Disneyland Paris

I påskeferien tog vi på en magisk rejse til Disneyland Paris.
Jeg havde været der en gang tidligere, da jeg var 15 år, med min efterskole. Jeg kan afsløre at man ikke føler magien, så frygtelig meget som 15-årig.

Ea og jeg har havde talt om, at tage til Disneyland Paris med Vigga i et par år. Det var dog vigtigt for os, at hun nåede en alder hvor hun kunne prøve en masse forlystelser, samt klare de mange timers gåen rundt i parken. I vinters følte vi hun var klar og det viste sig, at det var hun bestemt også – det var det perfekte tidspunkt.

Disneyland Paris har kørt et tilbud i anledning af deres 25 års fødselsdag, et rigtig godt tilbud, og derfor slog vi til. Vi ville rigtig gerne bo på et af Disneylands egne hoteller. Mest for at få mest ud af oplevelsen, at være tæt på parken, men også fordi at man får adgang til parken halvanden time før resten af offentligheden; Magic Hours.

Vi havde 5 overnatninger på Disney hotel New york. Et ganske udemærket hotel, som kun ligger 5 minutters gang fra parken. Er 5 overnatninger for meget? Svaret er nej! Parken er KÆMPE stor; vi nåede ikke engang det hele. Man bruger ligeledes en god del af dagen på at stå i kø til forlystelserne. Jeg havde ikke indtrykket at, at parken var overfyldt de dage vi opholdt os der – men vi stod i kø fra 20-80 min. Heldigvis var 80 min sjældent. Desuden har Disneyland Paris en app, hvor man kan holde øje med køerne og så er det bare om, at komme hurtigt derhen når man ser køen er kort.

Jeg vidste at Vigga ville være vild med forlystelserne. Det har hun næsten alle dage været og hun kan klare en del vildskab. Ja, mere end Ea og jeg. En ting jeg ikke havde regnet med ville fange hendes interesse var figurerne i parken. Vi købte dog en autografbog, ja figurerne skriver autografer, alligevel.
Vi fandt hurtigt ud af, at Vigga synes det var det fedeste at gå på autograf jagt og møde alle de kendte Disney figurer. Dem kan der også være ufattelig lang kø til – særligt prinsesserne – dem figurerne tilfældigt i parken og dermed slippe for den lange kø. Vi mødte både musene fra Askepot og Stitch, på denne må, og det var langt sjovere.

En anden god måde, at møde figurerne på, uden at stå i kø er at reservere bord på en restaurant med character dining. Vi spiste en aften på Mickeys café og det var et KÆMPE hit. Det kostede det hvide ud af øjnene, men Vigga mødte en masse figurer og var lykkelig. Så det var det hele værd.

Maden i Disneyland er ikke sådan noget at råbe hurra for og kan hurtigt blive en dyr fornøjelse. Vi orkede ikke for meget junk og heller ikke at spise for 1400 kr hver aften. I Disney Villige lå en Star Bucks hvor man kunne få salater og sundere sandwiches og vi endte med at spise der ret ofte.

Vi havde en virkelig skøn tur og vi nød det alle sammen. Jeg oplevede parken som et meget særligt sted, som ikke kan sammenlignes med andre forlystelsesparker. Parken stod knivskarpt og var ufattelig ren og pæn. Og så var der selvfølgelig magien. Vi har jo alle været fortryllet af Disney univers som barn og den kan barndomsmagi fylder stadig når man sætter sine fødder i parken.
Min absolute favorit serie fra Disney var Nøddepatruljen. Vi mødte desværre ikke Chip og Chap, men Vigga var meget ivrig for at finde dem, for min skyld. Hun er sgu fantastisk.

Den særligste oplevelse for mig var deres illuminations show. Et show som foregik ved slottet med fyrværkeri. Jeg havde vitterligt ingen forventninger til dette show, men det var så smukt og magisk. Ingen ord kan retfærdigøre det. Jeg har lagt nogle videoer ind på min instagram, men det kan altså bare ikke gengives. Så hvis i tager til Disneyland, så skal i ikke lade jer gå glip af dette.

Det var virkelig en dejlig og eventyrlig familieferie og jeg tror bestemt vi vender tilbage en dag….

Disneyland har kørt et tilbud i anledning af deres 25 års fødselsdag, et rigtig godt tilbud, og derfor slog vi til.

Disneyland Paris

Disneyland Paris

Disneyland Paris

Disneyland Paris

Sommerhus med udsigt

Kristihimmelfarts ferien er nået sin ende og sikke en dejlig ferie.

Vi startede onsdag eftermiddag ud med at køre til Slagelse. Eas forældre havde lejet et sommerhus i Drøsselbjerg strand og havde inviteret os derop. Vi valgte at tage derop fra onsdag til fredag, da vi rigtig gerne ville have lidt fridage hjemme også. Vi elsker simpelthen vores nye lejlighed, som ikke er så ny længere, men mere om det en anden dag.

De havde lejet et skønt sommerhus med en fantastisk udsigt over Store bælt. Jeg fik selvfølgelig ikke taget nogle billeder af den med kameraet, men det blev da til et enkelt billede på instagram.

Vejret var dejligt og det blev til en dejlig gåtur, en tur på stranden og, for Viggas vedkommende, en masse hygge og leg med yndlings kusinen.

Jeg har egentlig aldrig været det store natur menneske, men jeg kunne mærke det gjorde godt at komme lidt væk fra byen. Der er enormt meget vejarbejde og byggeri i vores lokalområde lige nu og det betyder, at der er vanvittig meget trafik og mange mennesker omkring vores lejlighed lige for tiden. Det kan virkelig mærket og det var dejligt at komme lidt væk fra.

Derudover skubber sådan en sommerhus tur også altid lidt til drømmen om en lille oase i form af et sommerhus eller en kolonihave. Ea og jeg er dog blevet enige om, for længe siden, at vi slet ikke har overskud til den slags – og i virkeligheden måske heller ikke lyst. Vi holder egentlig meget af, at kunne bruge vores tid som vi lyster. Havde vi en kolonihave eller et sommerhus ville vi med garanti føle os forpligtet til at bruge det – og det ville betyde mindre spontanitet og færre rejser. Det er vi alligevel ikke klar til at ligge på hylden. Måske når vi bliver gamle.

Storbyferie med børn

Tidligere har jeg fortalt at vi skulle en tur til London. Vigga, min mor og jeg. Det endte dog en smule anderledes og Ea tog med i stedet for min mor.

Vi har aldrig før været på storbyferie med børn. Det er et ret bevidst valg fra vores side af. Vigga har aldrig været barn som gad og sidde stille i sin klapvogn, gå i butikker eller lignede. Det har på ingen måde været hendes behov og egentlig heller ikke vores. Vi har nydt charterlivet i stedet for.

Jeg trængte dog til lidt luftforandring i vinterferien. Jeg orkede ikke det helt store og tænkte at et par dage i London kunne være hyggeligt. Der findes jo masser af seværdigheder for børn.
Turen var også rigtig vellykket. Vigga er altid en fornøjelse at rejse med. Her tænker jeg mest på den megen transport frem og tilbage.

Jeg havde booket et hotel som lå få hundred meter fra Tower of London. Få timer før vi tog hjem opdagede jeg endda, at vi havde udsigt til både Tower og London og Themsen. Hvordan kunne vi ikke havde opdaget det før tænker i?! Vi var SÅ trætte. Jeg tror vi var ude en 6-7 timer hver dag og når vi kom tilbage til vores hotel kastede vi alle 3 os i sengen og var helt udmattede. Vi trak ikke engang gardinet fra. Jeg havde booket bord på forskellige restauranter hjemmefra og vi måtte aflyse dem begge. Vi var alt, alt for trætte til at bevæge os udenfor om aftnen. Heldigvis boede vi på et super godt hotel, som havde en ganske udemærket restaurant.

Vi fik besøgt The natural history museum, som var en rigtig god oplevelse. Det var kæmpe stort og vi fik ikke engang set det hele. Det var et fantastisk sted og endda gratis. Det kan jeg i hvert fald godt anbefale, hvis andre en dag skal til London.
Dagen efter tog vi en tur til Hyde park for at finde en legeplads. Det viste sig heldigvis at være piece of cake. Vi fandt en rigtig fin legeplads lige ned til en sø. Himlen var blå, solen skinnede og vi havde det skønt. De eneste andre ting vi sådan rigtig nåede var en tur i Hamleys på Regent street og i Disneystore.

Vi havde en rigtig dejlig tur. Mest var det bare skønt at være sammen uden alle de der praktiske hverdagsting. Jeg tror ikke vi tager på storbyferie igen lige rundt om hjørnet. Vi er nok mere afslapning-ved-poolen-typer.

Har i været på storbyferie med jeres børn og hvordan oplevede i det?

Storbyferie med børn

Storbyferie med børn

London, baby!

Juleferien er slut og jeg er derfor allerede rykket videre til vinterferien. Hver gang vi har ferie foreslår jeg Ea, at vi skal rejse – jeg får meget ofte afslag. Jeg forsøgte ihærdigt at arrangere en rejse over julen, men den var fuldstændig lukket. Både Vigga og Ea nægtede at rejse i julen.

Så kom turen til vinterferien og Ea var stadig ikke helt varm på idéen. Men så tager Vigga og jeg da bare afsted alene. Bare en lille, bitte tur på 3 overnatninger. Vi skal en tur til London, som er en af mine yndlingsbyer. Vigga har aldrig været på storbyferie før. Mest fordi Ea og jeg bestemt ikke har syntes det var hendes behov, og det har det heller ikke været. Jeg tror ikke, at nogen af os havde hygget os. Nu er hun dog så stor, at vi kan tage lidt rundt og finde nogle aktiviteter/seværdigheder som passer til hende – og jeg glæder mig.

Jeg har været i London på to længere ture før og jeg føler mig forholdsvis bekendt med byen. Jeg har dog ikke været der med barn før og har derfor slet ikke tænkt i de baner. Jeg har undersøgt det lidt og umiddelbart tænker jeg Natural History museum, London Zoo, en tur i den kæmpe Hamleys og lidt sightseeing. Men gode råd og anbefalinger modtages med kyshånd. Jeg har booket hotel og vi skal bo lige ved London Bridge, så vi har let ved at komme rundt.

Jeg er lidt små nervøs, men også spændt på at skulle rejse uden Ea. Min mor tager med, så vi er ikke alene. Der er dog ikke den samme tryghed i det som når Ea er med. Jeg tror det bliver ret fint og måske også sundt for mig, at prøve at rejse med Vigga alene. What doesn’t kill you makes you stronger.

London, baby!

Sommerferie 2017

Måske noget underligt noget, at planlægge sommerferie i november måned. Men så alligevel ikke. Min erfaring siger mig, at man skal være tidligt ude hvis man vil vælge og vrage. Måske endda endnu tidligere end jeg har været.

I sommers var vi på Mallorca. Igen. Vi har været der 3 gange med Vigga og vi er vilde med øen. Vanvittig børnevenlig. Vi har boet på store hoteller med all inclusive alle gange, og opholdt os i nogle forholdsvis turistede områder. I sommers da vi sad på hotellets, meget crowdede, all-inclusive restaurant proklamerede Ea, at hun godt gad at prøve noget andet næste år.

Så næste år prøver vi noget nyt og tager på kør-selv-ferie til Italien. Jeg har aldrig været på den slags ferie og jeg er ret spændt. Ea har rejst med hendes familie i Frankrig, så hun er lidt mere på hjemmebane. Jeg havde ret mange fordomme omkring campingpladserne, men de er fuldstændig maner til jorden. Der er masser af underholdning, vandland og jeg ved ikke hvad. Man kan sådan set få alt man kan få på Mallorca og endda mere til.

Det har taget mig meget lang tid at finde det rigtige. Jeg har kigget og kigget i mange uger. Det var egentlig først da jeg spurgte en bekendt om råd, at vi kom frem til de to campingpladser vi havde lyst til at besøge. Valget er faldet på en uge ved Maggioresøen og en uge i Toscana. Vi er umiddelbart meget tilfredse og glæder os.

Vigga er til gengæld ret utilfreds med at vi ikke skal til Mallorca eller Lalandia. Tror seriøst vi skal droppe de to steder fremover. Hun er åbenbart af den opfattelse, at det er de eneste to sjove steder i verden. Da jeg viste hende billeder af de to campingpladser blev humøret dog noget bedre. Jeg tror bare at hun lige skal finde ud af, at der er andre steder at holde ferie og at det er ligeså sjovt.

Pladsen ved maggioresøen valgte vi på grund af de meget smukke omgivelser. Desuden synes den at være meget børnevenlig og have de rigtige faciliteter. Pladsen i Toscana valgte vi fordi at den umiddelbart var den mest børnevenlige plads i den region og så har vi altid gerne ville til Toscana. Ja, ja. Indrømmet. Vi har set “et hus i Toscana” og har ville se Toscana lige siden. Tror ikke vi er de eneste 😉

Men nu er ferien i hvert fald booket og så er der bare tilbage at glæde sig….

 

skaermbillede-2016-11-20-kl-19-24-47

skaermbillede-2016-11-20-kl-19-24-19