Opskrift på hjemmelavet modellervoks

Sidste weekend var sidste weekend i vores ferie. Shit det var vemodigt – specielt for Ea. Jeg er så priviligeret at jeg stadig er studerende og har derfor har jeg en del tid med Vigga. Jeg vil ikke sige meget og jeg vil slet ikke sige nok. Men jeg er stadig priviligeret i forhold til mange andre forældre. Ea på den anden side arbejder 37 timer og ser derfor kun Vigga få timer om dagen. Det er på ingen måde optimalt for hverken Vigga eller Ea og det sekund jeg er færdig med min uddannelse hedder det deltidsjob. I hvert fald til Ea og så må vi se om jeg må tage “en for holdet” i forhold til økonomien, i et lille stykke tid. Men vi har helt klart planer om at vi på sigt skal arbejde deltid, begge to, for at få mest mulig tid med vores barn – måske børn til den tid.

I weekenden har vi bare hygget os og været sammen. Viggas moster Ane og kusine Vilja kom på besøg fredag og blev til lørdag aften. Det var smadder hyggeligt og jeg tror Vigga nød det. Hun er virkelig glad for Vilja og specielt moster.
Vilja havde noget modellervoks med, som hun havde lavet i børnehaven og det fandt Vigga temmelig spændende…

Vigga og jeg besluttede os derfor for at lave vores eget søndag formiddag. Ea og jeg har altid nydt at lave kreative ting med Vigga og har også fundet det vigtigt. Desværre får vi ikke længere gjort det så ofte som vi gerne ville. Det var lidt lettere dengang Ea passede hende hjemme. Heldigvis får hun også en masse sjove oplevelser i vuggestuen, men vi skal ikke forglemme at det stadig er vigtigt at hun også får nogle oplevelser sammen med os, som familie.

Men tilbage til modellervoksen. Det var voldsomt let at lave og især i forhold til den lykke det har gjort. Hun taler om det hver dag og er så stolt. Jeg fandt en opskrift på Experimentariumets hjemmeside og tænkte at de må ligesom vide hvad de laver. Og det gjorde de tilsyneladende også, for det var vellykket.

Opskriften på hjemmelavet modellervoks kan findes her:

 • Du skal bruge:
 • En gryde
 • En grydeske
 • En mixer med dejkroge
 • 5 dl. økologisk hvedemel
 • 3 dl. fint salt
 • 2 spsk. olie
 • 2 spsk. citronsyre (fås bl.a. i Matas)
 • 5 d. vand
 • Frugtfarve efter behov
 • Sådan gør du:
 • Bland mel, salt, citronsyre, olie og vand
 • Varm blandingen op i en gryde og rør rundt med grydeske eller dejkroge
 • Tag gryden af varmen, når modeller-massen er tyk (Massen tykner ret hurtigt og bliver svær at røre i)
 • Tag massen op
 • Ælt massen igennem på køkkenbordet
 • Tilsæt frugtfarver (jeg brugte pastafarver)
 • Modellervoksen kan holde sig i op til 3 mdr. i køleskab

 

Hjemmelavet modellervoks

Hjemmelavet modellervoks

Hjemmelavet modellervoks

Hjemmelavet modellervoks

Hjemmelavet modellervoks

Fiskehaps!

For et par uger tilbage fik Vigga tilsendt en ordentlig sendning Fiskehaps og andre lækkerier fra Bornholms. Vi tog det hele med i sommerhus og levede af fiskebord de første par dage og det var temmelig hyggeligt. Hverken Ea eller jeg er de store fiskespisere, men vi har altid forsøgt at give Vigga så meget fisk så muligt. Det bliver dog mest til torsk, fiskefrikadeller, sild og så diverse fiskepålæg. Heldigvis er hun ret vild med fisk, så det håber vi forsætter. Personligt synes jeg det er lidt irriterende at være fiskekræsen for rigtig meget af det ser rigtig lækkert ud.

Fiskehapserne kommer forklædt som søde fisk i et “fiskenet”. Det er temmelig sjovt – det synes Vigga i hvert fald 🙂 Der er 2 varianter: En med laks og en med torsk. Vigga kan lide dem begge og spiser dem med fornøjelse. De kan spises som snack, men vi smører dem for det meste ud på rugbrødet. Vi er ret vilde med dem herhjemme og jeg kommer bestemt til at købe dem til Vigga. Hun får ofte lidt snacks når hun kommer hjem fra vuggestue og jeg tror en fiskehaps ville falde i god jord.

Fiskehaps!Fiskehaps!

Sommerferie #3

Sommerferien endte brat! Vi kom hjem i mandags, selvom vi havde huset til lørdag formiddag. Sidste weekend var der pludselig et vejrskifte og det blev drøn koldt dernede, på Enø. Vi havde lejet et sommerhus for at få en ude-ferie med Vigga og pludselig blev det til en inde-ferie. Oven i hatten blev Ea selvfølgelig syg og så gad jeg altså ikke mere. Jeg ville HJEM – hjem til København!

Jeg vil sige at 14 dage på Enø måske også var lige nok. Vi havde mange skønne oplevelser med Vigga og hun nød det uden tvivl. Men JEG er altså ikke skabt til at slappe af og gå lange ture dagen lang. Der skal ske noget og den første uge fik vi da også lavet en masse ting. Men så var der vidst heller ikke meget tilbage til den næste…

En hurtig opsumering; Vi har haft besøg af min far og Vigga har dermed mødt ham for første gang. Det gik rigtig fint. Hun troede dog ikke på jeg havde en far: “Naaaaarjjj, mor ingen far”. Overordentlig morsomt og samtidig lidt sørgerligt.
Derudover var vi en tur i Bonbon-land og der var den helt store fest. Vigga snakker nærmest om det dagligt. Vi har hoppet på hoppepude til den helt store guldmedalje, spist gode frokoster og fisket efter dyr og krabber. Vi har samlet sten, malet på sten og malet på endnu flere sten. Vi har forsøgt at sætte drage op, men den gik så i stykker inden vi fik den i luften. Det var et syn for guder – tror ikke at det lige er noget som Ea og jeg kaster os ud i igen. Haha. Vi har også været ude og bade eller Ea og jeg har for Vigga syntes det var iiiiiiiiskoldt! Og det var det også!! Vi var også en tur i Næstved legeland.

Alt i alt har det været en fantastisk ferie. Vigga har fået så mange oplevelser både i naturen og med dyrene. Altså at finde en mariehøne herinde i byen høre jo til sjældenhederne – så det har bare været super fedt. Jeg kunne bare ikke overskue en uge med dårligt vejr og syg Ea.
Jeg lærte faktisk også noget om mig selv derude. Jeg er åbenbart ikke til sommerhusferier. Der sker slet ikke nok. Jeg kunne ikke bare sidde og lave ingenting. De timer, hvor vi ikke lavede noget var jeg seriøst ved at kede mig ihjel. Havde ligesom behov for at opleve noget og være sammen med Vigga på en aktiv måde. Jeg blev meget hurtig træt at alt det der afslapning 😉
Jeg har også besluttet på familiens vegne at det var vores sidste sommerferie i Danmark. Synes simpelthen at vejret altid er så ualmindelig latterligt når Ea og jeg holder ferie i Danmark. Så det er virkelig slut – medmindre vi på ingen måde har råd til at rejse. Men så tror jeg altså bare at vi bliver helt hjemme. Der er masser af skønne ting man kan lave i København – både ude og INDE.

Hvad har i brugt jeres sommerferie på?

Sommerferie

Sommerferie

Sommerferie

 

Om dengang vi fik papir på vores kærlighed

Jeg vil gerne lukke jer læsere mere ind. Jeg vil gerne give mere af mig selv, men det kan være svært og grænseoverskridende. For kort tid siden spurgte en læser fra IG om jeg ikke kunne skrive noget om den dag vi blev gift. For Ea og jeg er jo gift, men jeg har aldrig skrevet om dagen her på bloggen. Det har jeg aldrig fordi at den lykkeligste dag i mit liv også var en af de mest triste…

Ea og jeg blev gift d. 31-07-10. Hverken Ea eller jeg har nogensinde drømt om at blive gift eller om det store prinsesse bryllup. Vi er meget nede på jorden, uformelle mennesker. Til gengæld var vores største ønske at blive forældre – at blive forældre sammen. Og i Danmark skal man altså være gift for at medmoderen kan stedbarns adoptere det fælles barn fra fødslen. Så afsted til rådhuset med os. Meget romantisk!

Det var ikke sådan at vi var kede af, at vi skulle giftes. For hvis vi skulle så skulle det da helt klart være med hinanden. Vi var måske bare lidt små-irriterede over at være tvunget til det. Vi ville dog have det bedste ud af det og glædede os da også til at få en hyggelig dag sammen med vores nærmeste.

Vi besluttede at vores bryllup skulle være småt, simpelt og hyggeligt. Derudover havde vi ikke behov for at bruge en masse penge på det, da vi begge var på SU, og sparede op til fertilitetsmedicin, kommende baby osv.

Jeg tror vi inviterede omkring 40 mennesker. Det var de nærmeste venner og familie. Størstedelen dog Eas da min familie er mikro lille. Vi holdt festen hjemme hos Eas forældre, som har en dejlig lejlighed på Frederiksberg og, hvor der var plads til os alle. Med nød og næppe, men mere plads end hjemme hos os. Vi havde bestilt det lækreste smørebrød fra min svogers veninde (smørebrødsjomfru, uddannet fra d’angleterre og har arbejdet hos Ida Davidsen) og min svigerforældre havde hentet drikkevare til alt hvad hjertet kunne begære fra Tyskland. Derudover havde min svigermor bagt kage og der var overdådigt ostebord. Simpelt men skønt. Jeg tror alle gik mætte fra den frokost.

Vi går ikke frygteligt meget op i vores tøj og slet ikke hvor det kommer fra. Derfor var det slet ikke vigtigt for mig hvad jeg havde på. Ea ville til gengæld gerne have en pæn kjole og det skulle hun selvfølgelig have. Hun brugte længe på at finde den og havde vidst nærmest opgivet. Men pludselig fandt hun den. Den fineste kjole som hun så umådelig smuk ud i. Jeg kan ikke huske hvad forretningen hedder, men det er sådan en lille kælderforretning lige ved amagertorv.

Vi havde valgt at vi ville vies på Københavns Rådhus. Det er så smukt. Vi havde inviteret alle med til vielsen og der dukkede da endda flere venner og bekendte op som ikke var officielt inviteret. Virkelig hyggeligt og dejligt. Vi skulle finde to vidner og selvom det ikke er en speciel stor ting, så var det stort for os. Vi aftalte derfor at vi måtte vælge en hver. Ea valgte sin søster og jeg valgte en af mine gode venner. Jeg havde dog været meget i tvivl om jeg skulle vælge min kusine.

Som jeg har nævnt før og som nogen måske har bidt mærke i, så er min far fra Tyrkiet. Jeg var derfor lidt nervøs for at invitere ham, selvom han selfølgelig kendte til mit og Eas forhold og kendte Ea godt. Så derfor ringede jeg og inviterede ham meget forsigtigt. Til min store overraskelse var han bare sådan “selvfølgelig!!” – No questions asked. Det var en kæmpe lettelse for mig – for min fars anerkendelse og respekt har altid haft stor betydning for mig.

Vores bryllupsdag starter godt. Eas lillesøster er her og hjælper Ea med at gøre sig klar og vi hygger os. Men jeg taler også min mor, som fortæller at hun har talt med min far og at han ikke kommer. Han har ikke kontaktet mig og jeg forsøger forgæves at få fat i ham. Jeg er knust indeni, men jeg forsøger virkelig at bevare roen. Jeg er vant til at min far udebliver fra den slags ting, så jeg prøver ikke at ligge for meget i det. Det er svært, men jeg holder faktisk masken hele dagen. Henad de næste par timer sker der så det at 2 af mine rigtig gode veninder aflyser med meget kort varsel. For helvede! Det er et bryllup – ikke en eller anden før-byen-fest. Da Ea og jeg så står ved rådhuset er mit vidne ikke dukket op og da jeg endelig får fat i ham… Ja så sover han faktisk stadig og kan på ingen måde nå frem til vielsen. Heldigvis var min kusine der og hun blev mit vidne. Men jeg kan på ingen måde beskrive hvor alene jeg følte mig den dag. Jeg følte bare at jeg var blevet svigtet af alle og jeg vil våge af påstå at jeg som person forandrede mig utrolig meget den dag….

Alligevel var det også den lykkeligste dag i mit liv. Jeg blev nemlig gift med mit livs kærlighed, Ea! I bund og grund er hun alt jeg behøver og hun gør mig lykkelig. Vi hyggede os og havde de skønneste mennesker omkring os og det er klart det vigtigste!!!

Forresten kan jeg fortælle at jeg ikke talte med min far i 4 år og at vi først lige har genoptaget kontakten for få uger siden. Hvorfor han ikke dukkede op må nok forblive et mysterie.

Tak fordi i læste med…

kærlighed

Noget om at have en blog-krise

Som nogen måske har bemærket, så har der var ualmindeligt stille her på bloggen igennem sommeren. Faktisk har jeg aldrig blogget så lidt. Der er egentlig mange grunde til jeg ikke har fået blogget. Jeg har haft travlt i min praktik og så har jeg, ligesom alle andre, nydt det gode vejr. Min erfaring er at der generelt er mindre besøg på bloggen om sommeren end der er om vinteren.
Men den største grund er nok at jeg har været i en slags blog-krise. Jeg har egentlig ikke haft den store lyst til at blogge. Jeg har følelsen af, at jeg er nødt til at ændre noget herinde og, at jeg ikke helt har så meget at byde på længere!

Jeg har delt et par personlige ting herinde, men hvis man ser bort fra de få gange, så har jeg jo ikke verdens mest personlige blog. Eller i hvert fald ikke verdens mest private. Da jeg startede denne blog var min tanke at give folk et indblik i vores families hverdag. At vise at selvom vi er Vigga, mor og mama så er vi ligeså “normale” som alle andre. Altså jeg ville normalisere begrebet “regnbuefamilie” og afkræfte eventuelle fordomme omkring det. Og måske jeg har bekræftet nogle også – who knows 😉
Men nu har jeg ligesom også gjort al det. Så hvad så nu?! Jeg ved det ikke. Jeg har overvejet at stoppe med at blogge, men det kan jeg alligevel ikke få mig selv til. Jeg er gået i tænkeboks….

iStock_000013841997Small