Serietip: Call the midwife

Et lille serietip her på en højhellig mandag. Ea og jeg har i efterhånden mange, mange timer set “Call the midwife” på netflix. Jeg er ret meget en sucker for film og serier, som foregår i gamle dage og det gør denne. Den handler i bund og grund om nogle unge jordemødre, som arbejder sammen med nogle nonner, i en fattig del af London i 50’erne. Den er virkelig spændende, rørende og til tider sørgelig. Jeg synes virkelig, at tiden bliver skildret på en realistisk måde og de gennemgår virkelig nogle relevante emner i gennem seriens sæsoner. De filmer forresten stadig, så man kan se frem til flere afsnit.

Så hvis i ikke har set den, så gør det!

 

Call the midwife

Trolls fødselsdag

Vigga ønsker sig en Trolls fødselsdag. Vi var i biografen, for at se Trolls, i efterårsferien. Siden da har Vigga været ret hooked på Trolls og har ønsket sig alt fra A-Z.
Særligt har hun meget gerne ville holde fødselsdag med Trolls tema, hvilket var helt fint for hendes mødre. Problematikken lå så lidt i, at Trolls er forholdsvis nyt og man kan nærmest kun få papservice og servietter i Danmark. Førstnævnte skulle vi ikke bruge og synes det var lidt tamt med kun servietter.

Jeg startede min søgen ud med Amazon.co.uk hvor jeg har handlet mange gange. Men det er længe siden. Det er i hvert fald ikke anbefalelsesværdigt længere. Halvdelen kunne slet ikke leveres til Danmark og resten skulle man købe store mængder for at få leveret. Flop uden lige. Bye bye Amazon. Til gengæld fandt jeg en side via google, som hed Partypieces, hvor de havde et rimeligt stort udvalg af Trolls fødselsdagsting. De havde desværre ingen balloner, men købte et par folieballoner med et 5 tal og Frost i stedet for.

Så hvis der sidder nogen mødre derude og står overfor en Trolls fødselsdag, så kan jeg sagtens anbefale ovenstående hjemmeside. Nu er vi i hvert fald klar til Trolls fødselsdag d. 10. december.

Trolls fødselsdag

Trolls fødselsdag

Endelig blev de mine

Hele sidste år gik jeg og sukkede efter Kählers Nobili grantræer. Jeg er typen som ofte går og sukker længe over ting før jeg køber det. Ofte bliver Ea så træt af, at høre på mig at hun enten siger at nu må jeg købe ellers køber hun det til mig. Jeg ved ikke helt hvorfor jeg ikke bare køber ting jeg gerne vil have, men sådan er jeg åbenbart anlagt. Tror det hænger sammen med, at jeg godt kan være lidt små-nærrig. Undertaget når det gælder Vigga 😉

Men nu er de endelig blevet mine – og jeg fik dem endda på tilbud. Forresten er en af ulemperne ved, at vente med at købe ting at de tit bliver svære at finde eller helt forsvinder. I år er der kommet en hvid version af Nobili grantræerne og derfor var disse altså ikke lige til at støve op i forretningerne. Jeg fandt dem dog på nettet.

Jeg går ikke specielt meget op i boligindretning og slet ikke i julepynt. Men disse pynter altså fint i vores stue.

Nibili grantræerne kan findes her.

-Dette indlæg indeholde affiliate links

15182583_10154128841132218_550833305_o

En god gerning

I går så vi et opslag på facebook. En kvinde skrev at hende og hendes datter sammen havde fundet 24 legesager på værelset, havde lavet en pakkekalender af dem, og nu gerne ville give den væk til en familie med små midler. Ea og jeg var enige om, at det var en fantastisk idé. Vi fortalte det til Vigga og, til min store overraskelse, var hun fuldstændig med på idéen. I går gik hun i gang med at finde en masse ting hun gerne ville give videre til en pige, som ikke fik nogen pakkekalender i år.
Det første hun sagde til morgen var, at hun glædede sig til komme hjem så hun kunne finde flere ting til pakkekalenderen. Der smeltede mit hjerte lidt.
Vigga er ikke just kendt for, at være beskeden eller tænke på andre. Det er nu meget normalt når man er 4 år, men jeg vil alligevel gerne lære hende lidt om næstekærlighed og om at være taknemmelig. Særligt er ordet taknemmelig noget vi øver os på. Herhjemme kan der godt være tendens til lidt “mere, mere, mere” og vi snakker derfor meget om, at være taknemmelig for de ting man får og har. Det er lidt op af bakke, men det skal nok komme. Bare se hvor begejstret hun blev for, at være medvirkende til denne gode gerning.

Det kunne være fedt hvis andre blev inspireret ligesom vi gjorde. Jeg tror de fleste af os kan finde 24 småting på værelset, som vores børn ikke længere leger med – eller i hvert fald kan undvære 🙂

De 24 ting er fundet og pakket ind. Nu skal vi bare finde en lille ejermand her til aften.

15205607_10155591337159012_270369552_o

Noget om at drosle lidt ned for forventningerne

Viggas fødselsdag er temmelig upcoming. Den 10. december for at være mere præcis. De forrige år har jeg nærmest planlagt i månedsvis og lavet alle mulige kager – og bruge dagevis på det. Det gider jeg ikke i år. Jeg kan godt mærke, at jeg er blevet fuldstidsarbejdende (+ lidt mere) mor og jeg har simpelthen ikke overskud til at skulle alt muligt. I hvert fald vil jeg hellere bruge det overskud jeg har på at nyde dagen med Vigga. Så i år bliver der ingen hjemmebag, vilde fantasifulde fejringer eller lignede herfra.

På selve dagen har vi inviteret vores nærmeste familie, hvilket er ret mange, da Vigga har alle sine oldeforældre, samt vores nærmeste venner. Vi har inviteret til kagekone og aftensmad. Aftensmaden bliver dog bestilt udefra og Vigga har valgt kinesisk. Så det bliver det. Dagen før hendes fødselsdag står den på kagekone til børnehaven og dagen efter på børnefødselsdag i Dinos legeland, sammen med fem af hendes veninder. Jeg fatter ikke at vi skal holde 3 fødselsdage. Jeg synes virkelig det er meget. Hvordan løser i andre det?

Nå. Men det med at drosle ned for forventningerne er nok mest i forhold til mig selv. Jeg behøver ikke være super-mom der kan bage med den ene hånd, rydde op med den anden og passe børn med den tredje. Jeg synes selv vi har fundet et rigtig fint kompromis og der bliver hyggeligt. Vigga glæder sig helt vildt. Særligt til turen i Dinos legeland med sine veninder.

Jeg skal ærligt indrømme, at jeg synes det er sjovt at bage. Jeg er ikke et naturtalent i et køkken, så det er vildt fedt når et stort bageprojekt lykkes. Det er også fedt at se særligt Viggas glæde og begejstring. Men jeg er virkelig nået til den erkendelse, at det også er okay at læne sig tilbage og slappe af. Bare nyde dagen med sit barn og familie.

Her er et lille udvalg af nogle af mine kageprojekter de sidste par år.

p1100263

p1100284

p1150912

 

15139813_10155588207544012_1508897593_n

15204160_10155588207079012_1572950670_o