Vandmelon is

Wow et lækkert vejr de sidste uger har budt på. Heldigvis var mine nye isforme fra Pulito allerede ankommet og vi har derfor haft forfriskende, og selvfølgelig iskolde, vandmelon is stående i fryseren.

Jeg er ikke vanvittig vild med is og slet ikke dem som man selv laver. Ærlig snak. Skal jeg absolut spise is fortrækker jeg nok mest en softice… eller Ismageriet. Disse blev jeg dog positivt overrasket over. De er ret lækre på disse varme sommerdage.

Vi lavede dem ret meget på gefühl og jeg havde læst mig frem til, at det var en god idé at komme en smule sødme i a la sirup.

Sådan gjorde vi

Vi blendede:
1/2 vandmelon skåret i stykker
ca. 300 gram friske jordbær
1 spsk sirup

Man kan sagtens varriere det efter smag. Men denne sammensætning blev, for os, udemærket. Den passede også nogenlunde til vores 6 isforme, som er rimelig store.

Vandmelon is

Madpakke inspiration

Sidste år startede Vigga på fritidshjem og dette åbnede døren for mange nye verdner; bl.a. madpakker. Det var ret sjovt i starten, men begyndte hurtigt at hænge mig ud af halsen. Det er svært, at holde motivationen og ikke blot ende ud i 3 leverpostejsmadder og en agurk. Men det ville jeg selv hade, at skulle spise hver dag.

Da Vigga startede i skole fandt vi ud af, at folkeskolerne i København har en madskole som hedder Eat. Vigga synes det var super spændende og fik det stort set hver dag det første halve år, så slap vi for madpakken. Undtaget den til formiddag og frit. Ja, i kid you not. Man skal lave tre madpakker dagligt.

Hun kørte dog også lidt træt i Eat og bad om, at få madpakke med igen. Nu er vi dog nået til et punkt, hvor hun kører ca. 50/50 og det er mere overskueligt.
Vi er altså i gang med madpakke lavningen igen og derfor har jeg oprettet en ny kategori herinde; nemlig madpakker.

Jeg kommer nok, på et senere tidspunkt, til at skrive mere om mine tanker omkring hendes madpakke og de valg vi har taget i forhold til den.

Boganbefaling: Kære Zoe Ukhona

Kære Zoe Ukhona er bloggens første boganbefaling. I hvert fald af den voksne slags. Jeg vil rigtig gerne anbefale den da det, for det første, er en smuk og rørende beretning. Desuden er det en beretning jeg på mange måder kan relatere til. Vi har selv været igennem et fertilitetshelvede og har mærket, hvordan magtesløsheden og sorgen får overtaget ens liv.

Bogen er skrevet af Pelle Hvenegaard og er en fortælling om hvordan han mødte sit livs kærlighed, deres kamp imod barnløsheden og derved deres vej mod adoption. Jeg har ikke let til tårer, men jeg havde kun læst få sider før tårerne trillede ned af mine kinder. Det var glædestårer og dem mærker man flere gange igennem bogen.

Jeg har ikke tænkt mig, at skrive en helt masse om bogen. Blot at den kan anbefales. Måske særligt, hvis man selv har været igennem et fertilitetsforløb. Jeg har selv fået anbefalet bogen og efter at have fuldt Pelle Hvenegaard på Instagram blev jeg nysgerrig. Bogen var da også udsolgt, da jeg var nede i min lokale Bog og Idé, så jeg måtte lige vente et par dage før jeg kunne få den i mine hænder.

Bogen kan købes her.

Kære Zoe Ukhona
– Indlægget indeholder affiliate links –

Disneyland Paris

I påskeferien tog vi på en magisk rejse til Disneyland Paris.
Jeg havde været der en gang tidligere, da jeg var 15 år, med min efterskole. Jeg kan afsløre at man ikke føler magien, så frygtelig meget som 15-årig.

Ea og jeg har havde talt om, at tage til Disneyland Paris med Vigga i et par år. Det var dog vigtigt for os, at hun nåede en alder hvor hun kunne prøve en masse forlystelser, samt klare de mange timers gåen rundt i parken. I vinters følte vi hun var klar og det viste sig, at det var hun bestemt også – det var det perfekte tidspunkt.

Disneyland Paris har kørt et tilbud i anledning af deres 25 års fødselsdag, et rigtig godt tilbud, og derfor slog vi til. Vi ville rigtig gerne bo på et af Disneylands egne hoteller. Mest for at få mest ud af oplevelsen, at være tæt på parken, men også fordi at man får adgang til parken halvanden time før resten af offentligheden; Magic Hours.

Vi havde 5 overnatninger på Disney hotel New york. Et ganske udemærket hotel, som kun ligger 5 minutters gang fra parken. Er 5 overnatninger for meget? Svaret er nej! Parken er KÆMPE stor; vi nåede ikke engang det hele. Man bruger ligeledes en god del af dagen på at stå i kø til forlystelserne. Jeg havde ikke indtrykket at, at parken var overfyldt de dage vi opholdt os der – men vi stod i kø fra 20-80 min. Heldigvis var 80 min sjældent. Desuden har Disneyland Paris en app, hvor man kan holde øje med køerne og så er det bare om, at komme hurtigt derhen når man ser køen er kort.

Jeg vidste at Vigga ville være vild med forlystelserne. Det har hun næsten alle dage været og hun kan klare en del vildskab. Ja, mere end Ea og jeg. En ting jeg ikke havde regnet med ville fange hendes interesse var figurerne i parken. Vi købte dog en autografbog, ja figurerne skriver autografer, alligevel.
Vi fandt hurtigt ud af, at Vigga synes det var det fedeste at gå på autograf jagt og møde alle de kendte Disney figurer. Dem kan der også være ufattelig lang kø til – særligt prinsesserne – dem figurerne tilfældigt i parken og dermed slippe for den lange kø. Vi mødte både musene fra Askepot og Stitch, på denne må, og det var langt sjovere.

En anden god måde, at møde figurerne på, uden at stå i kø er at reservere bord på en restaurant med character dining. Vi spiste en aften på Mickeys café og det var et KÆMPE hit. Det kostede det hvide ud af øjnene, men Vigga mødte en masse figurer og var lykkelig. Så det var det hele værd.

Maden i Disneyland er ikke sådan noget at råbe hurra for og kan hurtigt blive en dyr fornøjelse. Vi orkede ikke for meget junk og heller ikke at spise for 1400 kr hver aften. I Disney Villige lå en Star Bucks hvor man kunne få salater og sundere sandwiches og vi endte med at spise der ret ofte.

Vi havde en virkelig skøn tur og vi nød det alle sammen. Jeg oplevede parken som et meget særligt sted, som ikke kan sammenlignes med andre forlystelsesparker. Parken stod knivskarpt og var ufattelig ren og pæn. Og så var der selvfølgelig magien. Vi har jo alle været fortryllet af Disney univers som barn og den kan barndomsmagi fylder stadig når man sætter sine fødder i parken.
Min absolute favorit serie fra Disney var Nøddepatruljen. Vi mødte desværre ikke Chip og Chap, men Vigga var meget ivrig for at finde dem, for min skyld. Hun er sgu fantastisk.

Den særligste oplevelse for mig var deres illuminations show. Et show som foregik ved slottet med fyrværkeri. Jeg havde vitterligt ingen forventninger til dette show, men det var så smukt og magisk. Ingen ord kan retfærdigøre det. Jeg har lagt nogle videoer ind på min instagram, men det kan altså bare ikke gengives. Så hvis i tager til Disneyland, så skal i ikke lade jer gå glip af dette.

Det var virkelig en dejlig og eventyrlig familieferie og jeg tror bestemt vi vender tilbage en dag….

Disneyland har kørt et tilbud i anledning af deres 25 års fødselsdag, et rigtig godt tilbud, og derfor slog vi til.

Disneyland Paris

Disneyland Paris

Disneyland Paris

Disneyland Paris

Fredag og afslapning på programmet

Fredag er en smule hellig for vores familie. Vi laver helst ikke planer, da vi fejrer den kommende weekend. Vi er alle trætte, trænger til at slappe af og bare nyde hinandens selskab. Vi laver som oftest meget nem mad; gerne hjemmelavet pizza eller en tomatsuppe fra Mou. Vi spiser stort set altid i sofaen og ser gerne noget sammen i fjernsynet.

I går var vores fredag lidt anderledes – dog stadig hellig. Det var som om at Mou suppe og fjernsyn ikke rigtig passede til de 26 grader der nu var udenfor.

Derfor startede vi fredagen med at gå ned i den lokale slikbutik for at blande slik til Vigga. Vi har en fast aftale om, at hun kan blande for 10 kroner hver fredag. Ea blev hjemme og ryddede op efter dagplejen, så var det ligesom overstået.
Derefter gik vi ned på en café fik lidt aftensmad, læste bog, gyngede og tog hjem til fredagsslikket.

For noget tid siden så vi Harry Potter med Vigga og hun elskede det. Derfor har jeg lånt et LEGO Harry Potter spil, på biblioteket til vores playstation, og det hyggede vi os med indtil sengetid.