Flyverdragter AW18

Indlægget indeholder affiliate links

Temperaturen er så småt begyndt og falde og inden længe rammer frosten – går jeg da ud fra. Har man ikke allerede været ude og købe årets flyverdragt, så er det så småt ved at være på tide. Jeg har fundet lidt forskellige flyverdragter, som bestemt er værd, at tage et kig på. Jeg har erfaring med alle mærkerne, enten personlig, eller igennem mit arbejde. Når man har et barn på 6 år, så har man alligevel været igennem en hel del flyverdragter.

Som jeg skrev, for et par dage siden, så bruger Vigga ikke længere flyverdragt. Jeg ved at mange forsætter med det et par år inde i indskolingen. Særligt fordi det er lettere og hurtigere for børnene at tage den på. Personligt synes jeg Vigga er for stor og jeg tror dårligt, at man kan finde flyverdragter i hendes størrelse. Hun bruger nemlig str. 140 nu. Eller. Det kan man sikkert godt, men udvalget er mindre.

Sidste år brugte hun sine overtræksbukser meget. I Vigga 0. klasse gik de også på tur, så det var helt naturligt, at de var meget i brug. Her i 1. klasse er der langt mere klasseundervisning og så længe tror jeg heller ikke de er på legepladsen. Engang i mellem kommer regnbukserne i brug, men så heller ikke meget mere. Vi har faktisk, for første gang, oplevet at Vigga kan passe sit vinterovertøj fra sidste år. Det er jo helt vildt. Overvej lige hvor mange penge vi har sparet. Barnet vokser jo som ukrudt og vi har faktisk mange gange, måtte ud og købe nyt midt på vinteren fordi hun voksede ud af den anden. I så fald har vi aldrig købt brugt, men alligevel…

 

Flyverdragter AW18

Marmar // Wheat // Molo // Reima // Mini a ture // Mini Rodini // Ver de terre // Hummel

 

Hvornår skal mit barn have flyverdragt på?

– Indlægget indeholder affiliatelinks

Hvornår skal mit barn have flyverdragt på?

Hvornår skal mit barn have flyverdragt på? Dette spørgsmål er der, lige i øjeblikket, mange forældre som stiller sig selv. Og jeg fik altså lige lyst til, at svare på det her på bloggen. Det er dog ikke et spørgsmål, som det er noget entydigt svar på. Man skal selvfølgelig altid vurdere situationen og barnet. Men her er et par guidelines til hjælp.

Som udgangspunkt skal flyverdragten ikke i brug før vi er under de 5 grader. Der kan selvfølgelig være undtagelser; går dit barn i fx skovbørnehave, og er ude i mange timer om dagen, så kan det være den skal i brug lidt tidligere. Er der en periode, hvor vinden er kraftig, kold og bider – jamen så kan det også være den skal i brug lidt før. Børn som endnu, ikke går, men er i en dagpleje, vuggestue eller lignede, hvor de er meget ude skal måske også have den på lidt tidligere. Det kan være svært at holde varmen selv, hvis man er meget stillesiddende i det kølige vejr. Mærk evt. efter barnets temperatur i nakken.

Ovenstående gælder også for vinterstøvler. Det er vigtigt at have en god overgangstøvle eller sko, som kan holde barnets fødder varme og tørre, inden vinterstøvlerne skal i brug. Kommer vinterstøvlerne for tidligt i brug vil man ofte opleve, at barnets fødder bliver fugtige eller våde, da de sveder, og derved får støvlerne faktisk den modsatte effekt. Vi har faktisk selv prøvet dette med Vigga fordi jeg begik den fejl, at kigge på hvad andre gjorde og ikke brugte min sunde fornuft. Men det er en del af, at blive forældre at man lærer de små ting hen af vejen.

Et rigtig godt tip kan også være, at mærke efter på sin egen krop. Fryser du? Bliver du kold på fødder, hænder og ører? Så bliver dit barn det nok også. Men husk nu, at børn ofte er i bevægelse når de er ude og lege.

NB er det de færreste flyverdragter og vinterstøvler, som kan tåle og komme i tørreskab, da dette ødelægger membranen. Spørg forhandleren hvis du er i tvivl. Vi gjorde selv det, at vi blot gav info i børnehaven om, at intet hun havde måtte komme i tørreskab og så havde vi en ekstra flyverdragt hængene. Vi havde bare købt en brugt. Det fungerede rigtig godt og jeg kan ikke engang huske, at hun nogensinde fik brug for den ekstra.

Hvordan vælger jeg den rigtige flyverdragt?

Helt grundlæggende, så er pasformen én af de vigtigste faktorer når det kommer til flyverdragt. Flyverdragter har meget forskellige pasform. Nogle er korte i ærmerne, nogle er brede, nogle er smalle. Kort sagt så skal du tage dit barn med ud og prøve dem i butikken. Med barnets alder begynder man som regel og få en idé om, hvilke mærker som passer godt til barnet. Så kan man efterhånden bestille hjem fra nettet eller købe uden barnet. Man kan også bestille forskellige modeller hjem og sende dem tilbage, som man ikke ønsker. Mange webshops har efterhånden gratis retur og så er dette en fin mulighed.

Derudover er varme, vandtæthed og åndbarhed, elmentært for valg af flyverdragt. Som oftest kan man tjekke alle disse parametre på mærkerne i overtøjet. Bliver det for teknisk så spørg om hjælp i butikken eller hos den webshop du gerne vil bestille tøjet hos.

En anden faktor ved flyverdragt køb kan være pris. Pris og kvalitet hænger ikke altid sammen. Det kan også være en både økonomisk og bæredygtig idé, at købe en brugt flyverdragt. Det eneste du skal sørge for er, at der ingen huller er i flyverdragten. Og selvfølgelig skal den passe dit barn godt.

Det er vigtigt at flyverdragten passer barnet godt. Den må ikke være for lille, da dette hæmmer barnets bevægelsesfrihed. Og den må ikke være for stor, af samme grund. Men også fordi at risikoen for, at barnet bliver våd, og dermed kold, øges. Når barnet er iført flyverdragten skal man helst kunne tage en håndfuld løs stof ved skridtet. Derved skulle bevægelsesfriheden være sikret.
Man skal ikke lave opsmøg på ærmer eller ben, da der så trænger vand ind i flyverdragtens inderfoer. I så fald er flyverdragten for stor.
Det kan være fristende, at købe den lidt for stor, således at den kan bruges hele sæsoner eller måske endda to. Dette vil jeg dog ikke anbefale og anbefaler hellere, at man køber to brugte i stedet.

Er man helt på bar bund, så bliver der hvert år lavet gode og brugbare tests af mange forskellige flyverdragter. En af årets vindere er Reima. Modellen hedder Stavanger og kan findes lige her.

Hvad gør vi selv?

Vigga er nået en alder, hvor hun ikke længere bruger flyverdragt. Hun bruger todelt nu og det fungerer rigtig godt. Vejret har indtil videre været så mildt, at hun stort set ikke har brugt hverken overtræksbukser eller vinterstøvler endnu. Vinterstøvlen er dog så småt begyndt, at bliver taget frem. Nu hvor hun går i 1. klasse, så er de ikke så meget ude eller på tur længere. Det er mest i frikvartererne og der føler hun endnu ikke behov for, at bruge overtræksbukser. Jeg synes også det er vigtigt, til en hvis grad, at man, i en tidlig alder, lytter til barnets ønsker omkring kropstemperatur. Det er vigtigt at de lære, at mærke sig selv og de får hurtigt en mening om, hvor meget tøj de kan holde ud at have på. Vigga er et varmt barn og har altid været det. Hun har aldrig kunne holde ud, at have uld på uld og så flyverdragt på. Det havde jeg heller ikke selv brudt mig om. Så husk at lyt til børnene – de har faktisk styr på det 🙂

 

Hvornår skal mit barn have flyverdragt på?

Rygsæk fra Jens Storm

Kan i huske Jens Storm ryksækken? Den er tilbage og efter min mening er den ret fin. Det er en lille model og anbefales derfor til børn mellem 2-5 år. Den næste taske vi selv skal investere i bliver nok en skoletaske og selvom denne var stor nok, så tvivler jeg på at Vigga havde godkendt den. Der skal vi nok ud i noget lidt mere farverigt og gerne nogle genkendelige figurer. Men havde hun været to år, så var den altså nok røget i kurven.Rygsæk fra Jens StormDe fine rygsække fra Jens Storm kan findes her.

-Dette indlæg indeholder affiliate links 

Julekollektion fra Mini Rodini

Man har et standpunkt til man tager et nyt. Jeg havde lavet en aftale med mig selv i år. Også med Ea – men mest mig selv. Jeg ville IKKE bruge en masse penge på juletøjet når Vigga som regel kun bruger det en enkelt aften. Jeg har derfor allerede været i H&M for, at finde en julekjole, strømpebukser, cardigan og endda et par glimmersko. Jeg var fuldt ud tilfreds og var sluppet af med 350 kroner for hele baduljen. Men så skete der noget i dag. Jeg fik en mail om, at Mini Rodini havde lavet en julekollektion – og som mange ved har jeg en svaghed fra mini Rodini. Før jeg havde set mig om havde jeg købt både julekjole og tilhørende stømpebukser. Dammit. Mangler virkelig selvbeherskelse. Men det er SÅ fint.

 

Julekollektion fra Mini Rodini

 

Jeg har set tøjet, som forresten også findes i blåt, på rigtig mange shops. Jeg har selv købt det hos Babyshop, da de umiddelbart var de eneste som forhandlede det i Viggas størrelse.

-Dette indlæg indeholder affiliate links

Årets vintergarderobe

Det er for alvor ved at blive koldt og de sidst par uger er vintergarderoben stille og roligt blevet fundet frem. Jeg, har som altid, været ude i god tid og derfor har den ligget klar i skabet de sidste par måneder. Jeg er ret bevidst omkring, hvad jeg gerne vil have til Vigga og lige pludselig er det umuligt at finde i hendes størrelse. Så vil jeg hellere have det klaret i god tid, så jeg er sikker på at få det som passer hende bedst.

I år besluttede vi at hun skulle have et to-delt sæt som hendes primære vinterovertøj. Det er jeg allerede rigtig tilfreds med – for Vigga er virkelig glad for det. Noget helt andet er, at Vigga allerede bruger størrelse 122 og der bliver udvalget af flyverdragter altså lige lidt mindre.
Sidste år havde Vigga vinterjakken fra Marmar cph og jeg var virkelig overrasket over den gode kvalitet og hvor godt den holdt hende varm. Derfor valgte vi at købe både jakken og skibukserne derfra i år.
Både vinterstøvler og vintertøjet kan ikke tåle tørreskab. Derfor køber vi altid en ekstra flyverdragt. Det har vi også gjort i år. Jeg var rigtig heldig at finde en næsten ny Ver de terre flyverdragt på Reshopper. Og lige et hurtigt sidespor. Hvis i ikke kender den app, så må i virkelig downloade den. Jeg har virkelig købt mange gode ting på Reshopper – specielt til vores dagpleje. Nå, men jeg fandt den næsten nye flyverdragt derinde til 600 kroner og den er perfekt som ekstra. Det er en tidligere model, så den er blommefarvet. Vigga har haft den før og det er en skøn og varm farve til hende. Desværre kan den ikke købes i år.

Et to-delt sæt fra Marmar og en ekstra flyverdragt fra Ver de terre består Viggas vintergarderobe altså af i år. Nu er den jo ikke blevet prøvet af så længe, men indtil videre er vi rigtig tilfredse med vores valg. Vigga har jo efterhånden også fået sin egen mening om tingene, så det handler meget om at finde en kompromis, hvor Vigga kan lige modellen samt farverne og hvor vi kan lide kvaliteten og pasformen. Det er heldigvis lykkes rigtig godt i år.

vinter1. Marmar cph vinterjakke // 2. Marmar cph skibukser // 3. Ver de terre flyverdragt

Indeholder affiliate