Viggas fødselsdag er temmelig upcoming. Den 10. december for at være mere præcis. De forrige år har jeg nærmest planlagt i månedsvis og lavet alle mulige kager – og bruge dagevis på det. Det gider jeg ikke i år. Jeg kan godt mærke, at jeg er blevet fuldstidsarbejdende (+ lidt mere) mor og jeg har simpelthen ikke overskud til at skulle alt muligt. I hvert fald vil jeg hellere bruge det overskud jeg har på at nyde dagen med Vigga. Så i år bliver der ingen hjemmebag, vilde fantasifulde fejringer eller lignede herfra.

På selve dagen har vi inviteret vores nærmeste familie, hvilket er ret mange, da Vigga har alle sine oldeforældre, samt vores nærmeste venner. Vi har inviteret til kagekone og aftensmad. Aftensmaden bliver dog bestilt udefra og Vigga har valgt kinesisk. Så det bliver det. Dagen før hendes fødselsdag står den på kagekone til børnehaven og dagen efter på børnefødselsdag i Dinos legeland, sammen med fem af hendes veninder. Jeg fatter ikke at vi skal holde 3 fødselsdage. Jeg synes virkelig det er meget. Hvordan løser i andre det?

Nå. Men det med at drosle ned for forventningerne er nok mest i forhold til mig selv. Jeg behøver ikke være super-mom der kan bage med den ene hånd, rydde op med den anden og passe børn med den tredje. Jeg synes selv vi har fundet et rigtig fint kompromis og der bliver hyggeligt. Vigga glæder sig helt vildt. Særligt til turen i Dinos legeland med sine veninder.

Jeg skal ærligt indrømme, at jeg synes det er sjovt at bage. Jeg er ikke et naturtalent i et køkken, så det er vildt fedt når et stort bageprojekt lykkes. Det er også fedt at se særligt Viggas glæde og begejstring. Men jeg er virkelig nået til den erkendelse, at det også er okay at læne sig tilbage og slappe af. Bare nyde dagen med sit barn og familie.

Her er et lille udvalg af nogle af mine kageprojekter de sidste par år.

p1100263

p1100284

p1150912

 

15139813_10155588207544012_1508897593_n

15204160_10155588207079012_1572950670_o

For et par uger tilbage fyldte min søde kone år. Hele 28 år for at være præcis, så de 30 nærmer sig med hastige skridt. Jeg kan godt tillade mig, at “mobbe” hende lidt eftersom der stadig er små fire år til at jeg selv fylder rundt.

Nå men… Jeg ved ikke om nogen har gættet det, men det er altså mig der står i køkkenet herhjemme. Det sker da også at Ea gør, men når hun så gør så spørger hun alligevel ind til hver lille detalje; “hvordan skal de her skæres”, “har jeg rørt det her nok”, “kom lige ud og se det her” og jeg skal komme efter dig. Jeg behøver vel ikke, at sige at det er meget lettere at gøre det selv? 😉

Til hendes fødselsdag ønskede hun sig en cheesecake. Jeg er ikke selv fan af den såkaldte ostekage og var derfor lidt skeptisk. Særligt fordi jeg synes, at den så lidt indviklet ud. Jeg er temmelig perfektionistisk i et køkken og, hvis noget går galt bliver jeg skide sur. Derfor forsøger jeg at holde mig væk fra ting ting som let kan gå galt. Men jeg ville jo også gerne glæde min søde kone, så cheesecake med brombær blev det.

Jeg fandt en opskrift på en tilfældig blog lige her og fulgte mere eller mindre opskriften til punkt og prikke. Bortset fra at jeg brugte brombær i stedet for solbær. Kunne simpelthen ikke støve solbær op nogle steder. Ikke engang på frost.
Til min store overraskelse var den umådelet let at lave. Som i virkelig, virkelig let. Plus det er sådan ca. en milliard gange billigere at lave den selv end at købe et stykke på den lokale café. Så hvis i elsker cheesecake så kast jer ud i det.

Cheesecake med brombær

Jeg har i gennem tiden bagt en hel del. Men det har altså mest været brød og andet mad relateret. Den vildeste kage jeg nogensinde havde bagt må være Meyers citronmåne, så det siger lidt om måne kage bage evner 😉

Alligevel havde jeg besluttet at jeg, i år, selv ville bage en kage til Viggas fødselsdag. Eftersom vi til hendes navngivning og 1-års fødselsdag havde fået andre til at lave nogle virkelig flotte fondant kager, så havde jeg lidt at leve op til. Jeg gad virkelig ikke kaste mig ud i et fondant projekt for det er jeg ALT for perfektionstisk til. Og jeg vidste bare at jeg ville være skide dårlig til at forme figurer, så det kunne der ikke lige blive tale om.

Men så faldt jeg over en regnbuekage. Den virkede forholdvis overskuelig at bage og så var den knald flot. Jeg turde dog ikke at regne med at jeg bare lige kunne bage sådan en kage til hendes fødselsdag, så jeg måtte ud i en prøve runde. En hel del gik så også galt, så en prøverunde havde ikke været en dårlig idé.

På selve fødselsdagen lykkes det mig også at lave kagen til perfektion – igen, hvis jeg selv skal sige det 😉 Jeg fik ikke skrevet så meget om kagen i fødselsdagsindlægget og synes altså nu den fortjener sit eget. Forresten lavede jeg også en mini version til Vigga 🙂

Opskriften og fremgangsmåden fandt jeg her.

RegnbuekageRegnbuekage

Jeg har bagt kanelbrød i dag og nøj, hvor var det lækkert. Uden tvivl det bedste kanelbrød nogensinde. Jeg fandt helt tilfældigt opskriften på google og i kan se den her.

Kanelbrød
kanelbrød

 

Jeg skrev, for lidt tid siden, et indlæg omkring inspiration til mellemmåltider. En af mine søde læsere forslog hjemmelavet figenpålæg og det kastede jeg mig så ud i. Jeg gik i Føtex og fandt lidt forskellige ting. Sådan som jeg kunne læse mig frem til, så er det kun fantasien der sætter grænser for, hvad man kan komme i af tørret frugt og nødder. Jeg købte derfor dadler, figner, tranebær og mango. Nødderne havde jeg liggende i skabet.
Jeg kom ca. 100 g dadler, 100 g figner, 50 g mandler og en smule mango i i en blender. Kom en smule vand i og blendede til det havde den rette konsistens. Derefter kom jeg det op i en lille bøtte med låg og dryssede med kokos. Det skulle vidst kunne holde sig et par uger i køleskabet.
Vigga var helt vild med det. Hun er den helt store frugt spiser og frugt bliver konsekvent spist før alt andet. Men der røg altså også lidt rugbrød ned ind i mellem. Så det vil jeg bestemt kalde en sucses.
Figenpålæg