Navngivningsfest for Vigga

Jeg har siddet og læst gamle indlæg her på bloggen. Pludselig gik det op for mig at jeg har blogget om mange vigtige og personlige ting dengang jeg startede bloggen – dengang at den højst sandsynligt havde meget, meget få læsere. Jeg tænker at det er lidt ærgerligt og at mange af de ting jeg har skrevet om, hurtigt nævnt eller blot hentydet til er meget vigtige for at forstå, hvordan Ea og jeg er forældre. Hvordan vi har, og stadig er, påvirket af et hårdt fertilitetsbehandlingsforløb og et endnu hårderede graviditetsforløb, som endte for tidligt.

Et af de indlæg jeg læste var om da vi holdt navngivningsfest for Vigga, hvilket blev holdt d. 5. maj 2012. Vigga har været knap 5 måneder gammel og derfor omkring de 3 korrigeret. Jeg nævner i indlægget, at Vigga for første gang skal møde en stor del af hendes familie og vores venner for første gang. Dette beretter lidt om, hvor meget vi havde skærmet hende og hvor meget vi havde isoleret os selv som familie. Kun få i vores omgangskreds havde mødt hende og endnu færre havde fået lov at holde hende. Vi havde ikke været klar til at dele hende med resten af verden og til at lukke op for alle de indtryk det ville medføre for Vigga.

Men dagen var kommet og jeg tror næsten vi var klar. Vi havde aftalt at hun ikke skulle holdes af andre, da vi ville undgå at hun eventuelt blev overstimuleret. Vi havde skærmet hende i høj grad og vi havde ingen anelse om, hvordan hun ville reagere. Vi åbnede dog lidt op for det med at lade andre holde hende, da jeg syntes det var svært at sige nej. Dog var det kun få stykker som spurgte og det var uden tvivl dejligt, at se den glæde andre kan få af at holde ens barn. Hun var er og stadig ubeskrivelig dejlig.

Vi havde valgt at Vigga skulle navngives. Det var slet ingen diskussion herhjemme og en dåb kom aldrig på tale. Hverken Ea eller jeg er religiøse og derfor betyder religiøse traditioner intet for os. Vi valgte at kalde festen hendes “velkommen til verden” fest – for det var meget mere en velkomstfest end en navngivningsfest.

Ea og jeg ønskede os en hyggelig, afslappet og dejlig dag sammen med Vigga og vores familie. Afslappet er vidst efterhånden vores mellemnavn. Men vi fik sådan en dag og det var smadder hyggeligt. Vi (særlig Ea) havde brugt en del uger på at lave pynt til lokalet. Det var ikke kønt, så det trængte virkelig til en opstramning, så at sige. Selv flagrankerne måtte vi lave selv for, at få de helt rigtige farver. Jeg må dog sige at det var et ret hyggeligt projekt og vi var meget stolte af os selv, da vi endelig var færdige. For foruden af være et hyggeligt projekt, så var det også er stort projekt.

Jeg vil afslutte med at fortælle, at Vigga klarede dagen som den seje tøs hun nu er. Det var absolut intet og hun var på ingen måde blevet overstimuleret. Overlast havde hun heller ikke lidt, selvom hendes mødre var meget bekymret. Tror at denne dag var med til at vise os, at hun måske godt kunne klare lidt mere end vi vidste

Navngivningsfest for ViggaNavngivningsfest for Vigga Navngivningsfest for ViggaNavngivningsfest for ViggaNavngivningsfest for Vigga

Navngivningsfest for Vigga

Fest!

Vores smukke lille pige – klar til fest <3
fest
Den flotte og lækre kage
fest
Dette billede blev en smule rodet, men jeg er nødt til lige at vise det. Vi har lavet en bog til Vigga, hvor alle gæster skrev en lille hilsen til hende. Derudover har vi sat kortene ind med abesnot (eller banansnot som Ea bliver ved, at kalde det) og skrevet en liste med, hvilke gaver hun fik og af hvem. Håber hun vil synes det er lidt sjovt en eller anden dag 🙂
fest

 

Trætmor.dk

Gårsdagens “velkommen til verden fest” er nu overstået, og sikke en fest det var. En dag fyldt med god stemning, dejlige mennesker, lækker mad, godt vejr, fede gaver og en fantastisk, dejlig og glad Vigga-pige.

Vi overtog torsdag et ret nusset fælles-lokale, men efter lidt vand, sæbe, pynt og stor hjælp fra Eas forældre, kom det til at se helt hyggeligt ud.
Pynten forsøgte vi, at holde i stil med min hjemmelavede invitation og det lykkes rigtig godt. Vi havde lavet små fugle, hjerter og flagranker i matchende farver 🙂
Af mad blev der serveret smørrebrød. Min svogers veninde har en smørrebrødsbutik, hvor hun laver det mest fantastiske smørrebrød til de mest fantastiske priser 😉 Hun kan findes Her. – Desværre fik vi ikke taget nogle billeder af maden, øv!
Desserten blev lavet af Eas veninde og den vil jeg ikke skrive så meget andet om end; den smagte virkelig, virkelig, VIRKELIG godt og WOW, hvor var den flot 🙂
Fra en størrelse 44 til 62 – vores lille pige bliver så stor <3

Det er snart tid til fest….

D. 5. maj holder vi Viggas navngivningsfest. Faktisk har vi valgt at kalde det for en velkommen til verden fest – for det er jo i virkeligheden det, og ikke hendes navn, vi fejrer. Derudover er det også første gang at mange familiemedlemmer og venner skal møde hende.
Vi glæder os super meget til at fejre hende! 🙂

Et lille bitte sneakpeak:

fest
fest
Viggas outfit fra Norlie; hvis hun vel at mærke når at kunne passe det 🙂
fest