Dag 1 på LCHF

Vores første dag på LCHF er ved at være overstået. Det har været hårdt og jeg har været suuulten, hvilket vist ikke er meningen. Men der er bare mange ting man lige skal lære og skal ordentlig ind i. Jeg tror at vi har fået lidt for meget mejeriprodukt i dag og i morgen vil der være mere æg og kød på menuen. Både Ea og jeg er vant til at spise ret mange små måltider og det har været lidt svært at spise så få i dag. Man kan helt sikkert godt spise mellemmåltider, men hvad?! Normalt ville man jo lige snuppe 1 stykke frugt eller en gulerod – men det er jo ikke helt tilladt. Så ja… Det er mange ting vi lige skal ind i .

Udover sult, så har jeg været træt og haft hovedpine. Jeg er lidt af en slikmund og kan også godt lide en latte eller to om dagen – så jeg er sikkert på sukker afvænning lige nu. Men jeg hænger i. Jeg er ret spændt på at se, hvad resultatet bliver af denne diæt.

Dagens måltider:

Græsk yoghurt med nøddemüsli 
Tunmousse med salat og grønt (det havde været virkelig godt med et flute og Thousand island til 😉
Grøntsags carbonara
Æg-latte. Kan desværre ikke erstatte min normale latte- Tror blot jeg holder mig til vand 😉
Share:

8 Comments

 1. oktober 15, 2013 / 6:37 pm

  Elsker tunmousse, og grøntsagscarbonaraen ser god ud… Men det er vist ret vigtigt med store mængder af protein, selv om jeg intet ved om det…

  Kan man måske bruge nødder som mellemmåltid?

 2. oktober 15, 2013 / 6:57 pm

  Det bliver spændende at følge jer på LCHF.
  Er det noget I vil køre med i en periode, eller skal det være en fast del af jeres liv? Ja, hvis I ved det allerede 🙂

  Jeg har aldrig prøvet LCHF, og har heller ikke mod på det. Jeg har prøvet mange andre kure, og jeg elsker kulhydrater for meget til helt at opgive dem som en fast del af min kost. Jeg har i en længere periode været “sukkerfri” og jeg husker de første 14 dage, som de hårdeste. Jeg følte at min krop skreg på sukker, hvilke den jo nok også gjorde. Efter de to uger blev det meget lettere. Så der er håb forude 🙂

  Jeg har kigget billederne igennem og kommer her med et par bud. Jeg ved selvfølgelig ikke, om de kan bruges, da jeg kun ved en smule om LCHF. Min første tanker er, at det er alt for lidt mad. Jeg troede ikke, at der var begrænsninger på mængder?

  Frokosten er jo fin nok, men kunne der ikke være mange flere grøntsager? Et kogt æg til. Et par stegte stykker squash skiver, gulerødder, rå broccoli og en stor håndfuld cherrytomater.

  Er det ikke tilladt med mellemmåltider? Grøntsager, smoothies, nødder, rosiner. Hvad med de der oopsies brød, som flere LCHF’er bager?

  Jeg har en del opskrifter med æg under min morgenmad’s kategori. Måske I kan bruge noget der?
  http://www.madling.dk/opskrifter/morgenmad/

  Nå det blev måske til flere spørgsmål eller hjælp 😉

  • oktober 15, 2013 / 7:07 pm

   Hej Madling,

   Det er noget, som vi vil prøve af og hvis det passer os godt så forsætte med et. Jeg elsker også alle former for kulhydrater; brød, kartofler, pasta og ja… Det hele 😉 Men jeg har bare læst og hørt så mange positive ting som LCHF og så måtte vi da prøve det. Plus at jeg tænker at jeg gerne lige må tabe mig en 5-10 kg 😉

   Der er ingen begrænsninger på mængder og vi har skam spist mere. Jeg har blot taget et billede af en tallerken. Men vi har helt klart fået for lidt protein. Jeg har jo bare taget en opskrift i bogen og tænkt det må være fint nok. Men det er en god idé, som du skriver, at supplere op med lidt flere grøntsager. Vi kommer nok til at få lavet en del begynder fejl, men forhåbentlig kommer vi mere og mere ind i det.

   Mellemmåltider er tilladt, men sådan som jeg forstår det er målet at være så mæt at man ikke har behov for dem. Men det er vores blodsukker vist ikke stabilt nok til endnu. Man må ikke spise frugt og derfor er smoothies og rosiner udelukket. Grøntsager er en mulighed, men det er bare ikke så mættende. Så mellemmåltider er noget jeg lige må have undersøgt lidt nærmere.

   Tusind, tusind tak for hjælpen og jeg skal straks kigge på dine opskrifter 🙂

  • Trine
   oktober 17, 2013 / 8:30 am

   På LCHF skal man ikke have meget protein, men en helt normal mængde. Hvis du ikke kan holde dig mæt, skal du have mere fedt. Og det er altså lidt grænseoverskridende, men det er jo low-carb-HIGH-fat, og ikke high-protein. Jeg har før i tiden forsøgt med low-carb-low-fat og det er bare så trist. Man taber sig, jovist, men maden er dødssyg, og man er kun mæt i en time. Med meget fedt i maden holder man sig mæt i timevis, og har slet ikke lyst til mellemmåltider 🙂

 3. oktober 15, 2013 / 7:00 pm

  *end hjælp.
  Skulle der have stået 🙂

  Mange hilsner fra Mie / Madling.dk

 4. oktober 15, 2013 / 8:05 pm

  Mit råd vil være, at få noget æg og bacon til morgenmad, det fylder godt til godt op ad formiddagen. Lav evt en smoothie til frokost, den mætter også godt. Husk at der skal godt med føde, smør og høje fedtindhold i jeres mad, ellers mætter det ikke nok.
  I kan se nogle nemme opskrifter på min blog, fx på smoothie.
  Sørg for at spise jer mæt, det er ikke meningen at I skal være sultne.
  Mhv drikkelse, så har jeg købt noget bio-citronsaft af mærket Voelkel i en helsebutik. Det er et friskt alternativ til vand. Den findes også i Lime.

  God fornøjelse med det 😉

 5. oktober 16, 2013 / 9:12 am

  Jeg vil anbefale mandler som mellemmåltid (hvis det skal være noget du kan tage med), men når du vil tabe dig, skal du selvfølgelig ikke spise så mange, da kalorieindholdet er højt. Hos os laver jeg nogle gange miniomeletter (i muffinsforme). Jeg laver 12 ad gangen og putter dem i fryseren (husk at tage papiret af først:-)). Fyldet kan f.eks. være revet ost, spinat, skinke, kylling, bacon eller cocktailpølser. Sådan en er også god som mellemmåltid…men da jeg helst vil have den varm er det ikke lige noget jeg bare har med i tasken.

 6. oktober 19, 2013 / 5:05 pm

  Jeg har været længe på lchf 🙂 jeg spise tun med hjemmelavet mayo næsten hver morgen fordi jeg kan ikke lide lugten af bacon so tidligt. men med mellemmåltider spiser jeg ost og en kod pølse 🙂 om aften er det en god ide at have flæskesvær til snak 🙂 jeg anbefaler bogen “kom i gang med lchf på 14 dage efter Lars-Erik Litsfeldt 🙂