7. dag på LCHF

En uge er gået på LCHF og status er, at vi har lidt krise. Eller nok mest mig. Den første dag var jeg mega sulten, men så fik jeg ligesom reguleret maden og så begyndte jeg at mærke den der mæthed. Det gik rigtig godt og jeg har faktisk tabt mig 1,4 kg og Ea 2,8 kg. Det er ret vildt. Men jeg må indrømme at, hvis jeg skal æde et æg til så brækker jeg mig. Jeg har har haft den ondeste madlede de sidste par dage og det har resulteret i at sulten er vendt tilbage. Egentlig tænker jeg ikke på mig selv som kræsen, men mine smagsløg er bare ikke vild med LCHF. Det værste er virkelig æggene.

Jeg vil forsøge at forsætte lidt endnu og virkelig give det en chance. Men i dag har det været lidt svært at holde modet oppe. Jeg savner lidt mine havregryn om morgenen og at jeg bare kan klaske en rugbrødsmad sammen og ned i tasken. Som det er lige nu er vi ekstra tidligt op for at lave henholdsvis morgenmad og frokost. Og jeg er altså ikke ligefrem et morgenmenneske 😉

Er lidt ærgerlig over, at jeg allerede er kørt lidt død i det. Men holder i lidt endnu.

Share:

14 Comments

 1. oktober 22, 2013 / 6:44 pm

  Jeg tror jeg ville have det på præcis samme måde… Så jeg har slet ikke tænkt mig at prøve ;0)

 2. oktober 22, 2013 / 7:15 pm

  Uf det lyder hårdt, og du lyder helt modløs i indlægget 🙁
  Som fortalt om før har jeg prøvet flere kurer og livsstilsændringer. Jeg har tabt mig ved dem alle, men de har ikke alle fungeret for mig. Jeg tror heller ikke at LCHF er for alle. Og så tror jeg, at enhver ny ændring i livet kræver tilvænning. Hvis det virkelig er det du vil, altså leve efter LCHF, så synes jeg bestemt du skal give det mere tid. Findes der ikke en LCHF side på Facebook, hvor man kan søge støtte og dele opskrifter?
  Omvendt synes jeg også, at du skal være ærlig og fair over for dig selv/jer, hvis du kan mærke, at det ikke er det rette for dig. Det er ikke et nederlag, der findes mange andre alternativer.
  Op med humøret. I morgen ser det hele lysere og bedre ud 🙂

  • oktober 23, 2013 / 9:04 am

   Jeg var også lidt modløs, da jeg skrev det. Og tror du har helt ret i at LCHF ikke er for alle og umiddelbart heller ikke for mig. Men jeg har sat mig for at prøve det og derfor vil jeg forsøge at holde lidt i endnu. Jeg har egentlig ikke de store intentioner om at skulle leve efter det resten af livet, men en intention om at køre på indtil at kan se en virkning af det 🙂

   Og tusind tak for din søde besked. Det hjalp alligevel lidt 🙂

 3. oktober 22, 2013 / 7:45 pm

  Jeg tager hatten af for jer, godt gået! Jeg tror ikke jeg ville kunne udleve det 100 procent, hvilket det måske kræver!?

  • oktober 23, 2013 / 8:58 am

   Tak! 🙂 Jeg må indrømme at det er død hårdt og, at jeg ikke kan forstille mig at skulle spise sådan resten af livet. Men jeg synes stadig det er interessant at så mange mennesker er blevet fanget af det. Og jeg er derfor nødt til at se “what the fuss is about” 🙂

 4. oktober 22, 2013 / 8:09 pm

  Det er elt sikkert hårdt at starte noget nyt…øv. Jeg har nogle opskrifter på pandekager (lchf) på min blog og også smoothie. Smoothie er godt både som morgenmad og også frokost. Når jeg laver det, laver jeg altid så der er til i morgen også.

  En anden ting kunne være den jeg kalder græsk chokolademousse. Den kan laves dagen i forvejen og bare hældes fx. blåbær på om morgenen, det er da nemt ikk 😉

  Jeg forstå dig god mht æg, jeg er nogen gange ved at få dem op igen :-(. Jeg er bare desværre i den situation, at jeg ikke kan tåle brød, så jeg får smæk hver gang jeg træder uden for…..og det gør jeg tit 😉

  God fornøjelse med opskrifterne.

  Kh Camille.

  • oktober 23, 2013 / 9:02 am

   Tusind tak! Forsøgte mig med pandekager i morges og det var MEGET bedre. Jeg har også overvejet at prøve din græske chokolademousse, men jeg er ikke så god til yoghurt produkter. Men det er bestemt et forsøg hver 🙂

   Øv for at du ikke kan tåle brød. Noget af det interessante ved denne uge er, at jeg har lært virkelig meget om mine madvaner. Og har derved opdaget at jeg er virkelig glad for brød. Det er ret hårdt at undvære.

 5. Pernille
  oktober 22, 2013 / 8:34 pm

  Altså, – undskyld hvis jeg lyder hård. Men det er ment i bedste mening!
  Din krop siger fra! Hvad er formålet med denne modekur? Der er jo intet videnskabeligt belæg for at det skulle være sundt. Om en måned eller et år er det noget nyt der er moderne, – det bliver det da ikke smartere af… og når nu din krop tydeligt fortæller dig det ikke er godt for den,- hvorfor så prøve? Jeg ville altså hellere spise noget havregryn og rugbrød, – og så evt. lidt mindre mængder hvis du gerne vil tabe dig;)

  • oktober 23, 2013 / 8:48 am

   Det er helt i orden, Pernille. Jeg kan sagtens se, hvor du kommer fra og jeg kunne nok have været tilbøjelig til at have skrevet lignede for 6 måneder siden 🙂

 6. oktober 23, 2013 / 8:38 am

  Personligt tror jeg ikke på LCHF, jeg tror bestemt ikke at kroppen kan have godt af så megen fedt. Men hvad med at prøve stenalderkost, hvis der virkelig skal rykkes på madvanerne? En kur er sjældent succesfuld, så selvom I har prøvet, lyt da til kroppen og måske bare med ændret madvaner? tager hatten af for at I har prøvet. Herhjemme går de sunde vaner virkelig op i hat og briller, med en lille på armen :b

  //Emilie
  http://gravidmedlupus.blogspot.dk/

  • oktober 23, 2013 / 9:07 am

   Jeg tænker egentlig ikke så meget på det her som en kur, men mere som en livsstil. Som jeg har skrevet længere oppe har det aldrig været min intention, at det var noget vi skulle spise resten af livet. Men har været nysgerrig på det og, hvis det faldt lige i vores smag så kunne vi jo sagtens forsætte 🙂 Det har jeg dog lidt svært ved at se lige nu 😉 Men nu holder jeg lige lidt i og ser, hvad der sker..

 7. Anonymous
  oktober 23, 2013 / 11:56 am

  jeg kan godt forstå dig, det samme skete for mig… fik kvalme af alt det fedt.
  Nu prøver jeg bare at spise mindre kulhydtater og flere proteiner. spiser måske en portion kulhydrater om dagen ( en skive brød, lidt ris til aftensmad osv) og så spise så mange grøntsager som muligt. jeg synes at det vigtigste er at spise ren mad. det var også der jeg havde lidt svært ved LCHF, fordi jeg kan ikke forstå hvorfor man skal kunne spise skurin og stevia men ikke naturligt sukker. jeg vil meget hellere spise en ren frugt i stedet for erstatningssukker. Det gør jeg så nu. Jeg spiser ikke efter nogen regel, men spiser så mange grøntager som muligt, masser af proteiner, frugt og nødder hver dag, og lidt fedt og kulhydrater ved siden af. Træner også 4 gange om ugen. Det fungerer meget bedre for mig 🙂

  Mht. morgenmad så plejer jeg at blende 2 æg og 1 banan + lidt kanel i.. smager virkelig godt. spiser det ofte med to tsk peanut butter og lidt blåbær 🙂 ellers er elverbrødet fra guldbageren en god erstatning for brød, det indeholder ikke så mange kerner.