Så kan jeg vidst godt afsløre at….

… Denne store pige skal starte i vuggestue pr. 1. april. Wow! Det er lige om lidt. Oprindeligt ville vi have haft hende i en småbørnsbørnehave, men da vi ikke kunne få plads pr. 1. Maj som planlagt, og aftalt med dagplejebarnets familie, blev det lidt problematisk. Vigga kunne nemlig først få en plads i august sammen med 15 andre børn og det er i vores øjne ikke særlig optimalt. Lederen luftede lidt ideén om at tage hende ind på en overbelægning i Maj, men var meget upålidelig og overholdte stort set ingen af de aftaler jeg lavede med ham. Til sidst var jeg godt og grundig træt at den børnehave og havde det sådan lidt at der skulle Vigga altså ikke gå. Man har vel lov, at være lidt sart 😉 
Vi har derefter været ude og kigge på en del andre småbørnsbørnehaver, men ingen har faldt i vores smag. Hvis der ikke var det ene galt, så var der det andet. Da Vigga var 3 måneder var jeg ude og kigge på en vuggestue, som jeg var temmelig begejstret for, hvor vi skrev hende op. Dog er den ikke integreret og vi havde derfor ikke tænkt den som en mulighed. Alligevel tog vi derud for at kigge igen og der var ingen tvivl…. Der var dér at Vigga skulle gå. Vi er lidt kede af den ikke er integreret, da hun kun kommer til at skulle gå der i et halvt år. Men der ligger en børnehave i samme hus og den regner vi med at skrive hende op til – hvis den da kan leve op til vores krav 😉 
Jeg tror at vi har taget en god beslutning om at hun skal starte i vuggestue i stedet for børnehave. For selvom det er en småbørnsbørnehave, så er det altså stadig en børnehave. Vigga kender endnu ikke til de sociale spilleregler og til hele vuggestue strukturen endnu. I en vuggestue har de forhåbentlig flere ressourcer til at guide hende og være der for hende i starten. Hun er jo på ingen måde vant til at skulle vente på tur, udsætte hendes egne behov over længere tid osv. 
På mange måder har jeg det rigtig godt med at hun skal starte. Hun har behov for mere modspil og medspil fra jævnaldrende og den private dagplejeordning er ved at løbe tør for børn på hendes alder. Jeg er dog rædselslagen for at hun skal blive et barn som hverken bliver set, hørt eller forstået. Jeg er bange for at hun vil blive skældt ud og behandlet dårligt. Jeg har set nogle grimme ting i min tid som vikar og medhjælper i forskellige vuggestuer og jeg kan slet ikke rumme, at nogle skulle behandle mit barn på den måde. Det trykker mig en del og det er helt sikkert noget jeg skal tale med hendes kommende pædagoger om. Jeg skal lære at stole på, at de vil passe godt på mit barn, mit et og alt. 
Om små 3 uger starter et nyt kapitel i vores liv og vi både frygter det og glæder os. Forhåbentlig har vi taget den helt rigtige beslutning på Viggas vegne..

Share:

7 Comments

 1. marts 12, 2014 / 7:59 pm

  Det lyder rigtig spændende for Vigga og jer. Jeg håber, vuggestuen lever op til jeres forventninger. Det er rigtig nok, at der findes vuggestuer af mindre god kvalitet. Men der findes også nogle dejlige vuggestuer og mon ikke jeres hjerter har valgt rigtigt?

  • marts 15, 2014 / 1:11 pm

   Det håber jeg virkelig at vi har. Men det må tiden vise – skal i hvert fald nok holde jer opdateret herinde 🙂

 2. marts 12, 2014 / 8:41 pm

  Store pige!:)
  Der findes også mange gode vuggestuer. Håber i og hun bliver glade for de i vælger

 3. marts 12, 2014 / 9:37 pm

  Hvornår stopper det andet dagplejebarn? Og hvad skal Ea efter børnene er startet i daginstitution?
  Det bliver spændende at følge Vigga i vuggeren 🙂

  • marts 15, 2014 / 1:16 pm

   Hun stopper samtidig med Vigga. Hun skal også i vuggestue.

   Ea har fået nyt job og skal sådan set også starte i vuggestue 😉

 4. marts 13, 2014 / 7:55 am

  Jeg kan sagtens forstå dine tanker. Vi har dog aldrig brugt vuggestue, men dagpleje, hvor jeg slet ikke havde det på den måde, for der blev/bliver mine børn både set og hørt og begge dagplejemødre har virkelig været nogle vi holdte af. Men jeg syntes det var rigtig hårdt da Emil startede i børnehave, for der er altså bare ikke samme fokus på ens barn, når der render 18 børn rundt på en stue, som når der er 4 børn hos dagplejemoderen. Det skulle jeg lige vende mig til:-)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *