Varme fødder med Melton sutsko

Tirsdag i næste uge går det løs – Vigga starter i børnehave. Jeg bliver næsten dårlig af bare at skrive det. Det bliver en stor oplevelse for hende, men jeg føler at hun godt kunne have brugt et par måneder mere i vuggestuen. Særligt på grund af hendes sproglige udvikling.  Børnehave er bare noget helt andet end vuggestue og specielt fordi der er dobbelt så mange børn til samme antal voksne. Men… Det skal nok gå det hele. Det skal det.

Det var slet ikke det, som dette indlæg skulle handle om. Emnet var sutsko. I forbindelse med børnehavestart, efterår og vinter er vi gået på den helt store shopping spree herhjemme. Da sommeren pludselig sluttede meget brat, stod vi og manglede stort set ALT til Vigga. Hun havde nærmest ikke engang et par lange bukser! Hun var simpelthen vokset ud af det hele. Jeg skal nok få skrevet til mere om, hvad jeg har fået købt til hende for der er en del fine ting i mellem. Vi mangler dog stadig en del. Suk..

En af de ting jeg skal have købt er sutsko. Men jeg køber aldrig noget uden at vende og dreje hvert perspektiv af det hele. Er de komfortable, er de brede, smalle, bløde eller hårde? Hvordan er kvaliteten, hvad er andres erfaringer, kan hun selv tage dem på og bla bla bla. Jeg er frygtelig og Ea og endnu værre 😉

De sidste par uger har jeg så kigget mig lidt omkring. Sidste vinter havde hun et par fra living kitzbühel og vi var virkelig glade for dem. Men jeg tror de kommer til at være lidt for svære for Vigga at tage på selv. Og børnehaven forventer jo nok selvhjulpenhed. I foråret havde vi et par fra Pom Pom, hvilke vi også var rigtig glade for. Men det er vidst mere sådan en overgangssutsko og vi vil gerne have et par med uld. Så lidt en blandning living kitzbühel og Pom Pom, faktisk.

Nu har jeg så fundet et par Melton sutsko. Jeg har overhovedet ingen erfaring med deres fodtøj, men jeg har læst godt om det. Modellen minder af udseende meget om den Pom Pom, som Vigga havde i efteråret men med et lækkert uldfoer inden i. Jeg skal lige tale med Ea om det, så hun også lige kan vende og dreje alle perspektiverne af den – men godkender hun, så kunne dette bestemt godt blive Viggas kommende vinter sutsko. De er også virkelig fine og så er de faktisk på tilbud lige nu. Find modellerne her og her.

Melton sutskoMove by Melton, Leopard // Move by Melton, Army

Indlægget indeholder aff. links

Share:

8 Comments

 1. september 10, 2014 / 7:15 pm

  Faktisk var det en kæmpe gave for axels sproglige udvikling at komme i Bh! Det er vildt så meget de lærer fra de større børn, og hans sprog har gennemgået en kæmpe udvikling siden han startede i februar! (Da var han 2 år og 9 mdr ligesom Vigga)

  • Louise // RegnbuebarnetVigga.dk
   september 10, 2014 / 7:20 pm

   Det er jeg rigtig glad for at høre. Jeg har faktisk fået et nummer til en talepædagog fra min sundhedsplejerske, men jeg har ventet lidt med at ringe da jeg tænkte at jeg gerne ville have børnehaven med ind over. Jeg må indrømme at jeg tror at hun er temmelig meget bagud og at hun er svær at forstå, hvis man ikke kender hende eller bruger meget tid med hende. Derfor bliver jeg lidt bekymret for om hun vil få det svært socialt i starten. Men forhåbentlig kommer det 🙂

 2. september 10, 2014 / 8:56 pm

  Jeg ville helt klart vente til børnehaven er med indover – ofte har de i sprogpædagog i huset der kan hjælpe – eller sende videre til konsultativt om det er! Og som Louise siger – det er ofte meget godt for sproget at starte i børnehave… Lillepigen sagde ikke noget udover ja, nej, far, hej og mor i en alder af 2,5 – så hun er jo ikke just det man kan kalle fremme der hellere… Men det har løsnet sig nu – selv om vi fremdeles skal arbejde på udtalen og at hun ikke skal “vrøvle” når hun taler!

  • Louise // RegnbuebarnetVigga.dk
   september 16, 2014 / 7:14 pm

   Vi har også ventet og vil lige give hende lidt tid i børnehaven før vi kontakter dem. Både tid til at lade hende udvikle sproget, men også til at hendes nye pædagoger kan lære hende at kende. Måske der slet ikke er noget problem om få måneder 🙂

 3. september 14, 2014 / 6:26 am

  Guuuud børnehave NU! Syntes da nærmest lige jeg er begyndt at følge jer hvor Vigga var lille bitte (og jeg vist selv stadig var gravid).
  Når det er sagt så gruer jeg virkelig for den der børnehave start. Min lille fis har det møg svært med forandring, store forsamlinger og er vist en “smule” sensitiv, men det skal jo gå 🙂 og er sikker på at Vigga også får en god børnehave tid.
  Men de der sutsko er lækre eller ser lækre ud. Selv har jeg bestilt nogle i skind/uld via en venindes mor , der selv syr dem. Har bestilt til begge piger og mig selv 🙂

  God søndag

  • Louise // RegnbuebarnetVigga.dk
   september 16, 2014 / 7:17 pm

   Ja det er helt vildt, ikke? Jeg forstår det heller ikke. Det gik også op for mig forleden dag, at jeg startede den blog da Vigga var blot 5 måneder gammel – altså 3 måneder korrigeret. Og hvor er det dejligt at du har haft lyst til at følge med så længe!

   Hvor gammel er din datter? Heldigvis kan de jo nå at vokse sig fra det. Jeg synes selv at Vigga har udviklet sig meget det sidste halve år og er nu der, hvor jeg tænker at hun godt kan klare det. Det var jeg ikke sikker på, at hun kunne for et halvt år siden. Så meget kan ske. Er sikker på det nok skal gå 🙂 Men jeg kender følelsen af bekymring.

   • september 16, 2014 / 7:39 pm

    Hun er lige blevet 2, uha ja alle de bekymringer. Sjovt nok havde jeg det sket ikke med storesøsteren, hun blir 8 nu her i dec.

 4. september 21, 2014 / 6:24 pm

  Sjovt, jeg er på præcis samme jagt: Living K, og Pom Pom sidste år – og i år vil jeg gerne have en kombi til børnehavelivet. Tak for tip.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *