Inspiration til mellemmåltid

Jeg har virkelig brug for inspiration til mellemmåltider. Jeg synes selv, at jeg har været okay til at variere men nu er jeg ved at løbe tør for idéer. Det skal selvfølgelig helst være hjemmelavet. Indtil videre har jeg lavet:

  • En masse forskellige brød og boller
  • Pizzasngle med tomat og ost
  • Pizzasnegle med pesto og salsa
  • “Muffins” med frugt
  • Smoothies
  • Knækbrød
  • Diverse grødtyper med frugt
  • Tykmælk med frugt (men Vigga gylper helt vildt af det, så det er lagt på hylden igen)
  • Og så får de selvfølgelig altid forskelligt frugt til disse måltider 🙂
Lige nu, hvor jeg sidder og kigger på det synes jeg det ser ud af meget. Men nu spiser pigerne jo to mellemmåltider dagligt, så det er jo ikke særlig mange ting. Så, hvis der sidder nogen derude med en alletiders opskrift eller gode idéer, så tager jeg MEGET gerne imod. Jeg deler selvfølgelig gerne selv ud af opskrifter, hvis nogen er interesseret 🙂
Share:

23 Comments

  1. Anonymous
    januar 25, 2013 / 6:39 pm

    Hmm… Her har flg hittet:
    Hummus m agurkestave eller brødklodser
    Avocado
    Kolde pastaer
    Hirsepops (store poppede hirse. Fås i helsekosten)
    Riskiks smurt med flødeost, smør eller tahin
    Klatkager
    Vafler bagt på havre og fuldkornsmel

    Bon appetit : )

    Kh. Sofie

    • januar 27, 2013 / 6:51 pm

      Vafler bagt på havre og fuldkornsmel – det lyder spændende. Jeg vil forsøge at google mig til en opskrift.

      Tak for gode forslag 🙂

    • Anonymous
      januar 27, 2013 / 6:58 pm

      Den er hjemmebikset men i store træk er det en alm vaffelopskrift hvor du bare erstatter melet med 1/3 havregryn og 2/3 fuldkomne (jeg bruger fuldkornsspelt)

    • Anonymous
      januar 27, 2013 / 7:01 pm

      …hov den røg afsted : )
      Jeg kører vaffeldej i blenderen så grynene bliver blendede…

      Serveres med syltetøj og flødeskum – eller frugtmos til denne alder : )

  2. januar 25, 2013 / 6:47 pm

    Madmuffins med broccoli og skinke 🙂

  3. Hanne
    januar 25, 2013 / 7:53 pm

    Rejer og avocado
    lidt havrefras + tørrede frugter
    ristet rugbrød med smørreost gerne en krydret en

    • januar 27, 2013 / 6:53 pm

      Tak fordi du nævner havrefras. Dem havde jeg helt glemt. Jeg må på jagt efter den økologiske version 🙂

  4. Anonymous
    januar 25, 2013 / 10:17 pm

    Omelet, dampede grøntsager (ærter, blomkål, gulerødder, broccoli osv), ristet rugbrød, riskiks, græsk yoghurt med frugtmos, hårdkogt æg i bidder, agurkestave med dip evt. Grønærtmos (opskrift i meyers mad for de mindste), avokado hapser, cherrytomater, små firkanter af ost med fx kiks 🙂 kender udemærket følelsen af at mangle inspiration, man vil jo gerne variere så meget som muligt. Vh Louise (amalies veninde fra Roskilde)

    • januar 27, 2013 / 6:55 pm

      Tak for dine forslag 🙂 Omelet havde jeg ikke tænkt på. Men det kunne man selvfølgelig godt lige bikse sammen. Vigga spiser dog ikke ost og hårdkogt æg – tror det er noget med konsistensen, hehe

    • januar 27, 2013 / 6:57 pm

      Tusind tak for link. Den er virkelig fin den blog. Den skal jeg i hvert fald kigge mere på 🙂

  5. januar 26, 2013 / 8:30 am

    Kender du Facebook gruppen “Dagplejens sunde mad” Der er masser af inspiration til sunde mellemmåltider.

    Kh Mette

    • januar 27, 2013 / 6:57 pm

      Jeg kendte den ikke, men nu har jeg meldt mig ind. Tak for det 🙂

  6. januar 26, 2013 / 1:39 pm

    Hmm… Jordbærkoldskål, grønsager med avokadodip, klatkager (de ryger som varmt brød i vuggestuen, hvis vi har risengrød tilbage efter frokost), pølsehorn, små frikadeller 🙂

    • januar 27, 2013 / 6:59 pm

      Små mini frikadeller er en fantastisk idé. Jordbærkoldskål lyder lækkert – og et vil jeg prøve når man kan få øko jordbær. Tak for gode forslag 😀

  7. Anonymous
    januar 26, 2013 / 9:13 pm

    div. supper
    hjemmelavet fignestænger m. hjemmebagt brød eller frisk frugt.
    frossen Yogurt med frugt inden i. (evt på pind) helt sikkert nemt!!

    Tænk ud af boksen- kold, varm, stor, lille, rund, firkantet, former, farver, blød, hård, kraftig smag, ingen smag, nøgen, klædt på, nyt, gammelt, opfindsomt og selvfølgelig også kedeligt 😉

    Line

    • januar 27, 2013 / 7:00 pm

      Jeg har faktisk ikke prøvet at lave figenpålæg. Men jeg har tænkt på det. Så jeg må helere i gang 🙂

  8. januar 27, 2013 / 7:18 am

    Jeg lavede ofte sådan nogle fignekugler rullet i kokos til Sofias madpakke da hun gik i børnehave.
    lavet af figner (dem fra urtekram der staidg er “våde”), abrikoser, tranebær, rosiner, nødder osv, det hele blev blendtet, nødderne hakket og rørt i og så trillet til kugler og rullet i kokos 🙂

    Jordbærkoldskål lavet af kærnemælk og jordbær og så med skorper til er også et hit

    • januar 27, 2013 / 7:01 pm

      Det lyder super lækkert. Har du en mere præcis opskrift eller skal jeg bare prøve mig frem? 🙂

    • januar 28, 2013 / 2:54 pm

      Jeg skal faktisk lave nogle her i denne uge, så kan jeg prøve at skrive ned hvad jeg præcis putter i 🙂 men de fleste gange laver jeg bare en “dej” af en pose figner, ca 10 dadler, ½ pose apriokoser (hvis det er de tørre kan de evt vendes i sammen med nødderne, hvor man så klipper dem i små stykker), og så hakkede nødder, det skal være ca samme konsistens som når man laver havregrynskugler (du kan også hælde havregryn i, det plejer jeg dog ikke. Jeg bruger en stavblender til at blende figner, dadler mm og så i en skål og rør de sidste ting i 🙂
      og til slut trilles de i kokos (kan man ikke li kokos kan sesamfrø også bruges)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *