Når sproget går amok

Jeg har tidligere været inde på, at Vigga ikke havde den store lyst til at snakke og at hun sprogligt var lidt bagud. Efter hun er startet i børnehave er hun godt nok kommet efter det. Hendes ordforråd er eksploderet, hun taler i sætninger og hun snakker konstant. Hun kan godt stadig have svært ved udtalen, men det er jeg sikker på nok skal komme. Min bekymring omkring hendes sprog er faktisk forsvundet. Så det er dejligt. Mange af jer søde læsere, som har givet jeres besyv i forhold til hendes sprog, skrev jo rigtig nok at det ville ændre sig når hun startede i børnehave – og i fik ret.

Jeg elsker at hun har fundet lysten til at snakke og hun kommer med mange sjove ting. Ea og jeg bliver også ofte mindet om de ting vi selv siger for ofte får vi dem tilbage i hovedet igen når vi mindst venter det. Forleden dag kaldte Vigga: “Maaaamaaaa, maaaamaaa, MAAAAMAAAA” og da hun ikke svarede gik Vigga pænt ind til Ea og fortalte hende, at nu kom julemanden altså ikke med gaver til hende for hun hørte ikke efter. Haha. Det kom sig selvfølgelig af, at vi har talt om at det snart er jul og hvis man var heldig ville julemanden komme og ligge en gave i sokken hver dag. Selvfølgelig, hvis man var artig og hørte efter.

Af og til sker det også, at jeg savner hendes mangel på tale. Feks. da jeg stod, sammen med Vigga nede i Netto. Vi står i køen og ud af det blå skriger hun “AAAAVVVVV!!!!”. Jeg spørger til, hvor det gør ondt og mindst lige så højt skriger hun “I MIN TISSEKONE”. Jeg manglede seriøst en busk jeg kunne stikke hovedet i. Haha.

Men alt i alt er jeg lykkelig og det er virkelig hyggeligt, at kunne tale med hende. Elsker hendes guldkorn og jeg tror nok der skal komme mange flere af dem her på bloggen.

Når sproget går amok

Donorbarn

“Vi kan desværre ikke skaffe donerer med afrikansk baggrund i øjeblikket”. Det var omtrent det først vi fik afvide, på Hvidovre hospital, i forbindelse med valg af donor til vores kommende barn. Vi kiggede på hinanden og var ret forvirrede og mundlamme. Alligevel fik vi fremstammet noget a la øh, nej, men, øh. Det var ikke lige med i overvejelserne. 

Vigga har ingen far. Hun har to mødre. Hendes to mødre har fået deres største drøm opfyldt ved hjælp af en anonym donor. Ea og jeg har altid været afklaret med, at donoren skulle være anonym. Det var os der skulle have et barn sammen og ikke os og en fremmed mand. Forresten var lovgivningen, på daværende tidspunkt, også sådan at man ikke kunne bruge åben eller kendt donor i det offentlige. Det er lavet om nu. Men da vi var i behandling kunne man vælge fire kriterier og så ville de forsøge, at matche dem så godt de kunne.

Vi kunne vælge hårfarve, øjenfarve, højde og vægt. Vi valgte meget bredt og skrev fx under hårfarve mørkeblond-mørkebrunt hår. Det eneste sted vi var præcise var øjenfarve, hvor vi skrev blå. Jeg har nemlig blå øjne. Vigga har så sjovt nok grønne øjne, så de kriterier kunne man vidst ikke regne med. Men vi er egentlig også ligeglade for vi elsker Vigga præcis som hun er. 

Ea, Vigga og jeg taler meget åbent om det at have to mødre og ingen far. Vigga er helt afklaret med det og er helt klar over, at de andre børn i børnehaven har en far og at hun har to mor, som hun selv siger Hun er blevet særlig bevidst om det efter hun startede i børnehaven for de bemærkede starks, at Vigga havde en mor og en mama. Det talte de slet ikke om i vuggestuen. Hver gang jeg kommer siger alle børnene til mig, at “Vigga har TO mødre” – på en meget sød måde. Jeg elsker at børn er så fordomsfrie. 

Jeg er sikker på, at der fremtiden vil komme mange flere spørgsmål, fra både Vigga og legekammerater! omkring vores valg og vores familie. Men vi tror virkelig på, at åbenhed og kærlighed er vejen frem.

donorbarn

MILK Copenhagen

MILK Copenhagen er, for mig, et nyopdaget børnetøjsmærke. Indtil for få uger siden havde jeg aldrig hørt om det. Men så blev vores lille familie inviteret et hyggeligt event sammen med en masse andre bloggere, for at høre mere om brandet og se lidt på sagerne.

Jeg er egentlig ret ærgerlig over at jeg ikke tidligere har stiftet bekendtskab med mærket da der, i hvert fald i deres aktuelle kollektion, er rigtig mange lækre styles til både drenge og piger. Jeg er jo helt vild med børnetøj, som har et sjovt og legende element og MILK har lidt for en hver smag. Der er virkelig mulighed for at mixe og matche.

Jeg forsøgte at få taget billederne af nogle af mine favorit styles til eventet. Men jeg havde en meget overtræt, og derfor morsyg Vigga, som trængte til sin middagslur og derfor blev det ikke til så meget. Men et par hurtige billeder af stativerne, så i kan fornemme alle de fede prints og farver. Kvaliteten kan jeg forresten stå inde for  og det er dejligt blødt.

I kan finde MILKshoppen lige her. Bliver i fristet og shopper for min. 500 kroner i der 100 kroner i rabat med koden 100AW14 (gælder til og med i morgen).

MILK Copenhagen MILK Copenhagen MILK Copenhagen MILK Copenhagen

Danefæ julekollektion

De sidste par uger har jeg virkelig glædet mig til december måned. Jeg har altid godt kunne lide jul, men i år glæder jeg mig ekstra meget. Tror det må være fordi, at Vigga nu er så stor at hun forstår det hele lidt bedre. I morges da vi snakkede om, hvem vi skulle invitere til fødselsdag kom julemanden endda på listen.

Den sidste uges tid er julegodterne og pynten virkelig poppet op alle steder. I går stod jeg faktisk og lurede på en lakridspibe julekalender, som jeg tænker jeg lige står og mangler (hint, hint Ea), og i dag faldt jeg over en af årets første julekollektioner – nemlig årets Danefæ julekollektion. Meget søde og simple prints. Glæder mig til at se, hvad de kommende kollektioner har at byde på.

Danefæ julekollektion Danefæ julekollektionBow bluse // Blå basis

 

– Indlægget indeholder affiliate links –

Noget om Echinaforce

Mit immunforsvar er lidt af en vatnisse. Det har det sådan set altid været. Min kontaktbog var propfyldt med sygemeldninger, da jeg var barn. Utroligt jeg har lært at læse og skrive.
Efter Vigga er startet i institution er det blevet ret slemt med mig og sygdom igen. Jeg har på de sidste to måneder været syg tre gange og det er altså meget.

For lidt tid tilbage blev jeg inviteret til et A. Vogel event, hvor vi ville blive introduceret for udvalgte produkter og historien bag. Jeg takkede hurtigt ja, da det er utrolig relevant for mig. I det hele taget tror jeg det kan være temmelig relevant for alle forældre, som har børn i institution, vatnisse-immunforsvar eller ej. Tror de fleste institutionsforældre kan nikke genkendende til, at man langt oftere er ramt af sygdom end tidligere.

Vi blev introduceret for mange spændende produkter og jeg slugte det hele råt, men som pessimist var jeg alligevel lidt skeptisk. Der var som skrevet mange interessante produkter, men især et vil jeg sætte fokus på og anbefale. Det hedder Echinaforrce og er dråber der styrker kroppens immunforsvar. Det kan både bruges forbyggende og til at lindre symptomer. Jeg kunne sidde og skrive en masse om det, men i bund og grund er det vigtigste at jeg har prøvet det og det har virket! Det har i hvert fald hjulpet mig med at holde en upcoming forkølelse i skak og ladet den forblive upcoming. Det sker normalt aldrig for mig. Er en forkølelse på vej, så er den på vej. Jeg er ret begejstret og håber virkelig, at det kan hjælpe mig i gennem vinteren.

I kan læse meget mere om A. Vogel på deres hjemmeside og det forhandles hos Matas.

Nu har jeg delt, hvad der har virket for mig. Jeg er derfor lidt nysgerrig på, om andre derude har det som jeg; altså er ramt af sygdom ofte? I så fald har i så fundet noget, som har virket for jer?

IMG_3364