Vigga laver juledekoration

I går lavede Vigga sin første juledekoration. Egentlig havde jeg sagt til hende, at den var til hendes oldemor og oldefar men da den var færdig fortrød jeg – ha ha 😀 Den var simpelthen så fin og jeg kunne ikke klare tanken om at give den videre. 
Hun lavede den stort set selv. Jeg hjalp hende lige med at trykke leret ordenligt ud og så klarede hun stort set resten selv. Jeg bliver hver dag overrasket over, hvor meget hun kan og over, hvor meget man kan lave med hende. Det er smadder hyggeligt at kunne lave disse ting med hende og nu kan man virkelig begynde at mærke at hun er ved at være en stor pige 😀

Både Vigga og Eas dagplejebarn lavede en dekoration. Dog fik Eas dagplejebarn en del mere hjælp end Vigga 😉

Lækkert rugbrød til madpakken

Vi har fået lov til at smage lidt forskelligt rugbrød fra Kohbergs nye rugbrødsserie “Kerne Godt”. 
Kerne Godt rugbrød er, som i nok har gættet, fyldt med kerner. Det er vi ret vilde med herhjemme da vi føler at det både mætter mere og at brødet holder sig frisk i længere tid. Alle brødende har en rigtig god smag. Ea og jeg har begge græskar brødet som favorit og Vigga, ja hun kværner bare det som bliver serveret 😉
Jeg kan rigtig godt lide rugbrød, men somme tider kan det godt være en udfordring for mig at finde pålæg. Jeg er ikke særlig vild med skivepålæg og, for at være ærlig, så synes jeg at 95% af det skivepålæg som kan købes i et supermarked ikke har et dyt med kød af gøre. Derfor ynder jeg at lave en del af vores pålæg selv. 
Louisa Lorang har lavet en madpakkebog som er fantastisk inspiration, hvis man er kørt lidt død i det sædvanlige. Jeg har lavet flere af hendes opskrifter med stor sucses –  bl.a. hendes nudelsalat, kyllingespyd og har også brugt hendes soya-glace. 
I dag har så forsøgt mig med hendes opskrift på figenpålæg. Hjemmelavet figenpålæg er nemlig Viggas ultimative yndlingspålæg. Denne opskrift er lidt anderledes end den jeg plejer at bruge og indeholder både kakao og appelsinskal. Den er perfekt og smager dejligt sammen med et stykke Kerne Godt 🙂

Indsamling til Røde Kors julehjælp

Jeg modtog i går en mail fra Røde Kors. De opforderede til at starte en egen indsamling via deres hjemmeside og derved støtte julehjælpen og de familier som har behov for den. Jeg anede ikke, at man selv kunne lave en indsamling men det er en smadder dog idé og vi vil rigtig gerne forsøge at hjælpe.

Røde Kors har, i år, et mål om at kunne hjælpe 5000 udsatte familier. Julen er for nogen en tid som er forbundet med bekymring i stedet for glæde. Julehjælpen kan hjælpe disse familier med at få et julemåltid på bordet, sørge for at børnene får gaver og derved skabe lidt hygge og julestemning hos familierne. Et lyspunkt i en svær tid.

Vil i være med til at støtte udsatte familier kan i give et lille bidrag her. Stort som småt tæller – lidt har også ret.

Kom direkte til indsamlingen her.

Kjoler

1. Molo // 2. Mini Rodini // 3. BangBang Cph // 4. Mads Nørgaard // 5. Freds World // 6. Krutter

Jeg har siddet og kigget lidt på kjoler, på nettet. Jeg er ikke overvældet af begejstring, men har da fundet et par stykker, som jeg synes er temmelig fine. Jeg er især vild med den fra BangBang Cph og den må og skal Vigga eje på et tidspunkt. Jeg kan vidst godt lide dem som er lidt mere simple i det og ikke indeholder alt for meget tingel tangel 😉

En generation uden HIV

I august måned startede bObles og Aids-fondet en kampange; “En generation uden HIV”. Kampagnen drejer sig om at skabe opmærksomhed omkring, hvordan vi, i Danmark, kan hjælpe med at bekæmpe at hiv-smittede kvinder overfører sygdommen til deres børn.

I kampagnes trykte matrialer vil man se at 1000 børn hver dag fødes med HIV (tal fra 2009). Men nu har jeg netop modtaget en mail fra bObles, som fortæller at antallet nu er faldet til 500 og dermed er halveret. Dette viser virkelig, hvor stærkt det kan gå, når vi investerer i billig, effektiv medicin; det viser, at målet om en hiv-fri generation fra 2015 faktisk – og som den bedste nyhed i aids’ historie – kan lykkes. Men 500 børn om dagen er stadig et uhørt højt tal og vi må derfor forsat yde en indsats.

Der er flere forskellige måder, at støtte op om projektet på. I kan bl.a. støtte med en underskrift her eller købe en af de skønne røde bObles elefanter her.

Selve kampagnen kan i læse meget mere om her.