Piratfødselsdag

På onsdag bliver Vigga 3 år. De sidste to år har vi ikke holdt fødselsdag på selve dagen og sådan bliver det heller ikke i år. Hendes fødselsdag er en dag for Vigga og hendes mor og mama. En dag, hvor Ea og jeg kan mindes dagen hun blev født og, hvor vi bare skal hygge os og nyde hinandens selskab.

På lørdag går den helt store familiefødselsdag i gang. Vi inviterer kun de nærmeste, men når man har stort set alle sine bedsteforældre og oldeforældre endnu, så bliver det altså til mange mennesker.
Derfor besluttede vi os for, at holde en lille, bitte børnefødselsdag. Både for, at vi ikke skulle invitere endnu flere til familiefødselsdagen, men også for at Vigga havde en dag hvor hun bare kunne nyde at være sammen med sine små veninder. Det blev så i dag – og det viste sig, at være en god idé.

Vigga havde inviteret tre piger; Hendes kusine, vores underbos datter og Petrine. Læsere der har læst med længe kan måske godt huske Petrine. Det var pigen, som Ea passede hjemme sammen med Vigga. De to er stadig gode venner og de er meget glade for hinanden.

Vigga havde selv valgt at vi skulle holde piratfødselsdag. Jeg forslog en masse temaer, men nej det skulle være pirat. Og hvis pigen vil have pirat, så får hun skam pirat. Vi havde indkøbt røde tørklæder pigerne kunne få om hovedet, skumsværd de kunne slås med og ansigtmaling til skæg og røde kinder.
En lille skattejagt blev det også til, men på grund af alderen havde vi blot gemt et par små slikposer i en kiste på Viggas værelse. Den var lynhurtigt fundet, men de syntes vist det var sjovt alligevel.
Vi havde pyntet op i bedste piratstil, men det holdt lidt hårdt. Alt fødselsdagsgrej forsvinder tilsyneladende til fordel for julen. Meget mærkeligt. Folk har ligesom også fødselsdag i december. Men som jeg tidligere har skrevet, så er det en utaknemmelig måned, at have fødselsdag i.
Udover udklædningen og den lille skattejagt havde jeg printet et par pirattegninger ud fra nettet, som pigerne kunne farvelægge. Hvis nogen skulle være interesseret, så fandt jeg dem her.

Til denne børnefødselsdag havde vi droppet kage. De fik små slikposer og tænkte, at det var mere end rigeligt. Jeg er ikke bange for sukker på nogen måde, men synes det går lidt for vidt her i julen. Vigga vil ligeså gerne spise frugt og derfor lavede vi et piratfrugtfad til pigerne, da de kom. Det var vidst ligeså stort et hit. Til frokost serverede vi hjemmelavede pizzasnegle og pølsehorn – samt et stort fad med gnavergrønt. Det røg ned og ingen nævnte kage, så jeg tror ikke de manglede.

Alt i alt var fødselsdagen et hit. Det virkede i hvert fald til, at alle pigerne hyggede sig. Vigga var godt kvæstet bagefter og det var hendes mødre altså også. Jeg kunne dårligt holde mine øjne åbne og heldigvis havde Vigga det på samme måde. Så der var fælles lur i mellem 13.00 og 15.30.

Piratfødselsdag Piratfødselsdag PiratfødselsdagPiratfødselsdagPiratfødselsdagPiratfødselsdagPiratfødselsdag

Share:

6 Comments

 1. december 7, 2014 / 8:07 pm

  Tak for en super hyggelig dag!

  • Louise // RegnbuebarnetVigga.dk
   december 8, 2014 / 9:52 am

   Det var så lidt. Dejligt at i kom 🙂

 2. december 7, 2014 / 8:12 pm

  Ej hvor lyder det bare som en god ide og super hyggeligt. Tak for inspiration. Hvor bliver hun altså stor <3

  • Louise // RegnbuebarnetVigga.dk
   december 8, 2014 / 9:53 am

   Tak Louise!

   Det var også virkelig hyggeligt og dejligt du føler dig inspireret.

 3. december 8, 2014 / 9:44 am

  Wow allerede 3 år…
  Sikken en fin lille børnefødselsdag.. og er vild med pirattema… husker godt da vi skulle holde 6 års fødselsdag for Sofia (o klasse og laura var 3 måneder der). valget blev Hawaii.. jeg gik all in, pyha da. men fint blev det.
  I år skriver den 8 år, og denne gang har vi valgt den ultimativ dyreste løsning… legejunglen med tøserne fra klassen, ærligt så orker jeg ikke 10 piger i max gear på matriklen, så vi prøver fødselsdag i legeland i år 🙂

  • Louise // RegnbuebarnetVigga.dk
   december 8, 2014 / 10:00 am

   Jep! 3 år! Jeg fatter det heller ikke 🙂

   Hawaii? Haha, hvor er det godt. Du må dele nogle billeder 🙂 Jeg synes egentlig at det er ret fedt, at gå all-in på noget. Vi kunne godt have gjort meget mere ud af piratfesten, men Viggas alder taget i betratning så tror jeg dette var rigeligt.

   Jeg forstå virkelig godt, at du vælger at betale dig fra det. Det kunne jeg også sagtens finde på. Synes det er et stort arbejde at holde fødselsdag. Det værste er oprydningen bagefter og den er helt klart en 1000-1500 kroner hver at slippe for 😀 Håber i får en god dag 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.