En god gerning

I går så vi et opslag på facebook. En kvinde skrev at hende og hendes datter sammen havde fundet 24 legesager på værelset, havde lavet en pakkekalender af dem, og nu gerne ville give den væk til en familie med små midler. Ea og jeg var enige om, at det var en fantastisk idé. Vi fortalte det til Vigga og, til min store overraskelse, var hun fuldstændig med på idéen. I går gik hun i gang med at finde en masse ting hun gerne ville give videre til en pige, som ikke fik nogen pakkekalender i år.
Det første hun sagde til morgen var, at hun glædede sig til komme hjem så hun kunne finde flere ting til pakkekalenderen. Der smeltede mit hjerte lidt.
Vigga er ikke just kendt for, at være beskeden eller tænke på andre. Det er nu meget normalt når man er 4 år, men jeg vil alligevel gerne lære hende lidt om næstekærlighed og om at være taknemmelig. Særligt er ordet taknemmelig noget vi øver os på. Herhjemme kan der godt være tendens til lidt “mere, mere, mere” og vi snakker derfor meget om, at være taknemmelig for de ting man får og har. Det er lidt op af bakke, men det skal nok komme. Bare se hvor begejstret hun blev for, at være medvirkende til denne gode gerning.

Det kunne være fedt hvis andre blev inspireret ligesom vi gjorde. Jeg tror de fleste af os kan finde 24 småting på værelset, som vores børn ikke længere leger med – eller i hvert fald kan undvære 🙂

De 24 ting er fundet og pakket ind. Nu skal vi bare finde en lille ejermand her til aften.

15205607_10155591337159012_270369552_o

Glædelig jul og godt nytår

Et lidt forsinket glædelig jul og godt nytår til jer alle. Juleferien er ved at være overstået og hverdagen banker så småt på igen. Det har været dejligt med ferie og endnu dejligere at være sammen med Vigga. Hun er dog begyndt, at spørge meget ind til hvornår hun skal i børnehave igen og sige hun gerne vil i børnehave IDAG! – så tænker lidt, at Ea og jeg er ved at kede hende lidt. Høhø.

Vi har haft en dejlig jul med hygge og alt for mange gaver til Vigga. Eas og min familie havde slået sig sammen i år, så Vigga var så heldig at have alle dem, som holder mest af hende, omkring sig.

Nytår var meget stille og rolig. Vi var sammen med min familie. Vi spiste lækker mad, spillede pakkespil og Bezzerwizzer. Vigga holdt sig, til min store overraskelse, vågen til klokken 1.00 og endda i godt humør. Fyrværkeriet var dog ikke noget der kunne imponere hende. Men hun hyggede sig i stor stil.

Håber i alle har haft et par dejlige uger og god arbejdslyst på mandag.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Julegaveidé: Anatomi puslespil til de mindste

Anatomi puslespil

Jeg tror vi alle kender det. Det kan være svært, at finde gaveideér til børnene der har alt. Herhjemme ved vi stadig ikke, hvad Vigga skal have i julegave. Men nu har vi også lige en fødselsdag der skal overstås først. Tænkte dog lige, at jeg ville tage mig tid til at anbefale et puslespil, som kunne eventuelt kunne være en fin julegaveidé.

Vi har netop købt dette anatomi puslespil til Vigga – dog pigen. Jeg stiftede bekendtskab med disse puslespil, da jeg arbejdede i børnehave, for en del år tilbage. De er smadder gode til en 3-årig, da det er uhyre simpelt at samle. Alle lagene samles nemlig på samme måde. Samtidig ligger det op til, at man kan have nogle gode snakke om kroppens anatomi. Uden at være ekspert, så vil jeg dog våge at påstå at organdelen ikke er helt fyldestgørende. Men vi har da fået kikket på skelettet, talt om hvor hjertet sidder, hvordan det virker osv. Hun er rigtig vild med det og det er blevet lagt MANGE gange de sidste par dage.

Det kan købes her (men jeg fandt det altså til 169.95 i børnenes boghandel på Købmagergade)