Copenhagen pride parade 2014

Jeg var til min første pride parade som 17-årig. Det var en temmelig vild og samtidig skør oplevelse. På daværende tidspunkt var jeg sprunget ud, men min far vidste absolut ingen ting. Så husker også jeg var temmelig paranoid – for tænk nu, hvis jeg skulle møde ham eller et familiemedlem. Det var egentlig ret latterligt at jeg brugte så meget energi på det, for chancen var virkelig minimal. Haha. Men sådan var det nu engang…

Jeg har været til stort set alle parader herefter og de fleste sammen med Ea. Dengang handlede det mest om at have det sjovt, feste og drikke. Nu handler det om noget HELT andet..

Hvert år siden Vigga blev født har vi været til Copenhagen pride som familie. Regnbuefamilie. Vi går sammen med de andre regnbuefamilier og det er ret hyggeligt. Man får jo ikke talt sammen pga. støjen og der er generelt bare mange andre ting at koncentrere sig om. Men jeg synes klart at man kan føle en eller anden form for samhørighed og det kan jeg rigtig godt lide.
Vi går med som familie for, at være med til at synliggøre både homomiljøet, mangfoldigheden og os som regnbuefamilie. Noget af det som jeg allerbedst kan lide ved priden er at den skildrer hvor forskellige vi allesammen er.
Derudover er det vigtigt for os, at Vigga kan se at der er mange andre børn, som har en familie der ikke består af far og mor. Det er ikke noget hun er specielt bevidst om på nuværende tidspunkt, men det bliver hun. Og så er det også en smadder sjov oplevelse for hende.

Til priden i år hyggede hun sig virkelig. I starten var hun lidt stille og skulle lige vende sig til alle de mange indtryk. Vi havde vores Christiania cykel med. Både fordi at hun ikke kan gå så langt, men også fordi at hun sidder lidt afskærmet i den. Så kan man lige komme derop og slappe lidt af.

Børnene får temmelig meget opmærksomhed til priden. Der kommer mange som vil tage billeder, folk råber og vinker fra både gade og vinduer og nogen kommer endda lige og nusser en kind eller lignende. Jeg tænker at det godt kan være en lidt overvældende oplevelse, men Vigga soler sig i opmærksomheden. Det er så sjovt at være vidne til. Vigga kom bare dansende, med armene over hovedet og en ballon i hånden. Hun vinkede op til folk i vinduerne og havde sig bare en fest. Hun er verdens dejligste regnbuebarn! Vi har sgu gjort det godt Ea og jeg! 🙂

I kan læse om vores tidligere pride år her og her.

I må forresten undskylde billedekvaliteten. Vi fik slet ikke taget nogle billeder med vores kamera og har derfor kun mobil-billeder, som jeg har hapset fra Ea og hendes lillesøster.

Copenhagen pride

Copenhagen pride Copenhagen pride

 

Copenhagen pride

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.