Tidligere har jeg fortalt at vi skulle en tur til London. Vigga, min mor og jeg. Det endte dog en smule anderledes og Ea tog med i stedet for min mor.

Vi har aldrig før været på storbyferie med børn. Det er et ret bevidst valg fra vores side af. Vigga har aldrig været barn som gad og sidde stille i sin klapvogn, gå i butikker eller lignede. Det har på ingen måde været hendes behov og egentlig heller ikke vores. Vi har nydt charterlivet i stedet for.

Jeg trængte dog til lidt luftforandring i vinterferien. Jeg orkede ikke det helt store og tænkte at et par dage i London kunne være hyggeligt. Der findes jo masser af seværdigheder for børn.
Turen var også rigtig vellykket. Vigga er altid en fornøjelse at rejse med. Her tænker jeg mest på den megen transport frem og tilbage.

Jeg havde booket et hotel som lå få hundred meter fra Tower of London. Få timer før vi tog hjem opdagede jeg endda, at vi havde udsigt til både Tower og London og Themsen. Hvordan kunne vi ikke havde opdaget det før tænker i?! Vi var SÅ trætte. Jeg tror vi var ude en 6-7 timer hver dag og når vi kom tilbage til vores hotel kastede vi alle 3 os i sengen og var helt udmattede. Vi trak ikke engang gardinet fra. Jeg havde booket bord på forskellige restauranter hjemmefra og vi måtte aflyse dem begge. Vi var alt, alt for trætte til at bevæge os udenfor om aftnen. Heldigvis boede vi på et super godt hotel, som havde en ganske udemærket restaurant.

Vi fik besøgt The natural history museum, som var en rigtig god oplevelse. Det var kæmpe stort og vi fik ikke engang set det hele. Det var et fantastisk sted og endda gratis. Det kan jeg i hvert fald godt anbefale, hvis andre en dag skal til London.
Dagen efter tog vi en tur til Hyde park for at finde en legeplads. Det viste sig heldigvis at være piece of cake. Vi fandt en rigtig fin legeplads lige ned til en sø. Himlen var blå, solen skinnede og vi havde det skønt. De eneste andre ting vi sådan rigtig nåede var en tur i Hamleys på Regent street og i Disneystore.

Vi havde en rigtig dejlig tur. Mest var det bare skønt at være sammen uden alle de der praktiske hverdagsting. Jeg tror ikke vi tager på storbyferie igen lige rundt om hjørnet. Vi er nok mere afslapning-ved-poolen-typer.

Har i været på storbyferie med jeres børn og hvordan oplevede i det?

Storbyferie med børn

Storbyferie med børn

Juleferien er slut og jeg er derfor allerede rykket videre til vinterferien. Hver gang vi har ferie foreslår jeg Ea, at vi skal rejse – jeg får meget ofte afslag. Jeg forsøgte ihærdigt at arrangere en rejse over julen, men den var fuldstændig lukket. Både Vigga og Ea nægtede at rejse i julen.

Så kom turen til vinterferien og Ea var stadig ikke helt varm på idéen. Men så tager Vigga og jeg da bare afsted alene. Bare en lille, bitte tur på 3 overnatninger. Vi skal en tur til London, som er en af mine yndlingsbyer. Vigga har aldrig været på storbyferie før. Mest fordi Ea og jeg bestemt ikke har syntes det var hendes behov, og det har det heller ikke været. Jeg tror ikke, at nogen af os havde hygget os. Nu er hun dog så stor, at vi kan tage lidt rundt og finde nogle aktiviteter/seværdigheder som passer til hende – og jeg glæder mig.

Jeg har været i London på to længere ture før og jeg føler mig forholdsvis bekendt med byen. Jeg har dog ikke været der med barn før og har derfor slet ikke tænkt i de baner. Jeg har undersøgt det lidt og umiddelbart tænker jeg Natural History museum, London Zoo, en tur i den kæmpe Hamleys og lidt sightseeing. Men gode råd og anbefalinger modtages med kyshånd. Jeg har booket hotel og vi skal bo lige ved London Bridge, så vi har let ved at komme rundt.

Jeg er lidt små nervøs, men også spændt på at skulle rejse uden Ea. Min mor tager med, så vi er ikke alene. Der er dog ikke den samme tryghed i det som når Ea er med. Jeg tror det bliver ret fint og måske også sundt for mig, at prøve at rejse med Vigga alene. What doesn’t kill you makes you stronger.

London, baby!

Måske noget underligt noget, at planlægge sommerferie i november måned. Men så alligevel ikke. Min erfaring siger mig, at man skal være tidligt ude hvis man vil vælge og vrage. Måske endda endnu tidligere end jeg har været.

I sommers var vi på Mallorca. Igen. Vi har været der 3 gange med Vigga og vi er vilde med øen. Vanvittig børnevenlig. Vi har boet på store hoteller med all inclusive alle gange, og opholdt os i nogle forholdsvis turistede områder. I sommers da vi sad på hotellets, meget crowdede, all-inclusive restaurant proklamerede Ea, at hun godt gad at prøve noget andet næste år.

Så næste år prøver vi noget nyt og tager på kør-selv-ferie til Italien. Jeg har aldrig været på den slags ferie og jeg er ret spændt. Ea har rejst med hendes familie i Frankrig, så hun er lidt mere på hjemmebane. Jeg havde ret mange fordomme omkring campingpladserne, men de er fuldstændig maner til jorden. Der er masser af underholdning, vandland og jeg ved ikke hvad. Man kan sådan set få alt man kan få på Mallorca og endda mere til.

Det har taget mig meget lang tid at finde det rigtige. Jeg har kigget og kigget i mange uger. Det var egentlig først da jeg spurgte en bekendt om råd, at vi kom frem til de to campingpladser vi havde lyst til at besøge. Valget er faldet på en uge ved Maggioresøen og en uge i Toscana. Vi er umiddelbart meget tilfredse og glæder os.

Vigga er til gengæld ret utilfreds med at vi ikke skal til Mallorca eller Lalandia. Tror seriøst vi skal droppe de to steder fremover. Hun er åbenbart af den opfattelse, at det er de eneste to sjove steder i verden. Da jeg viste hende billeder af de to campingpladser blev humøret dog noget bedre. Jeg tror bare at hun lige skal finde ud af, at der er andre steder at holde ferie og at det er ligeså sjovt.

Pladsen ved maggioresøen valgte vi på grund af de meget smukke omgivelser. Desuden synes den at være meget børnevenlig og have de rigtige faciliteter. Pladsen i Toscana valgte vi fordi at den umiddelbart var den mest børnevenlige plads i den region og så har vi altid gerne ville til Toscana. Ja, ja. Indrømmet. Vi har set “et hus i Toscana” og har ville se Toscana lige siden. Tror ikke vi er de eneste 😉

Men nu er ferien i hvert fald booket og så er der bare tilbage at glæde sig….

 

skaermbillede-2016-11-20-kl-19-24-47

skaermbillede-2016-11-20-kl-19-24-19

 

Sommerferien endte brat! Vi kom hjem i mandags, selvom vi havde huset til lørdag formiddag. Sidste weekend var der pludselig et vejrskifte og det blev drøn koldt dernede, på Enø. Vi havde lejet et sommerhus for at få en ude-ferie med Vigga og pludselig blev det til en inde-ferie. Oven i hatten blev Ea selvfølgelig syg og så gad jeg altså ikke mere. Jeg ville HJEM – hjem til København!

Jeg vil sige at 14 dage på Enø måske også var lige nok. Vi havde mange skønne oplevelser med Vigga og hun nød det uden tvivl. Men JEG er altså ikke skabt til at slappe af og gå lange ture dagen lang. Der skal ske noget og den første uge fik vi da også lavet en masse ting. Men så var der vidst heller ikke meget tilbage til den næste…

En hurtig opsumering; Vi har haft besøg af min far og Vigga har dermed mødt ham for første gang. Det gik rigtig fint. Hun troede dog ikke på jeg havde en far: “Naaaaarjjj, mor ingen far”. Overordentlig morsomt og samtidig lidt sørgerligt.
Derudover var vi en tur i Bonbon-land og der var den helt store fest. Vigga snakker nærmest om det dagligt. Vi har hoppet på hoppepude til den helt store guldmedalje, spist gode frokoster og fisket efter dyr og krabber. Vi har samlet sten, malet på sten og malet på endnu flere sten. Vi har forsøgt at sætte drage op, men den gik så i stykker inden vi fik den i luften. Det var et syn for guder – tror ikke at det lige er noget som Ea og jeg kaster os ud i igen. Haha. Vi har også været ude og bade eller Ea og jeg har for Vigga syntes det var iiiiiiiiskoldt! Og det var det også!! Vi var også en tur i Næstved legeland.

Alt i alt har det været en fantastisk ferie. Vigga har fået så mange oplevelser både i naturen og med dyrene. Altså at finde en mariehøne herinde i byen høre jo til sjældenhederne – så det har bare været super fedt. Jeg kunne bare ikke overskue en uge med dårligt vejr og syg Ea.
Jeg lærte faktisk også noget om mig selv derude. Jeg er åbenbart ikke til sommerhusferier. Der sker slet ikke nok. Jeg kunne ikke bare sidde og lave ingenting. De timer, hvor vi ikke lavede noget var jeg seriøst ved at kede mig ihjel. Havde ligesom behov for at opleve noget og være sammen med Vigga på en aktiv måde. Jeg blev meget hurtig træt at alt det der afslapning 😉
Jeg har også besluttet på familiens vegne at det var vores sidste sommerferie i Danmark. Synes simpelthen at vejret altid er så ualmindelig latterligt når Ea og jeg holder ferie i Danmark. Så det er virkelig slut – medmindre vi på ingen måde har råd til at rejse. Men så tror jeg altså bare at vi bliver helt hjemme. Der er masser af skønne ting man kan lave i København – både ude og INDE.

Hvad har i brugt jeres sommerferie på?

Sommerferie

Sommerferie

Sommerferie

 

Som jeg skrev i mit tidligere indlæg, og som i nok også selv har opdaget, så er sommervejret altså på vej retur. Det passede mig svært dårligt, da jeg havde lovet Vigga en tur til Bonbon-land og det er bare sjovest at være i Bonbon-land når vejret er nogenlunde. Jeg har derfor tjekket DMI mange gange den sidste uges tid og fandt frem til at vejret i onsdags skulle være ret fint. Så afsted med os.

Eftersom Vigga er 2,8 år så aner hun jo ikke hvad Bonbon-land er. Jeg sagde at det var en stor legeplads og det er det jo i bund og grund også. Hun var i hopla over at skulle på en ny legeplads i hvert fald 😉 Noget af det virkelig fede ved Bonbon-land er at det er temmelig mange forlystelser for de helt små. I hvert fald hvis man sammenligner det med Tivoli og Bakken, hvor Vigga stadig kun kan prøve meget få ting. Men i Bonbon-land prøvede vi den ene forlystelse efter den anden lige indtil vi nåede til Søløven… Søløven er egentlig en ret rolig forlystelse, hvor man er på en sejltur jorden rundt. Der er en masse figurer og der er også en del lyd på. Dette satte dog en stopper for Viggas morskab for lidt tid. Vigga er normalt meget nysgerrig, eventyrslysten og ikke mindst MODIG. Men det er lidt som om at hun lige nu er nået til et punkt, hvor hendes bevidsthed er blevet så stor at hun er blevet lidt af en bangebuks. Og Søløven var lidt for meget for hende…

Ea og jeg besluttede os for at det nok var tid til lidt mad og en god lur. God beslutning for da hun vågnede havde hun igen blod på tanden og ville gerne prøve det HELE. Dette var så inklusiv Skildpadden og Vildsvinet og heldigt nok, så er hun jo alt for lille til det. Tænker også at, hvis Søløven var en skæmmende oplevelse så ville de to andre forlystelser nok heller ikke falde i god jord 😉

Vigga fandt sin absolutte yndlingsforlystelse derinde og det var Hestepæren. Vi var så heldige at der var meget få mennesker derinde, så vi kunne prøve den igen og igen uden at skulle stå i lang kø. Derudover blev Vigga malet i hovedet som tiger, hun legede på utallige legepladser, siede efter guld og tog kørekort. Vi sluttede dagen af med en tur i Hundeprutten og så vi alle godt brugte. Vi havde en perfekt dag og Vigga har snakket meget om Bonbon-land siden onsdag. Godt nok mest om at hun var bange for Søløven – haha – men også om at hun vil tilbage. Og det kommer vi bestemt også til næste år.

bonbon-land bonbon-land bonbon-land bonbon-land bonbon-land bonbon-land bonbon-land bonbon-land bonbon-land