Noget om bøger til de mindste

Vigga ELSKER bøger! Hun elsker at sidde med dem selv og endnu mere at få læst dem højt. Vores familie og os selv har derfor været ret flittige med at købe bøger til hende og hun har derfor en hel del. Der er et kæmpe udvalg af børnebøger både på nettet og i de fysiske butikker. Der er virkelig mange fantastiske og gode børnebøger, men har erfaret at der også er virkelig mange dårlige!
Vi bor lige overfor et bibliotek og låner ofte bøger. På denne måde har vi kunne “teste” mange bøger før vi har købt dem til Vigga. Nu har vi været igennem virkelig mange og Vigga har fundet sine absolut favoritter og vi mødre ligeledes. Nu deler jeg det med jer herinde og håber at i kan bruge det til noget 🙂
bøger til de mindsteTotte bøgerne:
Dette er en klassiker som de fleste nok kender fra sin egen barndom. Totte bøgerne sætter fokus på alle de genkendelige hverdagsting såsom venskab, at tage tøj på, komme i bad osv. Bøgerne er ikke så lange og er derfor rigtig gode til lidt mindre børn. Og så handler de alle sammen om noget som de fleste børn kan relatere til 🙂


bøger til de mindsteJeppe bøgerne:
Jeppe bøgerne er meget enkle. Der er en meget kort tekst til hvert billede. Ligesom Totte bøgerne tager disse bøger udgangspunkt i ting som de fleste børn kan relatere til, men på en lidt anderledes måde. Jeppe er nok lidt af en “ballademager” (eller faktisk bare et ganske almindeligt barn ;-)). Han kan til tider godt blive en smule sur, prøve en del grænser af og har tendens til at være lidt voldelig. Vi har læst de fleste bøger i denne serie og jeg kan godt blive en smule forarget over ham Jeppe, men Vigga er vild med disse bøger!


bøger til de mindsteKaj bøgerne:
Kaj bøgerne har længe været Viggaa favorit. Ligesom Jeppe er det en utrolig simpel bog, med en ligefrem tekst, og meget sigende billeder. Endnu engang er emnerne genkendelige for børnene og der er en del børnehumor med i dem – fx titte bøh og en farlig tiger. Derudover er der mange detaljer i tegningerne og små forandringer. Dette giver rigtig god anledning til at tale med barnet om billederne når den simple tekst bliver lidt for simpel. Som skrevet har disse bøger længe været Viggas favorit og de er virkelig anbefalsesværdige!

 
Poul og far:
bøger til de mindsteJeg har først for nyligt stiftet bekendtskab med denne serie af bøger. Desværre! For de er smadder gode og Viggas yndlings “Poul og far i svømmehallen” er udgået fra forlaget. Men man kan stadig købe enkelte bøger i serien og de kan lånes på bibliotektet. Poul er en lille dreng som, så vidt jeg ved, bor alene sammen med sin far og hans dukke Pia Linda. Som alle ovenstående tager den udgangspunkt i genkendelige hverdagsting såsom tandlægebesøg, puttetid og udeleg. Denne bog er noget længere end de 3 ovenstående, men Vigga kan sagtens holde til at få læst dem både 2 og 3 gange i træk 😉 For selvom de er lange så er de stadig let forståelige og der er nogle virkelig fine og sjove tegninger. Vi har ikke fået læst dem alle endnu, men “Poul og far i svømmehallen” er Viggas ultimative favorit. Har lige måtte genlåne den på bibliotektet, da denne desværre ikke længere kan købes i forretningen. Har dog været i kontakt med Arnold Busck, som fortæller at der bliver arbejdet på et genoptryk.


bøger til de mindsteWilli bøgerne:
Ligesom “Poul og far” så har jeg heller ikke kendt til disse bøger særlig længe. Jeg behøver næsten ikke at nævne det igen men bøgerne er baseret på genkendelige situationer hos børnene. Det er nu engang det der fanger de små mest og som kan være sjovt og lærerigt.

Vi har langt fra læst dem alle, men vi skal helt sikker have lånt flere af dem på bibliotektet. Vigga er rigtig vild med “Willi skal i bad”, så den har vi lige købt itl hende i dag.

Det var nogle af favoritterne herhjemme fra. Hvis i kan tilføje nogle bøger, til de mindste, til listen så gør det gerne i kommentarfeltet herunder 🙂
Share:

1 Comment

  1. december 18, 2013 / 8:56 pm

    Hehe, havde glemt alt om Totte 😀 sikke mange minder…!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *