Opskrift på hjemmelavet modellervoks

Sidste weekend var sidste weekend i vores ferie. Shit det var vemodigt – specielt for Ea. Jeg er så priviligeret at jeg stadig er studerende og har derfor har jeg en del tid med Vigga. Jeg vil ikke sige meget og jeg vil slet ikke sige nok. Men jeg er stadig priviligeret i forhold til mange andre forældre. Ea på den anden side arbejder 37 timer og ser derfor kun Vigga få timer om dagen. Det er på ingen måde optimalt for hverken Vigga eller Ea og det sekund jeg er færdig med min uddannelse hedder det deltidsjob. I hvert fald til Ea og så må vi se om jeg må tage “en for holdet” i forhold til økonomien, i et lille stykke tid. Men vi har helt klart planer om at vi på sigt skal arbejde deltid, begge to, for at få mest mulig tid med vores barn – måske børn til den tid.

I weekenden har vi bare hygget os og været sammen. Viggas moster Ane og kusine Vilja kom på besøg fredag og blev til lørdag aften. Det var smadder hyggeligt og jeg tror Vigga nød det. Hun er virkelig glad for Vilja og specielt moster.
Vilja havde noget modellervoks med, som hun havde lavet i børnehaven og det fandt Vigga temmelig spændende…

Vigga og jeg besluttede os derfor for at lave vores eget søndag formiddag. Ea og jeg har altid nydt at lave kreative ting med Vigga og har også fundet det vigtigt. Desværre får vi ikke længere gjort det så ofte som vi gerne ville. Det var lidt lettere dengang Ea passede hende hjemme. Heldigvis får hun også en masse sjove oplevelser i vuggestuen, men vi skal ikke forglemme at det stadig er vigtigt at hun også får nogle oplevelser sammen med os, som familie.

Men tilbage til modellervoksen. Det var voldsomt let at lave og især i forhold til den lykke det har gjort. Hun taler om det hver dag og er så stolt. Jeg fandt en opskrift på Experimentariumets hjemmeside og tænkte at de må ligesom vide hvad de laver. Og det gjorde de tilsyneladende også, for det var vellykket.

Opskriften på hjemmelavet modellervoks kan findes her:

 • Du skal bruge:
 • En gryde
 • En grydeske
 • En mixer med dejkroge
 • 5 dl. økologisk hvedemel
 • 3 dl. fint salt
 • 2 spsk. olie
 • 2 spsk. citronsyre (fås bl.a. i Matas)
 • 5 d. vand
 • Frugtfarve efter behov
 • Sådan gør du:
 • Bland mel, salt, citronsyre, olie og vand
 • Varm blandingen op i en gryde og rør rundt med grydeske eller dejkroge
 • Tag gryden af varmen, når modeller-massen er tyk (Massen tykner ret hurtigt og bliver svær at røre i)
 • Tag massen op
 • Ælt massen igennem på køkkenbordet
 • Tilsæt frugtfarver (jeg brugte pastafarver)
 • Modellervoksen kan holde sig i op til 3 mdr. i køleskab

 

Hjemmelavet modellervoks

Hjemmelavet modellervoks

Hjemmelavet modellervoks

Hjemmelavet modellervoks

Hjemmelavet modellervoks

Share:

2 Comments

 1. Eva Rink
  august 30, 2014 / 5:52 am

  Vi laver også tit modellervoks her hjemme og vores opskrift er faktisk nemmere en jeres. Vi bruge ikke gryde og en ovn, men til gengæld bruger vi kogende vand. Fand det besværligt at vaske gryden bagefter og man skal bruge mange kræfter til at røre den klar. Min opskrift er

  Du skal bruge 2 skåler

  400 g hvedemel
  100 g salt
  2 tsk vinsyre

  Det skal blandes i en skål og i den anden skal

  4 dl kogende vand
  2 spsk olie
  Frugtfarve

  Nu skal alt blandes sammen.

  Evt udelad frugtfarven i første omgang tilsæt den efter voksen er
  Blandet, så kan du lave mindre klumper, med hver deres farve.

  Vi bruger kun en farve per gang, lige nu er den grøn 😉

  • Louise // RegnbuebarnetVigga.dk
   september 6, 2014 / 6:59 pm

   Det kan være vi prøver den næste gang, Eva! 😀

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.