Gudbarnet fylder 1 år

Tidligere på året fik vi den ære, at blive Gudmødre til vores veninders datter. Noget jeg måske vil uddybe mere på et andet tidspunkt, da den ære fortjener et indlæg for sig selv.

I morgen fylder, verdens sødeste, Neel 1 år og vi var selvfølgelig med til at fejre hende i dag. Vigga elsker hende så højt, passer godt på hende og overøser hende med opmærksomhed <3

 

Vigga 5 år

Regnbuebarnet Vigga er blevet 5 år. Det føltes ikke som så længe siden, at jeg startede denne blog, men det er tilsyneladende snart 5 år siden. Det er en kliché men tiden går bare hurtigere når man bliver beriget med et barn.

Vild weekend. Fredag eftermiddag hentede vi en kagekone hos bageren og tog ned i børnehaven for at fejre fødselsdag. Vigga holdt fridag. Det var rigtig hyggeligt og Vigga fik børnehavens Nissemand med hjem. Den havde vi også med hjemme sidste år på hendes fødselsdag. Som om man ikke har nok, at se til med fødselsdag så skal man også lige skrive en lille roman i Nissemandens bog. Det er dog meget betydningsfuldt for Vigga, så det må være det vigtigste.

Lørdag stod den på familiebesøg. Vi havde kun inviteret de nærmeste, hvilket er 16 personer. Det er vanvittigt. Men når man både har alle sine bedsteforældre og oldeforældre, så løber det altså bare op. Men det er virkelig betydningsfuldt for os alle tre, at have så meget familie som holder af Vigga – og vil være med til at fejre hende på hendes fødselsdag.
Det gik virkelig godt og var super hyggeligt. Vi havde inviteret til kage kl. 15.00 og aftensmad bagefter. Det var klart en fejl. Det var SÅ hårdt for Vigga at vente til klokken 15.00 med at få gæster. Næste år tror jeg det bliver noget formiddags tam-tam.
Vigga fik seriøst mange gaver. Gode gaver. Skønne gaver. Hun fik bl.a. den længe ønskede Egg-helmet.

Søndag stod den på endnu en fødselsdag. Vigga havde inviteret fem af hendes veninder i Dinos legeland. Desværre var hendes kusine blevet syg og derfor blev vi kun fem i alt. Men det var en rigtig god tur. Alle børn var rimelig eksemplariske og hyggede sig virkelig. Det er dejligt at se Vigga få nogle gode oplevelser sammen med sine veninder. Virkelig betydningsfuldt.

Det har som i nok kan se været en riiiimelig vild weekend. Der har været gang i den, men også plads til lidt afslapning og masser af hygge. Jeg må dog indrømme, at jeg har fået fødselsdag nok for i år. Det har Vigga uden tvivl også, selvom hun aldrig ville sige det højt.

5 år

En 5-årigs fødselsdagsønsker

En 5-årigs fødselsdagsønsker er ikke sådan lige til. For hvis det umiddelbart stod til Vigga, så ønskede hun sig omtrent alt i verden. Man skal spørge hende i det helt rette øjeblik for, at blive sporet helt ind på hvad det egentlig er hun ønsker sig. Første gang vi talte om det, sagde hun at hun ikke ønskede sig legetøj da hun alligevel ikke legede med det. Og det må vi give hende ret i. Hun leger meget, meget sjældent med det legetøj hun har. Taget dette i betragtning har hun også alt for meget legetøj. Derfor har vi, i samråd med Vigga, forsøgt at få skriblet nogle ting ned som hun rent faktisk mangler og ville få glæde af.

Forresten er Viggas nyeste påfund, at hun ønsker sig et wildcard til Tivoli. Jeg troede det var sådan en ting vi skulle punge ud til når hun blev måske 15 og ikke 5. Men der kan man bare se. Hvilken 5-årig ville også sige nej til muligheden for, at komme i Tivoli og prøve løs så ofte man vil?!

Herunder har jeg fundet lidt af Viggas fødselsdagsønsker:

En 5-årigs fødselsdagsønsker

  1. Frugthaven // 2. Sengetøj til voksendyne // 3. Tuscher af god kvalitet // 4. Egg Helmet // 5. Puslespil // 6. Løbehjul med to hjul

 

-Dette indlæg indeholder affiliate links

Trolls fødselsdag

Vigga ønsker sig en Trolls fødselsdag. Vi var i biografen, for at se Trolls, i efterårsferien. Siden da har Vigga været ret hooked på Trolls og har ønsket sig alt fra A-Z.
Særligt har hun meget gerne ville holde fødselsdag med Trolls tema, hvilket var helt fint for hendes mødre. Problematikken lå så lidt i, at Trolls er forholdsvis nyt og man kan nærmest kun få papservice og servietter i Danmark. Førstnævnte skulle vi ikke bruge og synes det var lidt tamt med kun servietter.

Jeg startede min søgen ud med Amazon.co.uk hvor jeg har handlet mange gange. Men det er længe siden. Det er i hvert fald ikke anbefalelsesværdigt længere. Halvdelen kunne slet ikke leveres til Danmark og resten skulle man købe store mængder for at få leveret. Flop uden lige. Bye bye Amazon. Til gengæld fandt jeg en side via google, som hed Partypieces, hvor de havde et rimeligt stort udvalg af Trolls fødselsdagsting. De havde desværre ingen balloner, men købte et par folieballoner med et 5 tal og Frost i stedet for.

Så hvis der sidder nogen mødre derude og står overfor en Trolls fødselsdag, så kan jeg sagtens anbefale ovenstående hjemmeside. Nu er vi i hvert fald klar til Trolls fødselsdag d. 10. december.

Trolls fødselsdag

Trolls fødselsdag

Noget om at drosle lidt ned for forventningerne

Viggas fødselsdag er temmelig upcoming. Den 10. december for at være mere præcis. De forrige år har jeg nærmest planlagt i månedsvis og lavet alle mulige kager – og bruge dagevis på det. Det gider jeg ikke i år. Jeg kan godt mærke, at jeg er blevet fuldstidsarbejdende (+ lidt mere) mor og jeg har simpelthen ikke overskud til at skulle alt muligt. I hvert fald vil jeg hellere bruge det overskud jeg har på at nyde dagen med Vigga. Så i år bliver der ingen hjemmebag, vilde fantasifulde fejringer eller lignede herfra.

På selve dagen har vi inviteret vores nærmeste familie, hvilket er ret mange, da Vigga har alle sine oldeforældre, samt vores nærmeste venner. Vi har inviteret til kagekone og aftensmad. Aftensmaden bliver dog bestilt udefra og Vigga har valgt kinesisk. Så det bliver det. Dagen før hendes fødselsdag står den på kagekone til børnehaven og dagen efter på børnefødselsdag i Dinos legeland, sammen med fem af hendes veninder. Jeg fatter ikke at vi skal holde 3 fødselsdage. Jeg synes virkelig det er meget. Hvordan løser i andre det?

Nå. Men det med at drosle ned for forventningerne er nok mest i forhold til mig selv. Jeg behøver ikke være super-mom der kan bage med den ene hånd, rydde op med den anden og passe børn med den tredje. Jeg synes selv vi har fundet et rigtig fint kompromis og der bliver hyggeligt. Vigga glæder sig helt vildt. Særligt til turen i Dinos legeland med sine veninder.

Jeg skal ærligt indrømme, at jeg synes det er sjovt at bage. Jeg er ikke et naturtalent i et køkken, så det er vildt fedt når et stort bageprojekt lykkes. Det er også fedt at se særligt Viggas glæde og begejstring. Men jeg er virkelig nået til den erkendelse, at det også er okay at læne sig tilbage og slappe af. Bare nyde dagen med sit barn og familie.

Her er et lille udvalg af nogle af mine kageprojekter de sidste par år.

p1100263

p1100284

p1150912

 

15139813_10155588207544012_1508897593_n

15204160_10155588207079012_1572950670_o