Disneyland Paris

I påskeferien tog vi på en magisk rejse til Disneyland Paris.
Jeg havde været der en gang tidligere, da jeg var 15 år, med min efterskole. Jeg kan afsløre at man ikke føler magien, så frygtelig meget som 15-årig.

Ea og jeg har havde talt om, at tage til Disneyland Paris med Vigga i et par år. Det var dog vigtigt for os, at hun nåede en alder hvor hun kunne prøve en masse forlystelser, samt klare de mange timers gåen rundt i parken. I vinters følte vi hun var klar og det viste sig, at det var hun bestemt også – det var det perfekte tidspunkt.

Disneyland Paris har kørt et tilbud i anledning af deres 25 års fødselsdag, et rigtig godt tilbud, og derfor slog vi til. Vi ville rigtig gerne bo på et af Disneylands egne hoteller. Mest for at få mest ud af oplevelsen, at være tæt på parken, men også fordi at man får adgang til parken halvanden time før resten af offentligheden; Magic Hours.

Vi havde 5 overnatninger på Disney hotel New york. Et ganske udemærket hotel, som kun ligger 5 minutters gang fra parken. Er 5 overnatninger for meget? Svaret er nej! Parken er KÆMPE stor; vi nåede ikke engang det hele. Man bruger ligeledes en god del af dagen på at stå i kø til forlystelserne. Jeg havde ikke indtrykket at, at parken var overfyldt de dage vi opholdt os der – men vi stod i kø fra 20-80 min. Heldigvis var 80 min sjældent. Desuden har Disneyland Paris en app, hvor man kan holde øje med køerne og så er det bare om, at komme hurtigt derhen når man ser køen er kort.

Jeg vidste at Vigga ville være vild med forlystelserne. Det har hun næsten alle dage været og hun kan klare en del vildskab. Ja, mere end Ea og jeg. En ting jeg ikke havde regnet med ville fange hendes interesse var figurerne i parken. Vi købte dog en autografbog, ja figurerne skriver autografer, alligevel.
Vi fandt hurtigt ud af, at Vigga synes det var det fedeste at gå på autograf jagt og møde alle de kendte Disney figurer. Dem kan der også være ufattelig lang kø til – særligt prinsesserne – dem figurerne tilfældigt i parken og dermed slippe for den lange kø. Vi mødte både musene fra Askepot og Stitch, på denne må, og det var langt sjovere.

En anden god måde, at møde figurerne på, uden at stå i kø er at reservere bord på en restaurant med character dining. Vi spiste en aften på Mickeys café og det var et KÆMPE hit. Det kostede det hvide ud af øjnene, men Vigga mødte en masse figurer og var lykkelig. Så det var det hele værd.

Maden i Disneyland er ikke sådan noget at råbe hurra for og kan hurtigt blive en dyr fornøjelse. Vi orkede ikke for meget junk og heller ikke at spise for 1400 kr hver aften. I Disney Villige lå en Star Bucks hvor man kunne få salater og sundere sandwiches og vi endte med at spise der ret ofte.

Vi havde en virkelig skøn tur og vi nød det alle sammen. Jeg oplevede parken som et meget særligt sted, som ikke kan sammenlignes med andre forlystelsesparker. Parken stod knivskarpt og var ufattelig ren og pæn. Og så var der selvfølgelig magien. Vi har jo alle været fortryllet af Disney univers som barn og den kan barndomsmagi fylder stadig når man sætter sine fødder i parken.
Min absolute favorit serie fra Disney var Nøddepatruljen. Vi mødte desværre ikke Chip og Chap, men Vigga var meget ivrig for at finde dem, for min skyld. Hun er sgu fantastisk.

Den særligste oplevelse for mig var deres illuminations show. Et show som foregik ved slottet med fyrværkeri. Jeg havde vitterligt ingen forventninger til dette show, men det var så smukt og magisk. Ingen ord kan retfærdigøre det. Jeg har lagt nogle videoer ind på min instagram, men det kan altså bare ikke gengives. Så hvis i tager til Disneyland, så skal i ikke lade jer gå glip af dette.

Det var virkelig en dejlig og eventyrlig familieferie og jeg tror bestemt vi vender tilbage en dag….

Disneyland har kørt et tilbud i anledning af deres 25 års fødselsdag, et rigtig godt tilbud, og derfor slog vi til.

Disneyland Paris

Disneyland Paris

Disneyland Paris

Disneyland Paris

Vendbare palietter hos Zara

Vendbare palietter hos Zara

Find dem her

Isforme uden kemi

Sommertid er lig istid. Jeg er egentlig ikke sukkerforskrækket, men jeg synes heller ikke at det er noget man skal spise hver dag. Og jeg synes slet ikke, at det er noget Vigga skal spise hver dag. Jeg kan dog godt forstå at is bliver efterspurgt, i stor stil, når temperaturen siger 25 grader.

En god måde at supplere, de mere sukker eller flødeholdige, is på er at lave dem selv. Hjemmelavede is er noget som har haft stor success herhjemme de forgående år. Jeg har både prøvet at lave dem med yoghurt, hjemmelavet smoothie og frugtstykker med saftevand. Det er nok egentlig kun fantasien som sætter grænser.

Når jeg skal lave mad, til særligt Vigga, så er det ret vigtigt for mig at tingene ikke afgiver kemi. Og skal man være helt sikker og bæredygtig, så tænker jeg da at man skal kaste sig ud i nogle lavet af rustfrit stål. De koster selvfølgelig også det mere, men jeg er sikker på de kan holde for i mange, mange år hvis man passer godt på dem.

Sidste år købte jeg selv dem fra Rice, men første gang jeg brugte dem knækkede en af pindende. Jeg havde endda lige skyllet med lidt varmt vand, så isen bedre gav slip.
Sådan en hændelse kan gøre mig svært irriteret. Det skal je være helt ærlig om, og derfor kylede jeg dem ud.

Jeg har i stedet lige investeret i de fine stålforme fra Pulito. Viggas madkasse er fra samme mærke og den er vi ovenud tilfredse med, så det er jeg sikre på vi også bliver for isformene.

1. Isforme fra Pulito // 2. Isforme fra Nicholas Vahe // 3. Isforme fra Rice // 4. Isforme fra Onyx

 

Julekjoler 2016

Juleaften er lige om hjørnet og det er derfor ved at være sidste udkald for indkøb af juletøje Jeg har som altid været i god tid og har selvfølgelig allerede indkøbt Viggas julekjole.

Der er mange gode bud på juletøj rundt omkring. Personligt er jeg ikke til, at sløjferne bliver alt for store og farverne alt for vilde. Less is more. Nedenstående kjoler falder ret meget i min smag. De er meget enkle, men bringer alligevel lidt festligt med sig. Kjolen fra Soft Gallery har jeg været lun på i noget tid. Jeg tror den ender i Viggas garderobe som hverdagskjole. Den er virkelig fin.

 

julekjoler 2016

  1. Elsa sweat dress fra Soft Gallery // 2. Kjole fra Christina Rohde // 3. Viva kjole fra Mini A Ture // 4. Candy kjole fra Hummel

-Dette indlæg indeholder aff. links-

International præmatur dag 2016

For snart fem år siden, en december morgen, kom vores lille mirakel til verden. Et mirakel vi længe havde ønsket, men også kæmpet for at få. Skæbnen ville at hun kom ud til os otte uger for tidligt. Hun var så lille og så smuk. Vi forelskede os i hende med det samme og siden er vi ikke veget fra hendes side. Den tidlige fødsel og de otte uger var betydningsfulde de første par år. Nu er det blot en del af vores historie, af Viggas historie.

Vigga kom til verden i december måned og vi brugte derfor vores jul på Hvidovre hospital. Det var en helt særlig tid, hvor vi lærte at tage vare på vores for tidlig fødte barn, hvor vi lærte Vigga at kende, og julen var ligesom glemt. Vi var fire familier, som valgte at blive på neonatal juleaften. Vi kunne ikke bære tanken om, at Vigga skulle ligge alene i sin kuvøse imens vi var hjemme for at holde jul. Vi havde alligevel ikke hygget os. Vi forlod en kort stund hud-mod-hud stillingen, sonden og kuvøsen for at spise, en lille og meget kedelig julemiddag, sammen med de andre forældre. Det var alligevel verdens bedste jul. Det var vores første jul sammen med Vigga og ikke mindst vores første jul som forældre.

Julen vil for evigt minde os om vores første tid sammen og om Viggas tidlige ankomst til verden. Nu mindes jeg dog tiden med et smil på læben og uden alle de bekymringer, som tidligere har rumsteret. Vigga er vokset sig stor og stærk og jeg tør næsten godt at sige, at hun er uden senfølger. Hun er vokset sig stor og stærk, så stor at man næsten kunne glemme at hun engang har været lille bitte. Og selvom vi andre ikke helt har glemt det, så har Vigga i hvert fald!

Men i dag skal vi fejre de mirakler som overlevede og mindes dem som tabte kampen…

 

2011-12-24-09-43-14

 

I kan læse hele historien om Viggas tidlige ankomst her.