Blefri

Vigga er blevet blefri i hendes vågne timer. Hun smed bleen for små 3 uger siden og det går rimeligt godt. Må man forresten skrive disse ting om sit barn på de sociale medier? Jeg må hellere undgå et pinligt toiletbillede der mindsker hendes chancer for at få et job om 20 år. Men jeg var nødt til at dele det – for jeg synes hun er så sej. Hun er trods alt “kun” 2 år og 9 måneder.

Egentlig havde jeg ikke de store planer om, at hun allerede skulle smide bleen, men efter en samtale med sundhedsplejersken blev jeg i tvivl. Hun talte meget om en åben dør og, hvis den der dør lukkede kunne det blive rigtig svært at få hende til at smide den. Paniiiiik!
Aj. Vi tog det stille og roligt og en dag havde hun haft bleen af hele dagen, uden nogle uheld. Så tog vi en dag til, en dag til og en til. Og pludselig var hun blefri. Det var lidt uventet, men man kan jo sjældent planlægge noget med de kære børn.

Hun havde lige nogle dage, hvor der var et uheld om dagen og hvor hun begyndte at kæmpe lidt imod. Hun nægtede at tisse når vi fulgte hende på toilettet og spurgte efter sin ble. Der blev jeg faktisk rigtig meget i tvivl om hun var helt klar. Men så ringede vi til Eas mor (pædagogen over alle pædagoger og mor til tre) som fortalte at det var helt normalt. Hun havde ligesom fundet ud af, at hun faktisk ikke skulle have ble på og at det der tisseri var noget HUN kunne styre og bestemme. Og hun kan altså godt lide at give Ea og jeg sved på panden – det skal ikke være nogen hemmelighed 😉 Men efter et par dage vendte hun tilbage til normalt og er altså blefri. Seje unge.

blefri

Share:

4 Comments

 1. september 11, 2014 / 3:58 am

  Hun er simplethen så sej!!

 2. september 14, 2014 / 1:11 pm

  Seje Vigga:-) kan godt huske noget om den der “dør” fra vores den store. Her er Laura overhoved ikke interesseret i wc’et eller potte for den sags skyld… Men hun er jo også kun lige blev 2 år. Den store begyndt at vise interesse omkring de 2, men var først da hun var omkring Viggas alder at hun selv kom og meddelte at hun ikke skulle bruge ble

  • Louise // RegnbuebarnetVigga.dk
   september 16, 2014 / 7:12 pm

   HUn meddelte det ligefrem selv? Det er da også ret sejt. Jeg ved ikke om Vigga nogensinde selv var nået frem til det. Måske når hun startede i børnehave.

   • september 16, 2014 / 7:37 pm

    Det var faktisk lige efter hun var startet i børnehave (hun startede ved 2 år ig 8 mdr. I en småbørnsgruppe fra fra 2 år da vi flyttede).
    Men ja hun sagde selv at nu brugte hun ikke ble mere. Pædagogerne var super seje for jeg var lidt i tvivl da hun faktisk flere gange tissede på gulvet, til det var kommentaren “ja og så tørre vi op”.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.