Leander taburetsæt

For et par måneder siden, skiftede vi Viggas bord/stolesæt ud med et lækkert Leander Taburetsæt. Hun var vokset fra det gamle og skulle derfor have et nyt. Jeg oplevede egentlig at det var lidt en jungle og, at meget få producenter havde tænkt over at børn skal sidde hensigtsmæssigt, også når de leger. Men så faldt jeg over taburetsættet fra Leander.

De to taburetter har en vippefunktion. Derfor bliver Viggas sanser stimuleret det sekund hun sætter sig op på en. Hun sidder og vipper forsigtigt frem og tilbage samtidig med at hun fx sidder og tegner. Det giver hende en rigtig god siddestilling samtidig med at hun får dækket hendes stimulans behov.
Nu går Vigga jo ikke specielt meget op i disse detaljer og ergonomi. Men de første uger viste hun taburetsættet frem til alle for de skulle jo se at stolene kunne “gynge”. Hun sætter sig ofte på en taburet bare for lige at vippe frem og tilbage et par gange og så afsted igen. Det er tilsyneladende skide skægt 🙂

leander taburetsæt leander taburetsæt

Når jeg læser ting som ergonomi og specielt sansestimulation, så glædes mit moderhjerte. Jeg tror at de fleste med et præmaturt barn har hørt ordet “sansestimulation” blive gentaget igen og igen. For når et barn er født for tidligt kan deres taktile sans (berøringssansen) godt være understimuleret. Vigga har ikke været så hårdt ramt, som jeg kender til at andre har været. Men hun har været ramt. Hun spæd kunne hun ikke sove med mindre hun var svøbt eller hoppede op og ned i slyngevuggen. Hun var omkring 2 år før man kunne ae og nusse hende uden hun viste ubehag og hun har generelt bare altid haft et behov for, at vi har hjulpet hende med at kunne mærke sig selv. Det er blevet meget bedre nu, men jeg synes også at vi har gjort en stor indsats i forhold til det. Selvom vi næsten ikke mærker til det længere, så betyder det ikke vi er holdt op med at tænke over det.
Derfor bliver både Ea og jeg glade når vi falder over fx børnemøbler, hvor der er tænkt så meget over tingene.

leander taburetsæt

Men nok om det. Taburetsættet har et skønt og meget enkelt design. Det er egentlig ret heldig, for havde det været grimt havde jeg købt det alligevel. Blot på grund af alt det ovenstående jeg har skrevet. Det vægter, for mig, langt højrere.

Hvis jeg skal nævne en ting ved taburetsættet, som jeg er mindre glad for, så er det at Ea og jeg ikke kan sidde på taburetterne (haha!)! Jeg plejer dog at vende den lodret, så hjælper det lidt 😉 Men generelt er vi virkelig glade for det og går i rundt og leder efter et nyt sæt til børneværelset, så har dette min varmeste anbefaling.

leander taburetsæt leander taburetsæt
S
e mere på Leanders egen side her.

2 Comments

 1. september 2, 2014 / 9:22 am

  Det er altså også bare et virkelig flot sæt! Men jeg tvivler sgu på at Kamma frivilligt giver afkald på sin gyselige lyserøde Mammutstol fra IKEA :p

  • Louise // RegnbuebarnetVigga.dk
   september 3, 2014 / 7:29 pm

   Nej, det kan jeg da godt forstå hun ikke vil af med 😀

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.