Vigga 3 år

I onsdags blev Vigga 3 år. Det er ufatteligt, så hurtigt tiden går når man får børn. Som barn forstod jeg aldrig de voksne brokkede sig over, at tiden gik alt for hurtigt og at de tilmed hadede deres fødselsdag. Nu er jeg begyndt at forstå. Inden man ser sig om er der gået et år.  Det er sgu egentlig lidt uhyggeligt. Men tilbage til fødselsdag…

Vi har fejret Vigga MANGE gange denne uge. Lidt for mange måske. Som jeg skrev holdt Vigga en lille børnefødselsdag. Onsdag, på hendes rigtige fødselsdag, fejrede vi den sammen, bare os tre, med en tur i Tivoli. Det var virkelig hyggeligt. Vigga elsker Tivoli og særligt veteranbilerne, så det var et kæmpe hit – ligesom vi havde forventet.
Fredag fejrede vi hende i børnehaven. Vi havde bagt bananmuffins og Ea og jeg kørte derned med dem ved 14-tiden. De havde dækket fint op med dug og tallerkner og der var lys på bordet og det hele. Det var rigtig fint. Vigga var dog lidt genert, men det ville jeg nok også være i den situation.
Lørdag stod den på stor familiefødselsdag. Jeg har før været inde på, at Vigga nærmeste familie består af mange mennesker. Vi endte med, at være 18 og vi havde også fået et par afbud på grund af sygdom. Selvom der kommer mange er det altid et lille arrangement på et par timer. Ellers bliver det alt for meget for Vigga. Så der er fødselsdagboller med rigeligt smør, kage og gaveoppakning og så forsvinder folk stille og roligt. Det har været sådan de sidste år og det fungerer rigtig godt for alle.

Jeg vil ikke gå for meget i deltaljer i forhold til de enkelte dage, men lade billederne tale for sig selv.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAP1150906 kopiP1150939 kopiOLYMPUS DIGITAL CAMERA

Bloggen på facebook

Det er ikke noget, som jeg gør voldsomt meget ud af men bloggen her har faktisk en facebookside. Jeg forsøger at bruge den lidt oftere og der har, da også været enkelte konkurrencer. Jeg prøver at undgå alt for meget spam og følg mig her og følg mig der – for jeg hader virkelig selv når andre gør det. Men nu vil jeg tillade mig, at opfordre til at følge bloggen på facebook.

Find facebooksiden her.

2014-05-30-CrackedFacebookLogo

 

Sutsko fra Bundgaard

Jeg er altid gået op i god kvalitet når det kommer til Vigga. Jeg vil hellere købe lidt men godt, end en masse af noget jeg alligevel fortryder. Ea er ikke altid enig med mig, men når det kommer til fodtøj er vi fuldstændig på bølgelængde. Fodtøj skal bare være top kvalitet og det går vi på ingen måde på kompromis med.

Jeg synes at sutskoen er lidt undervurderet. Vigga bruger kun sine sutsko i børnehaven, men alligevel har hun dem på mange timer om dagen. Derfor synes jeg at sutskoens pasform og kvalitet er mindst ligeså vigtigt som andet fodtøj.

Vigga har testet sutsko fra Bundgaard. Jeg har selv valgt modellen (Haza brown) og den er ret anderledes fra andre sutsko hun har haft. Oprindeligt ville jeg gerne have haft en med uld, men i stedet valgte jeg en af læder og med sål af ruskind. Jeg var lidt nervøs for om de var varme nok, men hendes fødder er dejligt lune når jeg henter hende. Og hendes stue i børnehave er forholdvis kølig.

Vi har nu haft sutskoene et par måneder og vi er virkelig glade for dem. Som sagt holder de Viggas fødder dejligt lune og så sidder de rigtig godt på hende. Desuden er de virkelig lette for hende at tage af og på selv, hvilket er vigtigt i en børnehave. Der er ingen kære mor.
En lidt mindre vigtig ting, men som alligevel er rart, er at de holder sig pænt. Jeg kan umiddelbart ikke se på dem, at de allerede har et par måneder på bagen.

I kan finde sutskoen på Bundgaards egen webshop her.

sutsko fra bundgaard sutsko fra bundgaard
 Indlægget er sponsoreret –

Julegaveidé: Anatomi puslespil til de mindste

Anatomi puslespil

Jeg tror vi alle kender det. Det kan være svært, at finde gaveideér til børnene der har alt. Herhjemme ved vi stadig ikke, hvad Vigga skal have i julegave. Men nu har vi også lige en fødselsdag der skal overstås først. Tænkte dog lige, at jeg ville tage mig tid til at anbefale et puslespil, som kunne eventuelt kunne være en fin julegaveidé.

Vi har netop købt dette anatomi puslespil til Vigga – dog pigen. Jeg stiftede bekendtskab med disse puslespil, da jeg arbejdede i børnehave, for en del år tilbage. De er smadder gode til en 3-årig, da det er uhyre simpelt at samle. Alle lagene samles nemlig på samme måde. Samtidig ligger det op til, at man kan have nogle gode snakke om kroppens anatomi. Uden at være ekspert, så vil jeg dog våge at påstå at organdelen ikke er helt fyldestgørende. Men vi har da fået kikket på skelettet, talt om hvor hjertet sidder, hvordan det virker osv. Hun er rigtig vild med det og det er blevet lagt MANGE gange de sidste par dage.

Det kan købes her (men jeg fandt det altså til 169.95 i børnenes boghandel på Købmagergade)

Piratfødselsdag

På onsdag bliver Vigga 3 år. De sidste to år har vi ikke holdt fødselsdag på selve dagen og sådan bliver det heller ikke i år. Hendes fødselsdag er en dag for Vigga og hendes mor og mama. En dag, hvor Ea og jeg kan mindes dagen hun blev født og, hvor vi bare skal hygge os og nyde hinandens selskab.

På lørdag går den helt store familiefødselsdag i gang. Vi inviterer kun de nærmeste, men når man har stort set alle sine bedsteforældre og oldeforældre endnu, så bliver det altså til mange mennesker.
Derfor besluttede vi os for, at holde en lille, bitte børnefødselsdag. Både for, at vi ikke skulle invitere endnu flere til familiefødselsdagen, men også for at Vigga havde en dag hvor hun bare kunne nyde at være sammen med sine små veninder. Det blev så i dag – og det viste sig, at være en god idé.

Vigga havde inviteret tre piger; Hendes kusine, vores underbos datter og Petrine. Læsere der har læst med længe kan måske godt huske Petrine. Det var pigen, som Ea passede hjemme sammen med Vigga. De to er stadig gode venner og de er meget glade for hinanden.

Vigga havde selv valgt at vi skulle holde piratfødselsdag. Jeg forslog en masse temaer, men nej det skulle være pirat. Og hvis pigen vil have pirat, så får hun skam pirat. Vi havde indkøbt røde tørklæder pigerne kunne få om hovedet, skumsværd de kunne slås med og ansigtmaling til skæg og røde kinder.
En lille skattejagt blev det også til, men på grund af alderen havde vi blot gemt et par små slikposer i en kiste på Viggas værelse. Den var lynhurtigt fundet, men de syntes vist det var sjovt alligevel.
Vi havde pyntet op i bedste piratstil, men det holdt lidt hårdt. Alt fødselsdagsgrej forsvinder tilsyneladende til fordel for julen. Meget mærkeligt. Folk har ligesom også fødselsdag i december. Men som jeg tidligere har skrevet, så er det en utaknemmelig måned, at have fødselsdag i.
Udover udklædningen og den lille skattejagt havde jeg printet et par pirattegninger ud fra nettet, som pigerne kunne farvelægge. Hvis nogen skulle være interesseret, så fandt jeg dem her.

Til denne børnefødselsdag havde vi droppet kage. De fik små slikposer og tænkte, at det var mere end rigeligt. Jeg er ikke bange for sukker på nogen måde, men synes det går lidt for vidt her i julen. Vigga vil ligeså gerne spise frugt og derfor lavede vi et piratfrugtfad til pigerne, da de kom. Det var vidst ligeså stort et hit. Til frokost serverede vi hjemmelavede pizzasnegle og pølsehorn – samt et stort fad med gnavergrønt. Det røg ned og ingen nævnte kage, så jeg tror ikke de manglede.

Alt i alt var fødselsdagen et hit. Det virkede i hvert fald til, at alle pigerne hyggede sig. Vigga var godt kvæstet bagefter og det var hendes mødre altså også. Jeg kunne dårligt holde mine øjne åbne og heldigvis havde Vigga det på samme måde. Så der var fælles lur i mellem 13.00 og 15.30.

Piratfødselsdag Piratfødselsdag PiratfødselsdagPiratfødselsdagPiratfødselsdagPiratfødselsdagPiratfødselsdag