Figenpålæg

Jeg skrev, for lidt tid siden, et indlæg omkring inspiration til mellemmåltider. En af mine søde læsere forslog hjemmelavet figenpålæg og det kastede jeg mig så ud i. Jeg gik i Føtex og fandt lidt forskellige ting. Sådan som jeg kunne læse mig frem til, så er det kun fantasien der sætter grænser for, hvad man kan komme i af tørret frugt og nødder. Jeg købte derfor dadler, figner, tranebær og mango. Nødderne havde jeg liggende i skabet.
Jeg kom ca. 100 g dadler, 100 g figner, 50 g mandler og en smule mango i i en blender. Kom en smule vand i og blendede til det havde den rette konsistens. Derefter kom jeg det op i en lille bøtte med låg og dryssede med kokos. Det skulle vidst kunne holde sig et par uger i køleskabet.
Vigga var helt vild med det. Hun er den helt store frugt spiser og frugt bliver konsekvent spist før alt andet. Men der røg altså også lidt rugbrød ned ind i mellem. Så det vil jeg bestemt kalde en sucses.
Figenpålæg
Share:

3 Comments

 1. februar 26, 2013 / 7:46 am

  Sikke en god ide! Alle de tørrede frugter skulle ikke koges først?

  • februar 26, 2013 / 7:47 am

   Hov – glemte at spørge.. Skal der nødder i? For jeg har hørt og læst mig frem til, at de ikke bør få nødder før en alder af 2-3 år ifht nøddeallergi? 🙂

  • februar 26, 2013 / 8:48 am

   De skal ikke koges først, nej 🙂

   Der SKAL ikke nødder i. Jeg kom selv lidt mandler i. Jeg har ikke selv nogle allergier og er derfor ikke så nervøs for den slags. Men du kan sagtens undlade mandler 🙂