Om tænder

Vigga fik sine første to tænder, da hun var 4 måneder korrigeret. Jeg var faktisk lidt i chok da de pludselig tittede frem for vi havde overhovedet ikke kunne mærke det på hende. Men der var de 2 små hvide dutter i undermunden. Jeg anede faktisk ikke, hvad jeg skulle gøre. Det lyder lidt fjollet, men blev helt i tvivl om de skulle børstes, hun havde jo ikke engang fået sit første solide måltid endnu. Kan huske at jeg lige måtte ringe til min sundhedsplejerske for at forhøre mig. De skulle børstes 2 gange dagligt med Zendium tandpasta.

Så gik jagten på en tandbørste og vi fandt en rigtig fin en fra Jordan. Håndtaget var rundt og let for både Vigga og os at holde på. Desuden var der en slags bidering funktion, så Vigga kunne få kløet gummerne. Vi har siden været rigtig glade for denne tandbørste model og Vigga render glædeligt rundt og børste tænder med den. Det skal lige siges at det ikke er så glædeligt når mor og mama overtaget tandbørsten 😉 En af de virkelig positive ting ved denne tandbørste er at skaftet ikke er særlig langt og derved får hun ikke stukket den halvvejs ned i halen, når hun render og børster tænder selv.

Forleden dag modtog Vigga en pakke med et par af disse tandbørster og hun er smadder glad for dem. Hun har allerede været ude og børste tænder, ved vasken, mange gange i dag 😉

Hvornår fik jeres børn tænder?

Share:

9 Comments

 1. oktober 7, 2013 / 6:05 pm

  Det er også den slags tandbørste, der hitter her 🙂
  O var præcis 8 mdr, da den første tand kom frem – og vi mærkede heller ikke noget til det. Ikke ligesom nu, hvor kindtænderne er på vej op. Uh, de trækker tænder ud 😉

  • oktober 9, 2013 / 11:31 am

   Nej, kindtænderne er heller ikke sjove! Vigga har dog været ret heldigt og tror kun det er 2 tænder, hvor vi har kunne mærke noget på hende.

 2. oktober 7, 2013 / 6:16 pm

  Den tandbørste er også et hit her 🙂
  Silke Elia var 10 måneder, da hendes første tand brød frem efter et døgn med feber.

 3. oktober 7, 2013 / 6:47 pm

  Isa var næsten 3 mdr gammel da vi mærkede det første skarpe kanter og 3 mdr gammel da de var helt fremme… Da hun var til hendes første undersøgelse som 1 åring, hvor vi egentlig skulle lære hvordan man børste tænder, ja da der var munden fuld af tænder, og hun manglede ikke flere der skulle komme…..

 4. Anonymous
  oktober 7, 2013 / 8:29 pm

  Vores børn får – og taber – ret sent tænder.
  De var begge omkring et år før de første brød igennem. Og nu hvor vores dreng er 9 har han kun skiftet fire tænder – og vores datter på 6 har ikke an,tydningen af en rokketand (til hendes store fortvivelse!!).

  • oktober 9, 2013 / 11:38 am

   Åh ha. Jeg kan godt huske den prestige der lå i at have rokketænder, som barn. Var i også selv sene om at få tænder? Jeg husker, at have læst at det skulle være arveligt.

   Jeg har selv min “barnets bog” fra da jeg var baby. Og jeg kunne se, at Vigga fik sine tænder to dage senere end jeg selv gjorde som barn.

 5. oktober 8, 2013 / 6:00 am

  Min datter var ret gammel, omkring 9 mdr. da hun fik sine første tænder, men hun havde heller ingen gener ve at få tænder. Ingen gråd ( udover det normale ) og ingen feber.

 6. oktober 8, 2013 / 5:17 pm

  Kamma fik de første to da hun var 3 mdr, nu er hun 1 år og har 14 tænder. Fatter ikke hvad hun har så travlt for. Stort set hver eneste tand har været ledsaget af pyller og feber. Jeg hader tænder! Men tandbørsten er vi nu også ret begejstrede for. Kamma dog kun når hun må selv 😉

  • oktober 9, 2013 / 11:39 am

   Øv, øv! Nej så er det ikke sjovt. Men i det mindste overstået 🙂 Jeg er også meget lettet over, at det er gået så let for Vigga og tror faktisk aldrig hun har fået feber pga. en tand.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *