En 5-årigs fødselsdagsønsker

En 5-årigs fødselsdagsønsker er ikke sådan lige til. For hvis det umiddelbart stod til Vigga, så ønskede hun sig omtrent alt i verden. Man skal spørge hende i det helt rette øjeblik for, at blive sporet helt ind på hvad det egentlig er hun ønsker sig. Første gang vi talte om det, sagde hun at hun ikke ønskede sig legetøj da hun alligevel ikke legede med det. Og det må vi give hende ret i. Hun leger meget, meget sjældent med det legetøj hun har. Taget dette i betragtning har hun også alt for meget legetøj. Derfor har vi, i samråd med Vigga, forsøgt at få skriblet nogle ting ned som hun rent faktisk mangler og ville få glæde af.

Forresten er Viggas nyeste påfund, at hun ønsker sig et wildcard til Tivoli. Jeg troede det var sådan en ting vi skulle punge ud til når hun blev måske 15 og ikke 5. Men der kan man bare se. Hvilken 5-årig ville også sige nej til muligheden for, at komme i Tivoli og prøve løs så ofte man vil?!

Herunder har jeg fundet lidt af Viggas fødselsdagsønsker:

En 5-årigs fødselsdagsønsker

  1. Frugthaven // 2. Sengetøj til voksendyne // 3. Tuscher af god kvalitet // 4. Egg Helmet // 5. Puslespil // 6. Løbehjul med to hjul

 

-Dette indlæg indeholder affiliate links

Playmobil 40 år

– Skrevet af Ea – 

Som tidligere nævnt herinde er Vigga ikke det store legebarn. Hun er til udeleg, kreative sysler, bøger, spil og puslespil. Hun har leget rollelege tidligere såsom rengøring, madlavning, leg med dukker osv. Dette er hun dog gået lidt fra med alderen og nu vil hun helst bare lave ting sammen med sin mor og mama! Hvilket jo også svarer til overstående aktiviteter hun er glad for pt. Vi er selvfølgelig glade for at lege med Vigga. Nogen gange, bare engang i mellem, 2 min, kunne det være rart at hun fandt glæde i at lege – selv. At hun kunne fordybe sig i legen og udvikle og bruge sin fantasi.

Jeg mindes selv de mange, mange lege jeg har leget som barn – måske er mine minder fra jeg har været lidt ældre end Vigga. Men jeg elskede at lege og brugte mange timer med mit legetøj heriblandt dukker, Barbie, LEGO og Playmobil. Dette var yndlings legetøjet. Særligt Playmobil var jeg glad for i lange perioder. Det var faktisk ikke mit Playmobil, men min storebrors, der er 4 år ældre end mig. Han havde bl.a. et sørøverskib, et western sæt med en hel masse heste og en del figurer med tilbehør. Selvom jeg var sådan en lille lillesøster fik jeg lov til at låne det. Mine forældre havde det i flyttekasser og når det blev taget frem legede vi med det i halvdelen af stuen. Om sommeren kom det med ud i haven, hvor hestene kunne bo i græsset og der blev bygget huse, veje og tunneller i sandkassen. Der var til uendelige mange timers leg. Mange år er der jo gået siden dengang, uden at jeg har skænket det mange tanker, indtil Louise en dag blev inviteret til Playmobil 40 års fødselsdag. I invitatioen lå den første Ridder – Playmobil havde produceret i 1974. Da jeg så ridderen og særligt ansigtet blev jeg mindet om min barndom. Selvom det lyder lidt plat var det lidt ligesom at se en gammel ven. Smilet og de runde brune øjne. Til eventet fandt jeg også ud af at ansigterne på figurerne er ment til at være venlige dermed imødekomme til leg – og ja det virkede i hvert fald på mig som barn. Men hold nu op – det vi havde i vores flyttekasserne hjemme i vores rækkehus var jo småting – der er produceret så meget forskelligt Playmobil igennem årene. Der er ikke det tema eller den firgur der mangler. Det er en hel verden – i Playmobil. Meget fascinerende bliver flere af deres produkter lavet på baggrund af ønsker og ideer, som Playmobil modtager fra børn verden over (og måske også voksne). Måske særligt derfor de er så gode til at møde deres målgruppes behov. Jeg blev i den grad opslugt af hele denne Playmobil verden og ville sådan ønske at mit søde barn også ville, så jeg sammen med hende kunne få lov at bygge og lege med det. Vigga har fået julekalenderen af sin mormor og jeg ved også at hun får noget i julegave af sin mormor (med heste, hvilket hun elsker) så må vi se om hun med tiden har lyst til at lege de rollelege Playmobil indbyder til i deres univers med de mange detaljer.

Har i også gode minder fra jeres barndom, med noget særligt legetøj, og har i oplevet at det skabte glæde hos jeres børn også?

Playmobil 40 år

Fødselsdagsønsker fra en 3-årig

Vigga fylder 3 år om knap en måned og jeg er ved at støbe lidt fødselsdagsønsker sammen. Hun er frygtelig svær, at finde på gaver til. For det første er hun alt for forkælet og har stort set alt i mellem hummel og jord og for det andet, så gider hun ikke rigtig legetøj. Der er i hvert fald få ting der fanger hende.
Ifølge Viggas eget udsagn ønsker hun sig et lyserødt løbehjul, en lyserød cykel, en gul bil, en gul kjole og en lillebror. Det sidste kan jeg med det samme afsløre ikke er i kortene i et langt stykke tid og en gul bil har hun allerede. De andre tre er dog helt valide ønsker og er kommet på listen. Resten har Ea og jeg måtte hjælpe hende lidt med. Kan i forresten fornemme yndlingsfarverne herhjemme. Gul og lyserød er bare <3 for tiden.

Vigga har forresten også ytret sig om, at hun ønsker sig prinsesser. Jeg troede først at det var en slags Disney prinsesser og det undrede mig da også lidt, hvor hun kendte dem fra. Men de lærer jo så meget i børnehaven og de må gerne have legetøj med derned, så man kunne jo aldrig vide. Opdagede dog at de såkaldte prinsesser er Barbie dukker. Umiddelbart synes jeg at hun er lige lille nok til Barbie. Men, hvis det kan gøre hende lykkelig så skal det da med på ønskelisten.

Efter hun er startet i børnehave er hun blevet virkelig glad for at ligge puslespil. Vi har nogle stykker som udfordrer hende lidt, men størstedelen af dem er knoppuslespil, som er til mindre børn. Tror derfor at puslespil med lidt større udfordring og kendte figurer vil være et stort hit.

Det er lidt den samme historie med bøger. Vi har ualmindeligt mange bøger, men en stor del af dem er til mindre børn. Vi trænger til lidt fornyelse og vi er ret vilde med “Da lille Madsens hus blæste væk”, så flere af Jakob Martin Strids bøger ville være fint.

Vi er rigtig glade for Viggas nuværende cykelhjelm og hun kan sagtens passe den. Men den er simpelthen faldet på gulvet så mange gange, at jeg ikke er tryg ved hun bruger den længere. Den er endda røget (læs. smidt) ned af trappen. Umiddelbart ville en fra samme mærke være fint med mig, men tror simpelthen at hun ville elsker en prinsessehjelm og lyserød er bare yndlingsfarven for tiden.

Jeg glæder mig forresten virkelig til Viggas fødselsdag i år. Det er første år, hvor hun sådan virkelig forstår hvad det egentlig går ud på og jeg glæder mig sådan til at opleve dagen sammen med hende. Jeg glæder mig meget mere end jeg har gjort til min egen fødselsdag i mange år. Jeg glæder mig særligt til hun skal have den gave vi selv har købt til hende. Det er noget HELT andet end nedenstående ønsker og der skal nok komme et indlæg omkring det på et senere tidspunkt.

Fødselsdagsønsker

 

1. Barbie prinsesse // 2. Puky Cykel // 3. Puslespil // 4. Mini Micro løbehjul // 5. Børnebøger // 6. Badekåbe fra Småfolk // 7. Modellervoks // 8. Frost på DVD eller Blu-ray // 9. Egg helmet

– Dette indlæg indeholder aff. links –

Bølle flytter ind

I går flyttede Bølle ind i vores lille hjem. Vi besluttede, at Bølles tøj og kuffert-hjem bliver gemt til Vigga er lidt ældre, hvor hun vil få mere glæde af den.

Hun er allerede helt vild med Bølle, især hendes fødder – de er gode at tygge på 🙂 I dag fik hun, da også lige en krammer og blev puttet henne ved altandøren <3

Bølle
Bølle
Bølle

Loppefund og Mylittlebettie

Okay! Jeg ved slet ikke, hvor jeg skal starte. Her i weekenden har vi været på lidt forskellige loppemarkeder. Super hyggeligt og vi fik købt lidt fine ting, til Vigga, til billige penge. Det er jo aldrig dårligt! Jeg vil prøve at glide lidt hurtigt henover begivenhederne 😉

Lørdag var vores første stop var hos en bekendt, hvis andelforening (tror jeg det var) holdt et lille privat loppemarked. Jeg må sige det var her vi gjorde det bedste køb. Det skal jeg nok lige vise længere nede. Andet stop var loppetorvet på Frederiksberg. Rigtig hyggeligt, kedeligt vejr. Derefter en lille tur i Frederiksbergcenteret – kage til mødrene, babs til Vigga. Vi gik hjem så Vigga kunne få en god lur og resten af dagen stod på afslapning, leg og hygge med Vigga.

Søndag tog vi til loppemarked på Islands brygge i selskab med et vennepar. Vejeret var skønt og selskabet hyggeligt. Vi spise frokost på Bryggens Spisehus og fik Hansens Flødeis til dessert. Hansens softice/iscreme burde næsten have et indlæg for sig selv. Ja! SÅ god var den.
Vigga sov, hyggede og var på græs for første gang. Åh! Jeg elsker, elsker, elsker det barn.
Søndag var jo som bekendt også mors dag. Ea og jeg er så kedelige og havde på forhånd aftalt ikke at give hinanden noget. Vi var enige om at Vigga var gave nok i sig selv.
Vi var dog lige forbi min mor med en blomst og en invitation til en latté på vores lokale café. Det passede perfekt da Vigga stadig sov og i stedet for at trave rundt med hende kunne vi hygge os med min mor.

Mandag var en rædselsfuld dag. Vigga skulle til 5 måneders undersøgelse og i den forbindelse også have 5 måneders vaccinen. Jeg er virkelig fyldt op (på Viggas vegne, selvfølgelig) når det kommer til læger, nåle og sygdom. Selve undersøgelsen gik godt og lægen mente hun var et styks perfekt baby. En baby som nu har rundet de 6 kg og 65 cm – store pige <3
Så kom vi til de to stik og hun sagde ikke et kvæk hende den seje. Hun var dog allerede lidt varm, da vi kom hjem 20 min efter og det tog kun til i styrke, som dagen gik. Så min stakkels lille pige har haft feber siden i går. Stakkel. Lige nu ligger hun og sover dejligt i hendes slyngevugge og jeg håber hun er lidt friskere når hun vågner.

Nu er Ea lige kommet hjem med vores nye Beco Gemini bæresele fra http://www.sneglehuset.com/, så i får lige et par billeder og så er jeg smuttet 😉

Hjemmesyet dukke fra Mylittlebettie
Mylittlebettie
Vi købte en masse bøger og puslespil. To ting man ikke kan få for mange af, hvis du spørger mig. Eller måske for mange puslespil, men det er mest pga. plads issues 😉 Derudover købte vi også en masse træ klodser og en træ rangle 🙂
Mylittlebettie
Mylittlebettie
Mylittlebettie
Mylittlebettie