Ny seng til Vigga

Ny lejlighed er lig nye møbler. En af de første ting på dagsordnen er, at Vigga skal have sin egen seng. Hun havde en Kili seng fra Sebra da hun var mindre, men brugte den aldrig. Hun sov middagslur i den et par gange og det var det. Derfor solgte vi den og så har hun bare fået lov at sove hos os. Men nu får hun jo sit helt eget værelse og jeg tænker vi så småt kan begynde at øve, at hun skal sove i sin egen seng. Hun kan i hvert fald starte der og så rykke videre hen af aftnen eller natten. Nu må vi se. Men første skridt er i hvert fald, at hun får den skide seng.

Jeg har kigget på alt muligt. Jeg kan i det hele taget ose rundt på nettet, i lang tid, uden at tage en beslutning om noget som helst. Vigga er jo ret lang, så det skal være en seng i voksen længde eller næsten i hvert fald. Hun vil helst selv have en høj seng. Vi måtte dog lige snakke om, at vi måske ikke så godt kunne ligge deroppe og læse med hende. Så ombestemte hun sig og vil hellere have en lav. Jeg heller nok mest til en lav, men kan sagtens se det sjove i en høj. Der er stadig lidt tid til at beslutte sig, men de fire nedenstående kunne være rigtig gode bud på hendes kommende seng.

 

Ny seng til Vigga

  1. Hoppekids mellemhøj seng // 2. Flexa trendy halvhøj seng // 3. Oliver Furniture i eg // 4. Flexa play børneseng 

– Indlægget indeholder affiliate-links –

Børnesengetøj til voksendyne

Vigga ønsker sig en voksendyne til hendes fødselsdag. Det er egentlig temmelig fornuftigt for hendes juniordyne er ved at være lige lille nok. Jeg tror hun har gennemskuet det faktum at ny dyne betyder nyt sengetøj. Hun er klog nok, den lille. Alt hvad der hedder Cam Cam, Katvig, Soft gallery og lignede kan jeg i følge Vigga godt pakke væk! Det skal være Disney, Disney og lidt mere Disney. Trolls kan lige snige sig med, men så slutter festen også.

I starten kæmpede jeg lidt imod. Nu har jeg opgivet. Det er jo hendes dyne og det er tilsyneladende meget vigtigt for hende. Så jeg har overgivet mig og skrevet Disney, Disney + Trolls på hendes ønskeseddel.

Herunder et lille udvalg af nogle sengesæt, som jeg ved vil falde i den snart 5-årige piges smag.

sengetoej

  1. Hello Kitty sengetøj // 2. Paw patrol sengetøj // 3. Minnie Mouse sengetøj // 4. Tornerose sengetøj // 5. Prinsesse sengetøj // 6. Frost sengetøj

Dette indlæg indeholder affiliate links

Cirkus inspireret legetøj fra Ikea

Har i set det nye Ikea katalog? I så fald har i måske set, at de har fået en serie af cirkus inspireret legetøj?! Som jeg før har nævnt, så er Vigga er meget motorisk barn. Ikke sagt at hun er forud for sin alder, men at hun virkelig godt kan lide at bruge sin krop og at hun er god til det. Hun gynger, klatre, ruller, slår koldbøtter, løber og you name it. Hun søger klart motoriske udfordringer og vi det vil vi gerne støtte hende i.

Når man bor på 4. sal, og desværre ingen have har, så kan det godt kræve lidt opfindsomhed fra os mødre herhjemme. Vi har haft en sangegynge siden Vigga var en lille bebs og senere har vi investeret i en “baby”gynge af en slags. Vi slår koldbøtter og hopper i dobbeltsengen (herhjemme må man gerne hoppe i sengen) og vi laver forhindringsbaner af alle Viggas bObles. Derudover forsøger vi at lege mest muligt ude i vores gård.

Da vi modtog det nye Ikea katalog, faldt jeg over den nye cirkus inspirerede serie. Jeg har læst mig frem til at IKEA har skabt serien i samarbejde med et svensk cirkus ved navn cirkus Cirkör og jeg er ret vild med det.
Jeg tænker at Vigga, som minimum, skal have have gyngen og jeg er sikker på hun vil elske det. Muligvis også en gymnastikmåtte. Balancebomen er en af mine favoritter – mest fordi den er ret fin – men jeg tror ikke vi kan finde plads til den herhjemme. Man kan jo heller ikke altid købe ting bare fordi de er fine, vel?! 😉

Kunne i overveje at købe noget af det til jeres hjem?

cirkus inspireret legetøj fra ikea

cirkus inspireret legetøj fra ikea

Se mere til det cirkus inspireret legetøj fra Ikea her.

Leander taburetsæt

For et par måneder siden, skiftede vi Viggas bord/stolesæt ud med et lækkert Leander Taburetsæt. Hun var vokset fra det gamle og skulle derfor have et nyt. Jeg oplevede egentlig at det var lidt en jungle og, at meget få producenter havde tænkt over at børn skal sidde hensigtsmæssigt, også når de leger. Men så faldt jeg over taburetsættet fra Leander.

De to taburetter har en vippefunktion. Derfor bliver Viggas sanser stimuleret det sekund hun sætter sig op på en. Hun sidder og vipper forsigtigt frem og tilbage samtidig med at hun fx sidder og tegner. Det giver hende en rigtig god siddestilling samtidig med at hun får dækket hendes stimulans behov.
Nu går Vigga jo ikke specielt meget op i disse detaljer og ergonomi. Men de første uger viste hun taburetsættet frem til alle for de skulle jo se at stolene kunne “gynge”. Hun sætter sig ofte på en taburet bare for lige at vippe frem og tilbage et par gange og så afsted igen. Det er tilsyneladende skide skægt 🙂

leander taburetsæt leander taburetsæt

Når jeg læser ting som ergonomi og specielt sansestimulation, så glædes mit moderhjerte. Jeg tror at de fleste med et præmaturt barn har hørt ordet “sansestimulation” blive gentaget igen og igen. For når et barn er født for tidligt kan deres taktile sans (berøringssansen) godt være understimuleret. Vigga har ikke været så hårdt ramt, som jeg kender til at andre har været. Men hun har været ramt. Hun spæd kunne hun ikke sove med mindre hun var svøbt eller hoppede op og ned i slyngevuggen. Hun var omkring 2 år før man kunne ae og nusse hende uden hun viste ubehag og hun har generelt bare altid haft et behov for, at vi har hjulpet hende med at kunne mærke sig selv. Det er blevet meget bedre nu, men jeg synes også at vi har gjort en stor indsats i forhold til det. Selvom vi næsten ikke mærker til det længere, så betyder det ikke vi er holdt op med at tænke over det.
Derfor bliver både Ea og jeg glade når vi falder over fx børnemøbler, hvor der er tænkt så meget over tingene.

leander taburetsæt

Men nok om det. Taburetsættet har et skønt og meget enkelt design. Det er egentlig ret heldig, for havde det været grimt havde jeg købt det alligevel. Blot på grund af alt det ovenstående jeg har skrevet. Det vægter, for mig, langt højrere.

Hvis jeg skal nævne en ting ved taburetsættet, som jeg er mindre glad for, så er det at Ea og jeg ikke kan sidde på taburetterne (haha!)! Jeg plejer dog at vende den lodret, så hjælper det lidt 😉 Men generelt er vi virkelig glade for det og går i rundt og leder efter et nyt sæt til børneværelset, så har dette min varmeste anbefaling.

leander taburetsæt leander taburetsæt
S
e mere på Leanders egen side her.