Frivillig tvang kalder man det vidst…

Jeg er startet op på mit studie igen efter 6 måneders praktik. Jeg havde faktisk glædet mig til at skulle tilbage, men synes ikke helt at gensynet har været så glædeligt. På mandag skal jeg på en tre dages lejrtur med mit linjefagshold. GISP! Jeg har aldrig sovet væk fra Vigga og jeg er så ked af, at skulle være væk i to nætter. Jeg befinder mig også lidt i et dilemma omkring det for på den ene side vil jeg rigtig gerne være der. Både for at få det fulde udbytte af læringen og det faglige, men også for hyggen og det sociale. På den anden side har jeg lyst til at råbe fuck det hele og nægte, at lade nogen tvinge mig væk fra min lille baby.

Tvang er selvfølgelig et stærkt ord, men det føles faktisk som frivillig tvang. For sandheden er at, hvis jeg på nogen måde havde haft et valg så var jeg ikke taget med. Jeg kan på en eller anden måde godt overskue at være væk én nat. Jeg kan ikke lide det, men jeg kan acceptere det. Vigga kommer til at have det godt med Ea – uden tvivl – det er nok mere mig som har svært ved at give slip. Jeg bliver helt dårlig ved tanken om ikke at skulle være sammen med hende i knap 3 dage. Det må også være underligt for Vigga at hendes mor pludselig forsvinder fordi hun skal på lejrtur – for hvad fanden er det?! Nej. Jeg kan altså ikke lide det.

Underviserne har skrevet til os, at de har gjort det let for os hvis vi ikke vil overnatte. Det har valgt en lokation i hovedstadsområdet. Det tager så halvanden time hver vej, så det er ikke sådan lige til. Jeg har været i syv sind den sidste halvanden uge. Jeg startede faktisk med at beslutte at jeg kunne godt klare at blive deroppe. Men jo tættere vi er kommet på, jo værre har jeg fået det.

Jeg føler mig lidt som en piveskid for der er tilsyneladende ikke mange andre forældre fra mit studie, som har det på samme måde. Jeg har besluttet mig for at sove der en enkelt nat og tage frem og tilbage de næste. Mit moderhjerte gør lidt ondt, men jeg klare det – forhåbentligt.

frivillig tvang

Share:

3 Comments

 1. september 4, 2014 / 2:05 pm

  Det kan godt være, at der ikke er så mange andre, som kan forstå dig. Men det kan jeg! Det kan jeg fordi, jeg har det på helt samme måde. Jeg har aldrig sovet uden mine børn, bortset fra sidste weekend hvor William og far tog til Sverige. Det var ikke let for mig at tænke på, at jeg ikke skulle se ham de næste dage. Endnu hårdere var det da de skulle sige farvel, og William var rigtig ked af det, da de kørte.

  Når jeg fortæller hvordan jeg har det, møder jeg forargelse.
  Derfor er jeg nok heller ikke den rette, til at give dig råd. Det “rigtige” ville måske være, at sige selvfølgelig skal du deltage i de ting som studiet kræver, I får det så sjovt osv.
  Men jeg vælger altså at skrive, at du skal gøre det som føles rigtigt for dig og din familie.

  Til slut kan jeg lige fortælle, at William og far havde en fantastisk tur, og jeg fik mange mange kram da de kom hjem 🙂

 2. Louise // RegnbuebarnetVigga.dk
  september 6, 2014 / 6:54 pm

  Jeg læste godt om det på Instagram og fik helt ondt i maven, da du skrev han blev ked af det, da han kørte. Puha 🙁 Dejligt han havde haft en skøn tur med sin far. Jeg tror også på at børn har godt af, at være lidt alene med én forælder engang i mellem. Dog ikke nødvendigvis i 3 dage :-O

  Jeg forstår ikke, hvorfor andre bliver så forarget. For mig er det fuldstændig unaturligt at være adskilt fra Vigga og selvom andre ikke har det på samme måde, så må de i det mindste respektere det.

  Men nu er jeg selvfølgelig blevet syg, så må vi se om jeg overhovedet kommer afsted nu :-/

 3. september 17, 2014 / 6:46 pm

  Kan virkelig godt følge dig.
  Jeg drømmer ofte om ture alene med manden, ture ud med veninderne osv, og lysten er der, men når tiden nærmer sig hvor jeg skal afsted svigter “modet” og jeg føler nærmest at jeg vælger mine børn fra.
  Om en måned skal jeg på kursus fra fredag-søndag, jeg glæder mig, bevares men jeg frygter også savnet som gang på gang kommer bag på mig.
  Håber du får en skøn tur med den sammensætning i har valgt

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.