I dag er det Eas sidste dag på hendes arbejde *vild jubel*. På mandag starter hun, som privat dagplejer for Vigga og vores nabos datter – det er bare skønt. Jeg kan godt mærke, at jeg har brug for at få lidt selskab. I princippet har jeg jo været hjemme siden oktober sidste år – blev jo sygemeldt med forkortet livmoderhals. Jeg ELSKER, at være hjemme sammen med Vigga og hader tanken om, at det skal stoppe. Men af en eller anden grund, så er det altså mest mig som snakker når vi er alene hjemme. Synes ikke rigtig, at hun engagerer sig i samtalerne 😉 Nå men… Jeg har stadig barsel 2 måneder endnu, så vi alle 4 skal rigtig hygge her i julen 😀

Tilbage til Eas sidste dag. Hun har været lidt mut de sidste par dage. For selvom hun glæder sig rigtig meget til, at være hjemme med Vigga så er det også lidt sørgmodigt for hende at efterlade alle “hendes børn” i vuggestuen. Hun kommer jo selvfølgelig til, at savne dem og de kommer helt sikkert også til at savne hende.

Hun havde besluttet, at hun gerne ville bare pizzasnegle til børnene og at hun ville tage kage med til personalet. Derudover har hun også købt en lille gave til hendes med-pædagog (i ved, hvad jeg mener ;-)) og til deres nabostue (de arbejder i teams). Jeg kunne godt se, at det blev lidt presset med al den bagning. Hun var nemlig først hjemme klokken 17 og, hvis hun også skulle have lidt tid med Vigga så blev det ret sent. Derfor besluttede jeg, på trods af sygdom, at hjælpe hende med pizzasneglene. Min mor var her også, så kunne hjælpe mig lidt med at underholde Vigga imens.

Jeg fik bagt 70 pizzasnegle. Jeg forsøgte mig med en opskrift, som jeg ikke har prøvet før. Normalt kommer jeg smør i, men synes at alt bagværk med smør har tendens til at være lidt tørt dagen efter – og det gik jo ikke. Derfor prøvede jeg denne opskrift med olie i stedet. De blev rigtig godt og var slet ikke tørre i dag. Lavede dem bare med ost og man kan sagtens bruge almindelig hvedemel 🙂

Vi skulle liiiige prøvesmage dem før Ea kom hjem 😀

Ea, Vigga og jeg er alle blevet syge. Vigga har været forkølet i en 5 dage og nu er Ea og jeg også blevet smittet. Øv. Det er ikke sjovt. Jeg har ikke selv været syg siden, at Vigga smittede mig med RS-virus i februar måned. Så jeg er lidt ynkelig i dag – hvilket egentlig er ret pinligt eftersom Vigga bare er herre sej og upåvirket af hendes forkølelse.
Min mor har heldigvis ferie, så hun har været her i dag og kigge lidt efter Vigga så jeg kunne slappe lidt af. Nu var jeg godt nok hjemme, men Vigga er aldrig blevet passet hverken på den ene eller anden måde før. Hun klarede det dog super flot 🙂

Jeg har endelig fået gang i min surdej igen. Så det var tid til, at bage rugbrød. Hjemmebagt rugbrød er nu bare bedre (og billigere). Jeg har længe gerne ville bage Mogens’ rugbrød, som er en opskrift fra Camilla Plum. I kan finde den lige her.
Jeg lavede 2 rugbrød og de blev skæppe skønne. Så endnu engang en opskrift jeg kan anbefale.

Vi skulle havde været hjemme hos Eas forældre til noget jule-tamtam. Jeg er egentlig ikke helt sikker på, hvad der skulle ske. Men det var i hvert fald noget med at juletræet skulle tændes, en julemand ville komme med gaver og aftensmad. Havde glæder mig super meget til, at Vigga skulle opleve det og hygge med sin
familie og kusine.
Desværre fik Vigga i nat feber og derfor var vi nødt til at melde fra. Hun var overhovedet ikke påvirket af det, men vi ville under ingen omstændigheder tage hende med alligevel. Så derfor besluttede vi os for, at julehygge lidt herhjemme. Det var meningen, at vi ville gøre det næste weekend. Men når man har sat sig op på, at skulle jule så er man altså nødt til det 😉

Vi fik lavet en juledekoration og så fik vi pyntet lidt op. Hvis nogen undrer sig over, at al vores julepynt er lilla – så øøøhm… Vi er ret glade for lilla 😉

Da vi fik besøg i dag skulle der selvfølgelig lidt hygge til. Jeg besluttede derfor, at bage min “elskede” gulerodsbrud. Det er virkelig en af mine stor-favoritter når det kommer til brød. Derfor er jeg nødt til, at dele opskriften med jer. Selvom det virker lidt underligt, så er den altså super let at lave. Jeg lod mig selv skræmme lidt af fremgangsmåden, da jeg så opskriften første gang. Jeg springer hurtigt over, hvis det er helt ukendt. Men i må altså i gang med at bage – de smager såååå godt 😀 Vigga elskede dem også….

Jeg har selv bagebogen, men jeg har fundet opskriften til jer her

Dejen er hævet flot op 

De ser lidt mærke ud på billedet, men de blev perfekte 🙂