Amning!

I øjeblikket er der jo en masse skriverier og snak om offentlig amning og jeg tænkte at jeg ville give min personlige holdning til kende.

Selvfølgelig skal der ikke være regler om, hvorvidt det er tilladt at amme i det offentlige rum. At offentlig amning overhovedet skal forsvares ligger så langt væk fra mine værdier og min tankegang og jeg kan bare overhovedet ikke sætte mig ind i at det skulle være et problem. Det er pisse dårligt at sende et signal om at at amning er klamt og besværligt når det i virkeligheden er smukt og fantastisk!

Jeg har kæmpet, kæmpet og kæmpet lidt mere for at få amningen med Vigga op at køre og så vil jeg altså også have ret til at amme hende, hvor som helst og når som helst! Vigga er nu 18 måneder og bliver stadig ammet 1 gang i døgnet. Hun nyder det og jeg nyder det og derfor ser jeg ingen grund til at stoppe. Dog ammer jeg ikke længere offentligt – jeg skulle jo nødig være skyld i at nogen døde af forargelse! 😉

 

Share:

5 Comments

 1. juni 15, 2013 / 12:45 pm

  Fedt! Da jeg læste dit indlæg tænkte jeg, at du var modig at stå fem med, at du stadig ammer Vigga. Jeg har ikke selv planlagt at amme mere end 10 mdr, men jeg synes virkelig det er fedt, når folk ‘tør’ at gøre lige det, der passer dem og deres barn bedst. Jeg tror nemlig desværre, at du godt kan regne med at få nogle hårde kommentarer med på vejen omkring det at amme et så stort barn. Ærgeligt at amning er blevet så politiseret, når det i virkeligheden bare handler om mad…

  /Marie

  • juni 15, 2013 / 1:01 pm

   Det var også en smule grænseoverskridende at skrive 😉

   Det er ikke noget jeg som sådan holder hemmeligt, men det er bestemt heller ikke noget som jeg råber højt omkring. Jeg tror faktisk ikke at det vil overraske de faste læsere herinde, så meget, at jeg stadig ammer hende. Eller det håber jeg i hvert fald ikke – for så har jeg nok ikke været god nok til at “vise” hvem jeg er og hvilke holdninger og værdier jeg har 🙂

 2. juni 15, 2013 / 12:59 pm

  Jeg ammede Alba til et pænt stykke over 18 måneder… (ikke offentligt, heller… men hun fik da en tår herhjemme…)
  Men da jeg fandt ud af jeg var gravid igen – Der stoppede jeg… Jeg ville helst gerne have at Alba fik noget afstand til de bryster der inden jeg skulle igang med at amme igen ;0)

  Min store dreng var også omkring 18 mdr da jeg stoppede helt med at amme ham – Og jeg tror bestemt ikke han har fået mærkelige brystkomplekser pga det ;0)

  Jeg er enig med dig i at det er rigtigt ærgerligt at amning er noget der bliver fokuseret så meget på i forhold til det at være på offentlige steder…

  • juni 15, 2013 / 1:06 pm

   Jeg synes ikke at et barn på 18 måneder er for stort til at blive ammet. Selvfølgelig skal det ikke være deres primære næringskilde men en lille tår for lidt nærhed og tryghed kan jeg ikke se et problem i. Vigga er jo en kæmpe tryghedsnarkoman og jeg har ikke lyst til at tage det fra hende – endnu. For jeg tvivler, desværre, på at hun selv siger stop.

   Men dejligt at høre at jeg ikke er den eneste mor, som har valgt at amme sit barn længe 🙂

 3. Anonymous
  juni 15, 2013 / 7:19 pm

  Jeg har ammet begge mine til de var knap to år. Det gav fin mening og de nød det. I begge tilfælde var det mor her, der sagde stop. Begge unger kunne godt være fortsat men jeg gad ikke mere… Afvænningen forløb uden det store drama – og de fik altså mere end een tår i døgnet (uuuhhaaaaa ; )))

  Amning er en menneskeret – ja det mener jeg sgu! – og i.ø. en sag mellem mor og barn. Så hvor, hvor længe, hvordan rager ikke nogen. Selvfølgelig skal man tage hensyn til omgivelserne (men mest til sin sultne baby) – men gør det store flertal ikke osse det?

  Kh. Sofie