer til fælles leg 🙂

 2. oktober 11, 2013 / 7:19 pm

  Hvor er de søde – og velkommen til blogverden, søde Ea 😀

 3. oktober 13, 2013 / 7:37 pm

  Skønne billeder – især det sidste på vej op på rutchebanen er ikke til at stå for. Mine piger på 13 mdr har to fætre på hhv 9 mdr og 2,4 år, så de er tætte i alder og har meget glæde af hinanden nu og får det forhåbentlig endnu mere når de bliver større. Min ene datter hedder i øvrigt Ea 🙂

  • oktober 26, 2013 / 8:16 pm

   Det lyder bare fantastisk dejligt at de 4 har hinanden og så tæt aldermæssigt.

   Det er nu også et rigtigt flot navn 😉 Hvad hedder din anden datter?

 4. oktober 14, 2013 / 10:32 am

  Hvor er det dejligt at læse, de har sådan et tæt forhold. Det kunne være mig der havde skrevet det om Silke Elia (14 mdr) og hendes kusine Athene (18 mdr). Henover sommeren og nu de begge går får de virkelig stor glæde af hinanden. Det er skønt at se 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.